Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csaszi75

    senior tag

    válasz zelikocc #41518 üzenetére

    Valahogy úgy működik ez, hogy mivel a VoLTE már működik honos helyzetben a legtöbb készüléken, ezért a készülékek tudják kezelni a VoLTE-t az otthoni hálózatban.
    Ahhoz, hogy ez működjön Roamingban is, ehhez csakis az kell, hogy a mobiltelefon készülék XML (?) konfigjába bekerüljön egy flag, hogy a készülék a roaming helyzetben is alkalmazza a VoLTE beállításokat.
    Ez az XML pedig úgy mehet, hogy ahol a készülék tudja már a VoLTE-t honosban, azokra készülékekre kell leküldeni a SW frissítést.
    De tovább gondolva, hogy egy Apple, vagy egy Samsung, majd egyesével fogja a készülékeit engedélyezni/tiltani VoLTE roamingra?
    Ez helyett feltételezhetően az adott operációs rendszer verziójához kötik, hogy be lehet kapcsolni a VoLTE-t roamingban vagy nem?
    Az meg megint más kérdés, hogy ezt egy kapcsoló adhatja otthoni/roaming helyzetben vagy pedig két kapcsoló lesz?
    Ha tippelnem kellene, akkor egy kapcsoló. Vagyis itt jön be akkor az oprendszer verzió.. Andriod/iOS.. a régiek meg nem tudják.. öö izé vagyis a Huawei cucca az kérdéses?
    De persze utána az még a nagyobb kérdés, hogy ahogy a lenti példából is látni, lassan vezetik be a szolgáltatók... hogy épp mikor melyik másik szolgáltató hálózatán indítják el a VoLTE roaming lehetőséget. (Ez meg külön topic.)

    Tehát a DIGI-s userek amikor átzúznak a Voda hálóra, akkor amelyiken a VoLTE működött a DIGI hálón lógva, s az oprendszer verziója a lent megadottak felett van, azoknak feltételezhetően menni fog a Vodán is a VoLTE.
    Van egy ilyen bejegyzés is:
    "Samsung Galaxy S9 and all newer models" Vagyis minden újabb S készüléknek tudnia kell.. S9-be betették, feltehetően az újabbakból nem veszik ki :) vagyis inkább durván bővül a lista.
    -Must be operating on Android 11 or later (Samsung may be Android 10 or later)
    -Must be operating on iOS 13/13.4 or higher

Új hozzászólás Aktív témák