- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
snowdog
veterán
válasz #29810560 #10390 üzenetére
Anélkül hogy mélyebben belemennénk a témába annyit szögezzünk le, hogy a számítástechnikában ma már minden lehetséges. Csak akarat kérdése, hogy egy szolgáltató ezekkel a dolgokkal milyen mélységben foglalkozik. Ha akarnak írnak rá egy szoftvert, és az akár rögtön jelezheti, hogy egy adatkapcsolat milyen útvonalon épül fel. A forrástól a cél gépig. Aztán az eredménnyel vagy foglalkoznak, vagy nem.
Olvasgattam a szabályzatokat, és abból nekem az jött le, csak azzal akarnak érdemben foglalkozni, aki üzletszerűen foglalkozik vele, nagy tételben, vagy befolyásolja a normális működést. Kétlem hogy azokra is rámásznának akik a saját lakásukban, saját maguknak használnak hotspot-ot.
MedzsikR
Ma jött meg a telefonom, az általad linkelt címen beírtam az IMEI számát, és még a telefon színét is megadták!
Még részletezték is az adatokat:
IMEI.info: IMEI:TAC: xxxxxx FAC: xx SNR: xxxxxx CD: x[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz #29810560 #10401 üzenetére
Amiről lebeszéltél az jó döntés volt, de kinéztem egy másikat... az se olcsóbb
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
törölt tag
Köszi. Tényleg az IMEI alapján korrektül megmondta mi a cucc.
De még fennáll a hova dugtam kérdése, mert ugyebár ez egy standalone/plug & play ketyere, ha a notebookba is dugom nem kommunikál vele csak a tápot kapja tőle.
Ja! ... és még ez is áll, mint kérdés:
"Amúgy az is elmagyarázhatná valaki, hogy mi a különbség a között, hogy valami direkt hotspot izé-vel osztom a mobilnetet vagy az okosteló a hotspot? "
to: ollie
OK! Kösz! de, ezen már túljutottam és megértettem.
[ Szerkesztve ]
-
abudai
csendes tag
válasz snowdog #10404 üzenetére
Igen és van Gdpr is. A szolgáltató köteles tájékoztatni pontosan, hogy milyen adatokat rögzít rólad és, hogy jogosult-e azon adatok kezelésére plusz minden rólad gyűjtött adatát kérésre a rendelkezésedre kell bocsátani és ha úgy akarod akkor töröniie kell véglegesen... szóval azért csak óvatosan a szolgáltatóknak is. Ja és itt aztán azonnal röpködnek a milliós bírságok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #29810560 #10390 üzenetére
Az IMEI szám egyértelműen beazonosítja az eszközt, mert ez a szám teljesen egyedi, csak egy eszközhöz tartozhat. Ezt a számot meg ugye látja a szolgáltató, a nélkül nem is kapcsolódhatna hálózatra.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz abudai #10407 üzenetére
Lol, már megint ott tartunk, hogy mindenkinek, mindenhez van joga, ahhoz is, hogy megszegje a szerződést, de a szolgáltatónak nincsen semmihez, mi? Elárulom, hogy nincs igazad.
Nem vagyok oda a GDPR-rel hadonászó emberekért, mert általában náluk nem stimmel valami.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
aktív tag
válasz #29810560 #10406 üzenetére
A mi szempontunkból semmi különbség a kettő között, hotspot, oszt netet és kész
A szolgáltató szempontjából már más, ezért is van (vagyis lesz, kb fél óra múlva, mert akkor lép érvénybe az új ÁSZF) két külön díjcsomag. Az egyik azoknak kik "hagyományosan" használják, szóval hanghívásra is, a másik pedig akiknek csak adatforgalomra van szükségük. A második csomag lassabb is, mint a sima, hogy ne terheljék a hálózatot mivel teszt üzemben van és az átlagos felhasználói igényeket szeretnék vizsgálni, csak mellette ezt a tábort is szeretnék kiszolgálni ezzel az egy fokkal lassabb és fizetős díjcsomaggal.
[ Szerkesztve ]
-
abudai
csendes tag
Én se rajongok a gdpr-ért, de mivel foglalkoznunk kellett vele így elég sok ragadt rám és azt kell mondjam, hogy nem hülyeség. De a témához visszatérve a szolgáltatóknak nagyon nem ajánlom, hogy modjuk a mobil stick utáni hálózatot lássák vagy érdekelje őket ne adj isten a hálózati topológiát felmérjék vagy rögzítsék mert az nagyon-nagyon durva szabálysértés... és nem viccelek, de úgy emlékszem a leg minimálisabb bünti a másfél milla és innentől felfelé akár a cég éves árbevételének a tíz százaléka is lehet.
-
aktív tag
válasz #29810560 #10414 üzenetére
Igen, viszont a lényeg az, hogy hanghívásra alkalmas eszközben használd a SIM kártyát és az se árt, ha alkalmanként indítasz egy hívást, hogy "rendeltetés szerűen" használd. Nekik a lényeg, hogyha ellenőrízék az eszközödet IMEI alapján akkor egy telefont lássanak és ne egy hordozható hotspotot. Szerintem fogják ellenőrízni, gondolom nem poénból csináltak a hotspot osoknak egy külön díjcsomagot, amiért fizetni is kell.
Szerk: Lehet félreértettem USB s internet megosztásra gondoltál vagy olyan hotspotra ami USBn keresztül szolgáltat internetet? Ha az első akkor oké, mert arra vonatkozott a válasz
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz #29810560 #10406 üzenetére
1. Amiben a sim kártya van (az ugye beazonosítható) annak van kijelzője, hangszórója, mikrofonja, billentyűzete? Ugye nincs? Nem az a kérdés, hogy milyen eszköznek ad netet a te kütyüd (usb csatlakozós router), hanem az, a kérdés, hogy miben van maga a sim! Azaz milyen eszköznek ad a sim kártya netet közvetlenül? Ezért nem számít, hogy mibe dugod.
2. A net megosztás szempontjából nem sok a különbség, de ez egy hang szolgáltatást is biztosító sim. Tehát az eszköznek tudnia kell a hangszolgáltatásokat is kezelnie. Egy telefon tudja ezt, egy (csak) modem (mifi) nem tudja. A Digi ezt kéri, mert így, a modemmel esély sincs hogy a hangszolgáltatásukat is használd. Ez nem akarja a Digi, így döntöttek. (ne kérdezd miért, talán mert számítanak az esetleges telefonálás bevételeire is, de modemben használva erre 0% az esély) Ha csak net kell, vegyél olyan sim-et (tarifa csomagot), amin csak net van és az mehet modembe/mifibe is. -
törölt tag
OK! Ezt megértettem de gondom van a logikával.
Tehát, ha a kapcsolatot csak adatforgalomra használod pl. a telefonoddal az - jelenleg - ingyen van. Ha beszélgetsz is rajta a DIGI hálózatán belül az is - jelenleg - ingyen van.
DE! Ha hotspotba rakod a SIM-et és csak adatforgalmazol vele - mert másra alkalmatlan - akkor lassabb is a kapcsolatod és fizetned is kell érte - már most is az ún. tesztidőszakban - holott egy szolgáltatásrészt a hanghívást garantáltan nem fogod használni/terhelni.
Hol itt a logika? Nem fordítva kellene ennek lenni?
-
bociusz
aktív tag
válasz mezosystems #10357 üzenetére
A tornyokat és a cellákat jelölő elemek általában 5-10 óra alatt, a jelerősséget mutató zöld pöttyök viszont csak heti 1-2 alkalommal.
-
WaterWave
veterán
Nem ide tartozik, de ma frissiítettem be az s8+ kártyafüggetlen telefonomat, sztem ma vagy tegnap jött ki rá a legújabb javítócsomag, és már ebben benne van a volte opció...
Előzőekben nem volt benne, azaz fogalmaznék úgy, hogy nekem nem volt benne mikor másnak már benne volt... (voda flottás)• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
aktív tag
válasz #29810560 #10417 üzenetére
Hát, ez bizony ilyen
Mivel még kevés sávszélességet tudnak biztosítani, így akarják vizsgálni az átlagos felhasználói igényeket. Akik pedig csak otthoni internetnek használják azok nehezítik az elemzést, mivel nem úgy használják, mint mások. A digi a tesztidőszak alatt az átlagos felhasználói igényeket szeretné vizsgálni (ezért is 0 Ft), de nem akarják, hogy a többiek elégedetlenek legyenek, amiért tilos hordozható hotspotban / USB stickben használni a SIM et, ezért is lett az új díjcsomag. Szerintem ez még ígyis korrekt az árazást nézve.
-
Soma01
veterán
válasz abudai #10419 üzenetére
Nem a netről van szó. Egy hang alapú, ilyen díjcsomagot nyújtó sim kártya, amihez van net is. Tehát ez nem egy netes sim kártya.
A telefonról osztható legálisan, mert van kijelzője, billentyűzete, mikrofonja, hangszórója. Azaz alkalmas lehet telefonálásra. Egy modem/mifi/router nem alkalmas. Hanglapú szolgáltatást is nyújtó sim-et nem szeretne a Digi olyan eszközben, ami nem is tud hang alapú kommunikációt. Így döntöttek. -
törölt tag
Úgy néz ki valamibe beletrafáltam, ha már gurul az emberke.
Amúgy az árképzéssel sincs gondom. Az 1000 Ft bakfitty 50 GB-ért.
Csak azt nem értem mi a különbség a között hogy van hanghívási lehetőségem, de sosem használom vagy nincs is lehetőségem rá, mert a SIM-et egy hotspot-ba dugtam?
-
gg07
tag
Bp belváros.
Végig zenét hallgatva neten.. egyszer se dobott le.
Messenger video chat akadozás nélkül kis késéssel megy.Élhető a cucc. Ez csak jobb lesz majd a későbbiekben akkor nagyon élhető lesz.
Bár várható kis visszaesés ahogy több felhasználó lesz...de bízok benne van még ebben tartalék.. és szépen fejlesztik majd. Hajrá Digi! -
Soma01
veterán
válasz #29810560 #10420 üzenetére
Ezzel lehet telefonálni? Van benne (beépített) mikrofon és hangszóró is? Azt látom, hogy van kijelzője, lehet még valami billentyűzet is van. Mert ha lehet vele telefonálni akkor mehet bele a hang alapú (+net) díjcsomaghoz kapcsolódó sim. Ha nem lehet vele telefonálni, akkor ennyi, nem használhatod benne. ELVILEG.
-
aktív tag
válasz #29810560 #10425 üzenetére
Mert a digi úgy jár jobban, hogy a hotspot osak plusz pénzt fizetnek Nekik megéri, mert ugye plusz pénz, a fogyasztóknak pedig még ígyis megéri látva a többi szolgáltató árait. Lehet a tesztidőszak végén módosul az üzleti tervük és törlik a korlátozást szóval nem tesznek különbséget azok között akiknek van lehetőségük hanghívásra, de nem használják és azoknak akiknek nincs lehetőségük rá.
Ezt viszont előre nem tudhatjuk, kivéve ha van köztünk egy jós
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Soma01 #10427 üzenetére
Kijelzője és érintő képernyője van. Mikrofont és hangszórót meg lehet hozzá csatlakoztatni USB porton. Ergo az ÁSZF-nek - talán - betű szerint megfelel.
DE! Ezen sosem lehet hanghívást létesíteni közvetlenül - csak valami hozzá kapcsolódó eszközzel szoftverrel gondolom - mert, ez nem mobiltelefon hanem egy akkus WiFi LTE hotspot.
-
Soma01
veterán
válasz #29810560 #10425 üzenetére
Csak azt nem értem mi a különbség a között hogy van hanghívási lehetőségem, de sosem használom vagy nincs is lehetőségem rá, mert a SIM-et egy hotspot-ba dugtam?
Ezt a Digi tudja, én csak tippelek. Pl. modem/router esetén semmi esély a hang szolgáltatás használatára és ezt nem akarja a Digi. Gyakorlati szempontól nincs különbség, de mégis azt a szabályt hozták, hogy nem teheted routerbe a hang alapú szolgáltatást is nyújtó sim-et. Lehet az is, hogy máshogy kezelik technikailag, vagy statisztikailag, vagy más szabályok, törvények vonatkoznak rá... Nem tudom... -
törölt tag
Kösz fiúk!
Ma is tanultam valamit.
-
Kuter
senior tag
Nem is értem itt görcsöltök már ezen a "telefonba csak, meg nem lehet berakni hotspotba"
Ezért lesz a másik net egy ezresért 50GB letöltéssel. Ha feltűnt volna előtte 1250ft fizetek vagy is fizettem az 1GB csomagért hogy a kertbe is legyen net email,kis netezés stb stb és annak is örültem hogy van.
Most lesz ezer forintos 50GB net helyette amihez usb sticket is adnak. Ennél tökéletesebb ajánlat nem is lehetne. A többi szolgáltató elbújhat a francba. HAJRÁ DIGI.Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
Jester01
veterán
5.1 A mobilinternet szolgáltatás meghatározása
Szolgáltató a nála vagy az Invitel Távközlési Zrt.-nél elérhető szolgáltatások közül legalább egy
vezetékes, vagy műholdas szolgáltatással rendelkező azon Egyéni Előfizető számára, aki a J
Melléklet J.3. Függelékben felsorolt valamely településen rendelkezik szolgáltatási címmel, az
előfizetői szerződés alapján Mobilinternet szolgáltatást nyújt.Menjenek a tudjákhova, hogy ezt is lekorlátozzák helyileg.
Jester
-
Jester01
veterán
Pont nem érdekel. Már ezerszer le lett írva, hogy vannak emberek (pl én) akiktől elveszik a telenoros mobilnetet és akik amúgy nem a szolgáltatási címen akarják használni a mobilnetet hanem ott ahol van is lefedettség. Csak éppen nem adnak. Eddig azt mondták várjunk, mert majd az 1000Ft-os csak mobilnet nem lesz korlátos. De az lett. Bocs, hogy nem örvendezek.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
nonsen5e
addikt
válasz Jester01 #10443 üzenetére
Megszokhattad volna, hogy az ügyfélszolgálatosok minden létező cégnél úgy hazudnak, ahogy nem szégyellnek.
Én az ASZF módosításról nem tudva ma direkt megkérdeztem az ügyfélszolgálaton amikor mentem a kártyákért, hogy akkor ezt használhatom-e routerben, aztán mondta, hogy minden gond nélkül..Befogom akkor a régi 4G telefont wifi routernek.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
totron
addikt
válasz radio100jozs #10360 üzenetére
Úgy volt pedig, hogy kinyitják a csomagot mindenki felé és nekik kerül ennyibe. Itt az és a gáz (előfizu éés szolg. terület). Ez attól 1000 és nem ingyenes, mert routerbe rakható vagy csak most, a legelején lehetett elcsípni az ingyenesen? Nem világos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Samsung S9 TMH ROM
Felraktam a májusi frissítést: megy digi kártyával a VoLTE és a VoWiFi is. Az megelőzően visszaváltott 2G-re. -
törölt tag
... és hol van a 2019. június 1-től érvényben lévő fizetős mobilnet csomag a DIGI honlapján?
Mindenki bogarássza az ÁSZF-et?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest