Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TechnicR

    tag

    Sziasztok! Nekem eddig TopNET-em volt, viszont, hogy felgyorsítsam a 100-ról 200 megabitre kiépítés folyamatát, 500/200-asra váltottam. Mellette van telefon is.

    Tegnap voltak a szerelők, az egyik vakarta a fejét, hogy a lépcsőház ládáján 120-as (nem biztos, 100 valamilyenes) csatlakozó van és így nem tudják kiépíteni. Aztán betelefonált a központba, ahol azt mondták neki, hogy de, ide nem kell ládában csatlakozócsere, jó lesz az, csinálják. Meg is csinálták, kaptam ZTE routert, aminek az 1. LAN portjába raktuk a WDR4300 asom, amin a legújabb gyári FW van, NAT engedélyezve.

    A problémám: eddig, a régi nettel mentek a dolgok kb 90-100 / 20-30 megabittel. Most az új, 500/200 (aminek a garantáltja 200/50) is csak stabilan 83/29 megabittel jön. Sebességmérésnél: az első 1 mp-ben van egy kb 200 megabites csúcs, ami aztán beáll 83.3 megabitre és úgy is marad.

    Mielőtt elmentek a szerelők, csináltunk egy mérést, a fenti eredménnyel. A szerelő azt mondta, hogy a doboz gigabites, jónak kell lennie, majd gyorsul. Gondoltam, hogy biztos a központban le kell még venniük a fiókomról a réginek a sebességkorlátozását, majd jó lesz, ezért aláírtam, elengedtem őket. Hiba volt.

    Nem lett gyorsabb, ezért még tegnap telefonáltam DIGI-nek, 10perc várakozás után se sikerült ügyintézőt kapcsolni, ezért letettem és emailt írtam nekik, amire még nem válaszoltak. (gáz amúgy, hogy a saját vezetékes vonalukról a saját zöld számukért percdíjat számolnak fel, ezért tettem le...)

    Időközben próbáltam minden kombinációt:
    -Az eredeti konfig: ZTE kapja a fő kábelt, majd annak LAN1-ébe bele a WDR4300, ami utána viszi WiFire és LAN-ra.
    -Csak a ZTE router, LAN-nal a számítógépbe (ami high-end, az biztos nem fogja meg).
    -Csak a WDR4300 router, telefon nélkül ugyebár, LAN-nal a gépbe.
    -Laptoppal routerek nélkül, új PPPoE kapcsolattal, ott viszont 691-es hibával nem engedett csatlakozni, pedig biztos jó a felh/jelszó, szóval a protokollal lehet baja.

    Szerintetek mit tudok tenni? Gondolom várjak, míg kijön a DIGI újra (ami lesz ismét vagy 2 hét, persze már tegnaptól számlázzák a nagyobb csomagot (ami vagy 10%-kal lassabb is most, mint a régi TopNET...)

    Esetleg addig valami ötlet, hátha valami kábel vagy beállítás hiba van... (jah, kábel: az összes LAN kábelen be van kötve mind a 8 drót, elsőre erre gondoltam, ezért ellenőriztem)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák