Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Soma01 #23779 üzenetére

    kényelmes az engedélyezett upnp, de több szempontból is veszélyforrás, hiszen nem kifejezetten mérlegel a kapott kérések során, hanem dolgozik boldognak és boldogtalannak, a windows tűzfala pedig az xp esetén még ha nem is volt az igazi, azóta egyre használhatóbb az újabb windows verziókban.
    igaz, jómagam sem a windows 8.1 beépített tűzfalát használom, de megfelelő beállítással akár az is jó lenne, a lényeg az, hogy ne engedjen át automatikusan mindent, hanem kérdezzen rá a nem ismert/engedélyezett kérésekre, és ha a felhasználó csak azt engedi ki, ami valóban kell, akkor nem lesz gond.
    adott szempontból, egy esetleges fertőzés során is csak tetézi a bajt az engedélyezett upnp, mert nem mindegy, hogy csak manuálisan van engedélyezve néhány port, ami akkor épp vagy jelent problémát vagy nem, ellentétben a futó upnp funkcióval, ami biztos utat nyit a problémás kéréseknek is.
    a dig esetén pláne fontos több biztonsági lépés, már csak a net szolgáltatásának a módja miatt is, ezért aki csak teheti, manuálisan nyissa meg a szükséges portokat, az upnp funkciót pedig lehetőség szerint hanyagolja.

Új hozzászólás Aktív témák