Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    Valamelyik nap rendeltem a Kiscipóból egy Belmondo burgert, és egy Olaszos melegszendvicset.
    A burger klasszikus kalácsos zsömlében volt, és ez bizony jól állt neki. Mindent tudott amit vállalt, egy kivétellel, de ez az én mániám. Ebbe is raktak valami híg öntetet a közepébe ami akár a bokádig is le tud folyni. Sosem fogom megérteni miért kell a mustárnál hígabb dolgokat burgerbe tenni... Na mindegy. A burger finom volt, és pont méret.
    A szendvics. Na ezt csak azért vettem, hogy meglegyen a rendelési határ. Tipikus kettévágom, megkenem, megszórom, sütöm, eszem cucc. Egy hibája volt. Bezárták légmentesen, és a saját gőzébe kezdett fulladni... Ízre tetszett, de ahhoz képest amiket otthon piszkálgatok erős közepes, de kíváncsivá tett, vélhetően személyes látogatáson kell megejtenem a nagyobb melegszendvicsek kóstolását.
    A mostani tapasztalat valamennyire feledteti a nyári hülyeségüket. Még majd rápróbálok.

    Ma viszont meló közben eszembe jutott, hogy van az irodák alatt egy étterem, ahol van elvitelre "svédasztalos ebéd". Na erre rászaladunk.
    Kétféle leves, háromféle főétel, egy desszert.

    Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal.
    A klasszikus kajásdobozban kapott leves olyan 7dl körüli adag volt a doboz oldala szerint.
    Volt benne bőven minden. Gyakorlatilag majdnem azzal jól laktam. Maga a leves picit hígnak tűnt, de a betétek íze ezt ellensúlyozta.
    Kijevi jércemell karottás burgonyapürével.
    Hát a répa egy hálátlan zöldség. Vélhetően nem érdekelte, hogy az étel kész és simán tovább főtt a melegentartóban kirakott pürében, nem sokat kellett rajta rágni, viszont kellemesen üde volt az íze a köretben.
    Maga a mell nem volt rossz, bár én elbírtam volna bele kicsit több tölteléket. A panír olyan volt amilyennek lennie kell.

    A két kaja elég jó összhangban volt egymással, és az adag egy részét simán hazahoztam vacsira.
    Ekkor láttam meg a desszertnek kért mignont.

    Ezt elmagyarázná valaki? :D

Új hozzászólás Aktív témák