Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz pjen #39464 üzenetére

    Nem egészen egyről beszélünk. :) DOS-os játékok mennek DOSBox-ban nagyrészt, szóval igen, azokhoz elég lenne emulátor. De pont '95-98 tájáról van pár, már Windows-ra írt játék, amit én utoljára Windows ME-re tudtam sikeresen telepíteni és indítani - ilyen pl. a Myth-sorozat, ami szerintem máig az egyik leghangulatosabb fantasy stratégiai játék. Ezek miatt kellett a Windows 98 SE, illetve egészen pontosan tök legálisan ezt tudom használni a Windows-ok közül az adott notin (Thinkpad T21 - Pentium III 800 MHz-es noti 512 MB RAM-mal).

    A másik dolog meg a 4:3 kijelző, elég sok játéknak ilyen képarány kell. Pl. én nem akarom újra megvenni a Baldur's Gate-ket, Planescape Torment-eket, Icewind Dale-ket, mert megvannak vagy 10-15 éve eredetiben. Ezekhez van utólagos fan-made widescreen patch ugyan, de az pont a nekem meglévő verziókkal nem megy. A noti meg kb. annyiba került nekem, amennyiért egy 19" 4:3 képernyőt vesztegetnek, az egyik retró topikos fórumtárstól vettem.

    Régi Windows-os játékokhoz én nem tudok emulátorról sajnos.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák