Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz priti #4638 üzenetére

    A DC valós idejű kapcsolatteremtésre jó

    Ahogy a torrentoldalak chatbox-a, IRC csatornája és hasonlók. DC-n sem fog mindenki a több 10000 userből aktívan a képernyő előtt ülni. De míg torrenten a fórumból az infókat kicsemegézi, addig DC-n nem fog visszakeresni a sok offolás között. A DC inkább célzott letöltésre alkalmas, ha tudod, hogy mit keresel és rákeresel. A torrent passzívan is használható, hogy csak figyeled, hogy miket töltenek fel és ebből válogatsz. Erre a sebesség is tökéletes.

    A DC-nek én inkább abban látom előnyét, hogy egy embernek átlagban van 160-200 gigás, sokaknak annál is nagyobb vinyója, tele filmekkel, zenékkel, játékokkal, szoftverekkel...stb

    Tulajdonképpen így sokkal többminden áll a rendelkezésedre, mint torrenten az éppen seedelt torrentek között. Több olyan ritkaságot megszerezhetsz, amit torrentoldalra nem lehetett feltenni, mert nem volt forrás, ami megjelölhető lett volna.

    Ellenben a slotos rendszer nagyon betesz neki. Másik, hogy mivel a visszaosztásnak nincs eredménye, jutalma, így a legtöbben mind azon ügyködnek, hogy ezt hogyan tudnák kikerülni. És erre még rátesz egy lapáttal, hogy míg a letöltési sebesség lassan már 40-50Mbit lesz, addig a feltöltési sebesség nevetségesen alacsony, 1-2-3Mbit jobb esetben.

    Ez a legnagyobb ellehetetlenítés a fájlcserélők ellen. Mert egyrészt baszhatja a jó sebességet, amikor 10-15 embernek kell felfelé tölteni, hogy kiszolgáljon egy embert teljes sebességében, míg az az egy ember mialatt lejön neki a fájl, addig csak 1/10-edét osztja vissza annak, amit letöltött.
    Torrentnél ösztönöz az arány. De DC-nél mi ösztönöz?

Új hozzászólás Aktív témák