Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Más tapasztalt olyat, hogy lassan ellenőrzi a részlegesen-/kész állományokat az utorrent?
    Hagyom automatikusan frissülni, de csak a stabil verziókra, így most 3.4.2-nél jár, de nem először tapasztalom, hogy lassú a hash-olás, csak most néztem meg jobban, mert ezúttal sok file ellenőrzésének rugaszkodott neki. (A másik gond, hogy valamiért az OS újraindítás után gyakran nekilát újraellenőrizni több-kevesebb torrentet, de az ettől független gond, valószínűleg nem működik a "graceful shutdown".)

    Nézem a Windows eszközkezelőt, és azt látom, hogy 10-15 Mb/s sebességgel olvas a HDD-ről, amiről szekvenciálisan 120-80 közt lehetne olvasni, az uttorent.exe CPU használata pedig potom 5-7% úgy, hogy közben fut ~200 torrent, amiket egy másik HDD-ről seed-el, de egyébként a CPU 25%-ig sincs kihasználva (vagyis a háttérben sem terhel 100%-ra egy magot a négyből valami rejtett gyermekfolyamattal...).
    A filrendszer nem töredezett és semmi más nem használja (biztos, mert ez egy hordozható HDD, amit most formáztam frissre, hogy megpakoltassam az utorrent-el, semmi más nem kerül rá - szóval futott egy nagy adag torrent, mikor kellett egy reboot, és most mindent hash-ol róla nyamvadt lassan...).

    Emlékeim szerint még ettől lassabb gépen is gyorsabb volt régen a hash-olás. Kipróbáltam, és a fix HDD-s RAID tömbről is lassan olvas hash-oláskor, erről is úgy 15Mb/s-el 200-300 helyett.

    Bekapcsoltam a diskio.quick_hast-t az advanced beállításoknál, de mi sem változott.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák