Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • w1n1x

    tag

    Sziasztok !
    Lenne egy óriási problémám és nem tudom,hogy hogyan oldjam meg.
    MSI z170I Gaming AC pro Mini ITX alaplapom van. Tegnap próbáltam a legfrissebb biost feltenni USB-n keresztül M-Flash használatával.
    A BIOS frissítés nem tudom,hogy sikeres volt-e mert mire visszaértem géphez(kimentem konyhába mikor frissített ) már a számítógép ment magában miközben a monitoron no signalt írt ki . Újraindítottam. Na itt kezdődött el egy óriási probléma (valszeg még frissített és félbeszakítottam) . Innentől fogva bekapcsolt,felpörögtek a ventik és kikapcsol 1mp után a gép magától és folyamatosan visszakapcsolja magát majd ismét le és ezt folyton megismétli amíg el nem szakítom az áramforrástól..
    Próbáltam a manuál kézikönyv szerinti CMOS resetet azzal,hogy csavarhúzóval áramtalanítom a JBAT1-et 5-10 másodpercig (sajnos olyan jumper cucc amit rá kéne tenni nincs és elvileg neten olvasva bármilyen fém is jó erre a célra) . Természetesen áramtalanítottam előtte,kihúztam táp kábelt és utána próbálkoztam ezzel . Illetve az alaplap hátlapján található egy cmos reset gomb,azt is benyomva tartottam 5-10 másodpercig majd újból adtam neki áramot de ugyanazt csinálja továbbra is. Ezután megpróbáltam a battery vezetékét kihúzni,sikerült is , ismét csavarhúzó a jbat1-re 5-10mp-ig majd vissza a battery csatlakozó és újból táp kábel be majd áram be de semmi sem javult.
    Mi tévő legyek ? Nagyon aggódom,hogy valami hardver megsérült és menthetetlen vagy az alaplapnak kampec. Javítható házilag ez vhogy vagy vigyem szervizbe és reménykedjek a legjobban ? :(
    Bármilyen tanácsot segítséget elfogadok,rendkívül tehetetlennek érzem magam :(

Új hozzászólás Aktív témák