Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • addamka

    őstag

    válasz Jim76 #3670 üzenetére

    Én is hülyének lettem anno nézve a cégnél, hogy AMD-t mertem venni a nagyságos i3 helyett, mert az mindenre elég :)
    Bár az, hogy ki mire esküszik nem nagyon érdekel, a gondom általában a stílussal van. Ha nem azt veszed, amit ő írt, hülye vagy, és kész.

    Persze akkor gond az ilyen egyoldalú nézőpont, ha egy laikus csúszik a kezei közé, ott durván lehet befolyásolni az embereket.

    Legutóbbi tapasztalatom ilyen témában az, hogy anyu egy vidéki kicsi hivatalba dolgozik, ahol eljött a következő gépcsere ideje (P4-eik voltak 512MB RAM-mal + WinXP). Elküldte a közeli bolt árajánlatát, ahol celeron alapú gépeket ajánlottak kb. a Budapesti ár 2x-eséért... írtam 2 alternatív javaslatot egyiket Intel másikat AMD alapon, amik paraméterbe megegyező vagy jobbak voltak, hogy gondolják át, vagy mutassák meg ezeknek.
    Ofkorz maradt a vidéki bolt a cerkákkal :) Nyilván a garancia nagy dolog, de így is úgy is nincs gépük addig, amíg szervizben van, manapság meg a garanciafutár elég gyors tud lenni.
    Ami még zavart, hogy 2010-es Office-t sóztak rájuk drágábban, mint a 2013-at, plusz a Win7 ára is érdekesen alakult egy átlaghoz képest.

    Plusz feldobtam, hogy lehetne Win8-is, mert az XP-t is az életciklus végéig használták, esélyes a következő Windows is erre a sorsra jut, így talán nyertek volna vele 1 évet, árban meg megegyezett volna. De az se felelt meg, mert azt meg a celeron nem bírja a bolt szerint. Mondjuk a 2giga RAM-mal amit bepakoltak, lehet nem is.... :)

    [ Szerkesztve ]

    Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.

Új hozzászólás Aktív témák