Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djozsi

    senior tag

    Van egy C2D E8400-asom, 3GHz-s, 4×1 DDR-800-as RAMmal.

    Videókártyát szeretnék cserélni, mert az már nagyon gyengécske (gef 9600as), viszont szeretném elkerülni az alaplap+cpu+ram cserét, még 1 évet ki szeretnék hozni ezekből, mert elvileg jövő ilyenkor már Ivy Bridge okosságokkal lesz tele a piac, amit kivárnék, hátha nagy előrelépést fog hozni és szerintem azért az E8400-as nem olyan rossz darab...
    Mostanáig vártam, hogy meginduljon drasztikusan lefelé a sandy bridge cuccok ára, de ez nem történt meg, tartok tőle, hogy nem is fog már az Ivy-ig.

    Videókártyából viszont egy izmosabbat szeretnék venni, hogy azt ne kelljen majd jövőre újra. Szóval egy GTX560 TI-t néztem ki, olyat, amiről pont az imént beszéltetek, abból is egy OC edition-t, szerintem az úgy 3 évig ki fogja húzni.

    Szerintetek ennek van értelme, tehát a fenti CPU mellett várható drasztikus teljesítménynövekedés a mai játékoknál (a mai játékok a jelenlegi konfigon medium de inkább low grafikán mennek csak elfogadhatóan, de sok úgyis akadozik), bírná fullon őket a gép vagy semmi értelme ilyen drága kártyára befektetni, mert teljesen visszafogná a CPU és 1 évig csak felesleges csücsülne a gépben, ugyan olyan maradna a teljesítmény, mert a cpu/ram a szűk keresztmetszet?

    Nem vagyok valami nagy tuningmágus, de a CPU 3.6GHz-t simán bírja (9×400) max 60 fok környéki hőmérséklettel, feszültségállítgatás nélkül, szóval azt be merem vállalni, hogy annyira áttegyem.

    Kiegészítés: ha teljesen rossz úton járok, amikor arra számítok, hogy az ivy bridge tényleg egy nagy lépcsőfok lesz, akkor szóljatok, mert olvasni ezt is, azt is...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák