Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PLaci58

    őstag

    válasz gipsztigris #4079 üzenetére

    És majd Kovács23 tizedes szerinted mennyit fog törődni azzal, hogy az első dolga az legyen, hogy a TMC táblára elküldje az esemény helyét és fajtáját?

    Nincs is már olyan, hogy tizedes :D
    Egyébként szerintem itt félreértés van. Nem fogja a rendőrség átküldeni az adatokat, csak létrehozza a baleseti adatbázisát, amihez hozzá lehet férni. Az újítás annyi, hogy nem csak utca, házszám, hanem már GPS koordinátákat is használnak. Ehhez "kell" egy Androidos teló, meg egy alkalmazás. Valamikor régen láttam olyan (talán angliai rendőri felszerelést), ami tablet szerű kinézettel rendelkezett és a bevitt adatokat egyből elküldte a központba. (Akkor még nem volt elterjedve a tablet, az érintőkijelző. Volt rajta billentyűzet, rendes kijelző)
    Ez szerintem manapság is megoldható lenne. Tablet GPS vevővel, 3G-vel, kamerával. A helyszínelő csak kitölti rajta az adatlapot, lefényképezi a helyszínt és elküldi a központi gépre. (nahh a végén még tanácsokat is adok ingyéé :DDD ). Persze ehhez 3-4"-os telefonkijelző kevés.

    Tegnap felbuzdulva a dolgon, elindítottam a tableten egy navi programot. Meg akartam nézni az árvíz miatti útlezárásokat. Android meg wifi kiválóan működött, pillanatok alatt leszedett vagy 1300 eseményt. Csak lestem, hogy ez igen. A keresett helyeken nem jelzett útlezárást!!! Volt benne vagy 600, felkiáltójeles olyan információ, hogy "jó ütemben haladó forgalom" és vagy ugyanannyi 10-20 Km/h lassú, torlódás. A közeli helyeket megnéztem, szinte mindegyik jó ütemű forgalom lámpánál volt jelezve. Baleset, útlezárás nulla darab!
    Megnéztem navin is TMC-vel. Alig több mint 80 eseményt szedett össze. A legtöbb az előzővel azonos forgalmi esemény, esetleg sávlezárásokat jelzett. Útlezárás, baleset ezen sem volt.
    Maradok annál a véleményemnél, hogy használhatalan információkat szolgáltat, elavult, nem létező eseményekkel!

    Jó is ez a forgalmi statisztika gyűjtése :D

    [ Szerkesztve ]

    "Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

Új hozzászólás Aktív témák