- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madmaxxx
senior tag
1 kis segítséget szeretnék kérni. Van-e valakinek ötlete, hogy lehet elindítani Java alapú internet játékot ( pl: jojatek.hu ) Mozilla Firefox 52 böngészőn ( Java nem támogatott ). Esetleg más böngészőt tudna valaki ajánlani ami támogatja a Java-t?
Köszönöm előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
AthlonXP
őstag
válasz quailstorm #105344 üzenetére
Igen, sajnos én is már csak a telepítés után néztem utána a dolognak..
Egy idézet, a korabeli "HWSW" informatikai oldal leírásából:
"Azzal, hogy a Microsoft eltörölte a "három párhuzamos alkalmazás" korlátot, alkalmassá tette a Windows 7 Startert a hétköznapi használatra, ugyanakkor továbbra is maradtak benne olyan megkötések, amelyek alighanem sok felhasználót a drágább Windowsok felé terelnek majd. Főleg a kezelőfelülettel kapcsolatos korlátozások és médialejátszási képességek hiánya lehet az, ami a vevőket a Windows 7 Home Premium vásárlására ösztönözheti. A Microsoft szerint a Windows 7 összes verziója megfelelő teljesítményt nyújt egy 1,6 GHz-es Atom processzorral és 1 gigabájt memóriával felszerelt netbookon."
Ebből különösen az utolsó mondat, ami megfogott, lehet mégis vissza megy rá egy Win 7 HP. Mert a háttér váltás nem érdekel, bár találtam egy magyar leírást, ami egy apró registry módosítással feloldja a korlátot és utána már módosítható a háttér szabadon...
Viszont a másik megkötés, hogy nem kezel, csak egy kijelzőt a rendszer, már sokkal jobban aggaszt. Ugyanis 10"-on 1024*600-as felbontáson, néha nem látszanak a megnyitott ablakok alsó gombjai, ami egy program telepítésnél nagyon zavaró, hisz nem látod mit csinálsz és az ablakot sem tudod fentebb vinni, mert nincs hova, átméretezni meg a telepítő ablakokat nagyrészt nem lehet, fix méretűek. Ilyenkor rákötöm a külső monitorra az egységet és fhd-ban már gond nélkül megy a dolog.
Egyelőre még nem próbáltam, hogy a rendszer kezeli-e majd a külső monitort, mert semmi időm nem volt most foglalkozni a géppel, de ha nem kezeli, muszáj lesz egy HP-t feltennem. -
Shingen
addikt
válasz Lenry #105314 üzenetére
ventilátorokat rögzítsd vagy legalább fogd le, hogy a légáram ne forgassa őket. a tápba én a rácsok közt egy műanyag pálcikával szoktam benyúlni és megakasztani a ventilátort.
ennek miért van jelentősége?
Én már vagy 6 éve rögzítés nélkül kompresszorral nyomatom ki a port és a tápnak semmi baja sincsen.
風林火山
-
-
Shingen
addikt
válasz quailstorm #105356 üzenetére
Fura én ezekkel az érvekkel sosem foglalkoztam, merre forog, magasabb fordulaton pörög és a csapágynak annyi, stb.
De így is működik és semmi baja azóta se.
na nem azt mondom ezek után nem figyelek erre, de eddig nem foglalkoztam semmi baja sincsen a tápnak.風林火山
-
-
törölt tag
válasz quailstorm #105356 üzenetére
Indukált áram nem is lesz, csináljon bármit az ember.
-
quailstorm
nagyúr
válasz #65675776 #105359 üzenetére
Kivéve, ha valami rosszul van megcsinálva és fogyaszt. Indukált feszültség viszont mindenképp lesz. Mondjuk ezt nem próbáltam ki, hogy módosítás nélkül jelenik-e meg olyan helyen feszültség ahol nem kéne. Ahogy elnézem egy PC fan generator projecthez nagyon nem elég csak rákötni a fogyasztót.
UH276 miatt valóban nem fog belőle kifelé jönni áram, amíg meg nincs berhelve.
[ Szerkesztve ]
-
madmaxxx
senior tag
válasz quailstorm #105354 üzenetére
Az Internet Explorernél valami biztonsági szint hibával nem indul a Java APPLET.
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
Shingen
addikt
válasz quailstorm #105358 üzenetére
Nem kell itt gúnyolódni, én normálisan megkérdeztem miért kell kitámasztani és kész.
Nem kell mindjárt hülyének nézni, azért mert eddig nem volt bajom belőle elég lett volna annyit írnod oké szerencséd volt.
Meg mindjárt közlekedést meg a beleset témát feszegetni.[ Szerkesztve ]
風林火山
-
quailstorm
nagyúr
válasz Shingen #105362 üzenetére
Érteni kéne a hasonlatot talán. Nagyon olyan volt, mintha azt bizonygatnád, hogy nem kell kitámasztani, mert jóvanazúgy, egyébként is mi mehet tönkre? Mondjuk egy venti nem nagy anyagi kár, de ha lehet, kerüljük el a hülyeséget. Kompresszorral jól kell célozni a felpörgetéshez, porszívóval ezerszer könnyebb elbarmolni.
(#105361) madmaxxx : akkor a vezérlőpultban a java-nál módosítsd a biztonsági szintet.
Van viszont egy még jobb ötletem, felejtsd el azt a tákolt oldalt, mert ránézésre is életveszélyes.
Nem véletlen szűnik meg a Java, akkora biztonsági rés, hogy nem engedhető már meg. Én leginkább oktatási célú appleteket szoktam még néha használni, ott sajnos ez volt a legegyszerűbb/leggyorsabb mód még anno. De a webes applet már évek óta nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz quailstorm #105360 üzenetére
Indukálódni nem fog áram soha, csak feszültség. Nincs olyan, hogy indukált áram.
-
Shingen
addikt
válasz quailstorm #105363 üzenetére
Nagyon olyan volt, mintha azt bizonygatnád, hogy nem kell kitámasztani,
lehet neked úgy tűnt én csak annyit mondtam nem figyeltem ezekre a dolgokra amiket írtatok és évek óta nem lett belőle gondom.
De mint írtam a jövőben figyelek rá.風林火山
-
AthlonXP
őstag
válasz quailstorm #105360 üzenetére
Én is le szoktam fogni a ventiket, amikor kompresszorral kifúvatom a gépet, azért a 8 bar durván meg tudja pörgetni őket, az üzemi fordulatszám többszörösére akár, ami nem biztos, hogy jót tesz nekik.
Amúgy megpörgetve, némi energiát valóban termel a venti, ez pl. jól látszik a "világítós" ventiknél, mert gyors forgatás hatására, mondjuk nagyobb nyomású levegővel meghajtva, el kezdenek világítani rajta a ledek, anélkül, hogy be volna téve a gépbe a cucc ( saját tapasztalat ). -
quailstorm
nagyúr
válasz #65675776 #105364 üzenetére
Elolvastam, tudom. Indukált áramnak csak az indukált feszültség által zárt áramköri hurokban indukált áramot nevezhetjük. Meg azt is hogy itt nincs értelme. Sajnos én is ember vagyok, félreírok dolgokat, főleg ha nem szánok rá elég időt...
(#105366) AthlonXP : régebbi, SUNON, vagy egyéb 15 éves ventiknél előfordulhatott védelem nélküli megoldás is, ott tényleg megjelent az indukált feszültség változatlan formában a venti bemenetein. De elvileg kikapcsolt gépnél ez nem ér el olyan értéket hogy kárt okozzon. Egy LED-et tud jó esetben meghajtani.
Világítós utólagos venti meg gondolom csak olcsó volt, elektronika fölös bele[ Szerkesztve ]
-
AthlonXP
őstag
válasz quailstorm #105367 üzenetére
Gyári venti volt, egy régi gépben, amit kaptam, miután kiselejtezték...
-
madmaxxx
senior tag
válasz quailstorm #105363 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem én használom és az ismerős bácsi ott szokott ultizni. Próbálkozok esetleg valami mással.
-
Csolt
tag
Hali!
Szeretnék összeállítani egy asztali gépet. Windows 10 lesz rá telepítve, Google Chrome és Microsoft Office gyors és hatékony futtatásán kívül mást nem kell tudnia. A következő konfigurációra gondoltam:
AIO Bohemian II High Gloss TMN0102 fekete számítógép ház
Intel Core i5-7400 BX80677I57400 processzor
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8 memória
120 GB-os SSD
Mit gondoltok, ez jó konfiguráció? Az alkatrészek kompatibilisek lesznek egymással?
-
ph2012
senior tag
A Windows Media Player mi alapján keresi meg az internetről a zene fájlok adatait? Csak a fájl címét vizsgálja vagy valami hangmintát is megvizsgál? Idézőjelben "belehallgat" a zene egy részébe is?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
HA otthon a wifin egy alkalmazás nem fut egyetlen androidos eszközön sem, de ios-en, illetve bármilyen más wifi hálózaton és mobilneten is, akkor hol keressem a hibát? Köszi
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
hitvanyalak
senior tag
válasz Csolt #105370 üzenetére
Milyen asztali gépet vegyek topik Itt tuti segítenek hamar.
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
nagyúr
válasz xrvman #105373 üzenetére
Az, hogy anyámnál ez a felállás és a gép nem kap ip címet, csak a fenti script lefuttatásával. Már szóltunk a UPC-nek, letiltattam az ipv6-ot, de egyszerűen nem akar rendbe jönni.
Agyf@szt kapok már. Azóta van, mióta cserélték a modemet az újabb wi-free-re.
Kábellel van rákötve a gép, de mobillal, wifin keresztül pl. működik minden rendesen.[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
válasz Aryes #105375 üzenetére
Tudod mi az érdekes, hogy itt hagyományos kábel modem van, nem kértem az UPC Wi-free modem/routerüket, mert nekem egy nagyobb tudású routerem van. Mégis van olyan eset itt is csak tiltással, engedélyezéssel tudom a netet életre csiholni.
Van hogy a gép leállítás sem hoz eredményt. Ki kell húznom a 220 V konnektorból, várok 10 másodpercet, majd visszadugom és indítok, s csak ez után lesz jó. Ez az eset olyan, mintha valami áramköri anomália lenne.Fogtam és az eszközkezelőből eltávolítottam a hálókártyát, kérve a driver törlését is. Megkerestem a telepítőjét újratelepítettem a hálókártyát. Most, lekopogom, csendben van. (hogy ez mivel függ össze az áramkörrel, passz, de egyelőre jó.)
(scriptet sehol sem látom, az előző hsz-ben sem.)
-
Danii9123
tag
Még mindig nem oldódott meg a hangproblémám.. Elfelejtettem írni, hogy eddig az alaplapi hangkártyáról ment a hang, most viszont kaptam egy X-Fi Xtreme Fidelity hangkártyát, beszereltem és leszedtem hozzá ezt a drivert: http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?prodID=15855 (legelsőt). Telepítés során ezt írta ki: http://kepkezelo.com/images/tw81oxgoq5v77i2iljzu.jpg
Mit csináljak? -
ph2012
senior tag
Ezt az ATV videót szeretném megnézni: [link], de nem engedi az Edge és ezt az üzenetet írja ki:
Ez mit jelent? Miért probléma ha megnézném ezt a videót? Eddig is néztem az ATV videóit és nem volt gond.
Köszi.
-
zsolt200
tag
Hello. Mikrofon problémám lenne. Aki ért hozzá.Vettem egy Superlux E205U mikrofont. Nagyon jó lenne a hangzása, de sajna túl érzékeny és felveszi a gépem hangját is. Ami ugye folyamatosan zúg. Nem lehetne kezdeni valamit vele hogy kiszűrje, anélkül hogy romlana a hangom minősége? (Mindezt élőben)
[ Szerkesztve ]
http://steamcommunity.com/id/zsolt100/
-
AthlonXP
őstag
válasz ph2012 #105378 üzenetére
Mivel a Flash a böngészőkben, hatalmas biztonsági kockázatot jelent, hisz rengeteg a hiba benne, így egy ideje már minden modern böngésző, alapból tiltja. Most már az Edge is, ezért külön engedélyezni kell, ha használni akarod, vagy olyan elavult oldalon vagy, ami még azt használja a HTML5 helyett pl.
Ezért van most ez az ablak. Engedélyezd ( egyszer ) és akkor meg tudod nézni a videót, elvileg. -
Ispy
veterán
Munkagépbe van egy 250GB-os intel SSD, ami HDS szerint 74%-os kondicióban van. A kondíció állapotát a Media Wearout Indicator bejegyzés határozza meg. Ez mégis mit jelent? Most akkor esetleg aggódjak egy picit?
Egyébként közel 7TB írás volt már az SSD-n.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Danii9123
tag
Megtaláltam:
Onboard HD Audio - enabled
Front Panel - auto -
Ispy
veterán
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ph2012
senior tag
válasz AthlonXP #105380 üzenetére
Edge böngészőnél az ATV weboldalán lévő Adobe Flash videók miatt ezt a tiltó ablakot dobta fel a böngésző:
Én rányomtam a "Mindig engedélyez"-re. Többet már nem kérdez rá a böngésző ezzel az ablakkal. Ezt a döntésemet szeretném visszavonni, hogy újra rákérdezzen és tudjam választani az"Egyszer engedélyez" opciót. Hogy kell visszaállítani?
-
bododani
senior tag
Hali! Laptopomba tervezek plusz SSD-t a HDD-m mellé, szerintetek egy 64GB-os elég lenne a windowsnak és az alap programoknak? Úgy tudom az idő elteltével nagyobbodik a windows kapacitása is, ezért kérdem. (lenne pl. PS lightroom, chrome, gimp, winrar és ilyen kisebb alap progik, nagyobb adatok, játékok, képek stb. a hdd-n lenne) Milyen SSD-ket ajánlotok használtan olcsóbban ami megbízható, vagy milyen márkát kerüljek? (Max 10-12 ezer.)
Illetve még annyi, hogy a mostani HDD-m 5400rpm-es, nem lesz lassúcska pl. egy játék indítása ha ssd-n van a windows és a hdd-ről megy?[ Szerkesztve ]
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
hundai
aktív tag
válasz bododani #105390 üzenetére
Szia!
Nálam egy 120-as SSD-n van a rendszer, az alap programokkal(játékok a hdd-n) és így is 42gb foglalt van a C: -n.Az SSD-nél10-15%helyet kell hagyni, hogy rendesen tudja másolni a fájlokat az elhasználódás során. Elférne rendszernek egy 120gb-os, főleg ha még játékot is akarsz rá tenni.
-Wake up Neo!
-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a fórumon be vagyok lépve , ellenben az apróhirdetés részben nem. Jelszavam nem fogadja el, és a jelszó pótlásra "kommunikációs hibat"ír ki.Mi ilyenkor a teendő?
Köszönöm a segítséget!
XBOX ID: GoTReX #4839
-
MODERÁTOR
válasz GoTReX #105392 üzenetére
Szia!
Töröld és engedélyezd a cookie-kat, ha ez a rész nálad rendben van, akkor minden portálra be leszel léptetve automatikusan, nem kell külön intézned azokat, bárhonnan is jelentkezz be.
Esetleg ha a fórumra mentett jelszóval jelentkezel be, az is lehet, hogy rosszul emlékszel már a jelszóra, és az aprón tényleg rossz jelszóval próbálkozol. Ez esetben javaslom megnézni a böngésződ jelszókezelőjében a mentett jelszót.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
Most az 1150 vagy az 1151es foglalat az ujabb idotalobb?
Melyikhez olcsobbak a cuccok?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
SP4C3
veterán
válasz dragonfx #105394 üzenetére
1151 az újabb és egyben időtállóbb (talán).
1150-es foglalathoz még mindig drága mondjuk egy i7 4790K vs i7 7770K. A nyakukon fog megrohadni.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
ph2012
senior tag
Új mp3 zenéket másoltam a gépemre. A Windows Media Player halvány csillagokkal minősítette őket:
Mi alapján minősíti őket? Van aminek 2 csillagot ad, van aminek 4-et.
Köszi.
-
attiati
veterán
települhetett mostanában a gépre egy globális reklám blokkoló ?
akár java-val, flash-el, win7 frissítéssel, minden böngészőbe?
nem raktam fel semmi újat, de valami blokkolja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest