Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • --HARDCORE--

    senior tag

    válasz tubec2937kez #64865 üzenetére

    Az alaplap tápellátása jó a fázisokat tekintve. Viszont két (három) okból elavult sajnos.
    - A CPU-k ebben még nem annyival gyorsabbak mint a következő generációk.
    Értsd, egy 1156os proci 5GHz-en sem tudja utolérni a rögtön utána kiadott Sandy Bridge 1155-öst pl 4GHz-re húzva.
    - A másik ok, meg hogy bár a memóriavezérlőt már a CPUba integrálták, de a PCIe vezérlő még külön chipsetről megy ami - mint láthatod - nem egy hűvös fajta.

    - A harmadik az hogy egy X3480as Xeon bő 20 rongy felett van az eBay-en. Elég csak arra gondolni, hogy csak 4mag 8 szálas, és akkor még az is hogy nagyon el van maradva a Sandy Brdige-től is IPC-ben.( Instructions per clock. = Lassú.

    Ez inkább arra jó, ha sok ram kell, és nem számít a cpu sebesség. Pl netezni tökéletes platform. I3-mal HT-vel 16 vagy 32 giga rammal. Utóbbi csak időtállóság szempontjából. Szerintem.

    Játszani amúgy felesleges az SLI/CF. De ha mégis, és nagy VGA-kban gondolkodsz, akkor már vízhűtés sem ártana, az meg 2-3x annyi mint egy komolyabb gép belseje.

    Szóval találd ki mire kell, nézz utána mi az ami elég erős hardver hozzá és ehhez mérten rakd össze a gépet, már ha az ár nem visszahúzó erő. De erre van külön topik is.

    Lehet oprendszer támogatáshoz venni, lehet csak kimondott játékra, ami mondjuk pont a w10en nem indul el, ezért régebbit veszel.. de ha a legújabbra kell akkor a legújabbatt kellene venni is.

    Csatlakozz a ReVoluthoz! "Kedvezményes* SMS értesítés KIKAPCS! Nem a havi fizum a "karbonlábnyom", hanem az éves kártyadíj, meg a havi zárlati díj! ___Üdv.: Zsolt___

Új hozzászólás Aktív témák