Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ravail

    senior tag

    válasz davidunited #14253 üzenetére

    Szia!
    Sajnos az is előfordulhat, hogy meghibásodott az alaplapod. De reméljuk nem ez van, csak rakoncátlankodik egy kicsit! :K
    Próbálkoztál már egy BIOS resettel? (Az alaplapod kézikönyvében a 10. oldalon "24"-es számmal jelölt jumper. Az elemtartó alatt, az alaplap széle felőli jumper. A 18.oldalon mutatja, 1-2 állásban "Default", 2-3 állásban "Clea CMOS". Áramtalanítsd le a gépet, a konektorból is húzd ki, majd minimum 10 másodpercre rakd át a jumpert a 2-3 állásba. Utánna tedd vissza az 1-2-re és indítsd a gépet. Az induláskor lépj be a BIOS-ba és ellenőrízd a beállításokat. Amire szükség van azt állítsd be újra.)
    A legutolsó BIOS frissítést feltetted korábban? Ez a 2.20-as. Ha nincs fönt, érdemes lenne frissítened. Ezt szünetmentes tápra kapcsolt gépen érdemes elvégezni, ha van erre lehetőséged. (Így egy véletlen áramingadozás, vagy áramkimaradás nem teheti tönkre a gépedet!) Van windows-os feluletről és Dos-os felületről is lehetőséged a frissítésre. Én, személy szerint a Dos-os frissítést tartom jobbnak, biztonságosabbnak, de van aki ezzel nem ért egyet. Ha a legfrissebb BIOS van fönt, és a hiba fenn áll, esetleg meg lehet próbálnod újra frissíteni az utolsó BIOS-ra, arra az esetre, ha a BIOS-ban keletkezett valami hiba. Illetve ennek kizárására.
    Sok sikert!

Új hozzászólás Aktív témák