Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz generatoros #47953 üzenetére

    Szia Zoli! Hümm .. azért kérdezel nehezet, mert ugyan nagy akkusfúróbu*i vagyok, de akkut még sohasem újíttattam fel. Szóval nem tudom az eredeti állapotához képest az új cellák mennyire tartósak, kinai cellák ide vagy oda. Az biztos hogy eredeti akksik a német LIDL oldalról rendelhetőek, ha van "kalandvágyó" rokonod/ismerősöd Németországban, aki időnként jár is haza, releváns alternatíva lehet. Egy 2Ahs 20V-os akksi 13 EUR, ugyanez 4Ah-sban még mindig "csak" 28EUR, és mégis eredeti az akksi. (Kérdés, neked ilyen akksijaid vannak-e)

    Azt nem tudom, az itteni fórumtársak maguknak újítottak-e fel akksit, de azt tudom hogy az indexes fórumon többen is írtak erről, sztem dobd be ott is a kérdést, én ebben a témában tényleg nem tudok okosat mondani.

    Új, "márkásabb" fúró vásárlása: ha azt nézed, hogy 10e Ft alatt felújíthatod (új akkut vehetsz) és megint betekerhetsz mondjuk 200 csavart a 20 helyett - akkor csak ezt nézve nem éri meg. De az újnak mindig megvan a varázsa. DeWalt, Makita, Milwaukee, Bosch, Hitachi (HiKOKI most már) - ezek egyike se rossz választás. Nézd meg Egy griff kolléga videójának idevonatkozó részét, nagy Maki fan, 4 és 10 éves akkusfúrói mellé szerzett be nemrég egy kefementest. Vagy Hobbit_G a másik fórumról ugye, ő meg "dewaltos" - az ő linkje szerint: DCD778. Szintén kefementes, 2x1.5Ah-s 18V akksival.

    Én is most kezdtem el belebonyolódni ebbe a brushless mizériába, a régi fúrók odaajándékozása/eladása után (közben) egy kisebb levegőt vettem mikor a Parkside Performance-t szereztem be. Sokkal nagyobb levegő kellett a Milwaukee erőcsomaghoz (M18 FPP2A2-502P). Ez talán túlzás egy hobbistának, de én tudvalevőleg nem vagyok normális. Lévén hogy egyik sincs még 5 hónapos sem (MW csak 2 hetes), hosszútávú tapasztalatokról nem tudok beszámolni, de terv szerint nekem ők "örökélet+1 napra" lesznek jók. PS-t már használtam kisebb munkáknál (konyhabútor szerelés, hálószoba bútor szerelés pl), teszi a dolgát, jól összerakott gép. A MW párost még csak tesztelgettem, hát azok brutális állatok. De ami meglep hogy ezt az erőt nagyon jól kézben lehet tartani, főleg az ütvefúró-csavarozónál érdekes ez. Mellettük megtartok még egy kicsi kék Bosch-t (10.8V, 2x2AHs akksikkal) a régiek közül, sokszor ő is bőven elég és kicsi és könnyű. És végre nem 8 hanem csak 4 fúróm lesz.

    Nehéz jó választ adni. Ha egyéb bajuk nincsenek a fúróidnak, én adnék esélyt az egyik akksinak, a felújításra. 7-8e ft-ot sem szívesen dob ki az ember, de ha ennyiért "új" akksid van, és az neked elég,a fúróid tudják azt amire használod őket, és a felújított akksi jól teljesít, akkor mehet a másik is felújításra. Ha meg nem váltja be a várakozásodat, lehet egy új gépre gyűjtögetni. Kb így látom.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák