Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Energy52 #3221 üzenetére

    Üdv Energy52!

    Úgy látom, Téged itt mindenki elriasztott. Nem kell megijedned. Azért érdemes komolyan venni, amire figyelmeztettek.
    Mindenki látja ezt valahogy. Én is látom valahogy. No, azt fogom összefoglalva leírni Neked:

    Ha munka mellett akarod kitanulni, és felemelni vállalkozás szintre, akkor legkevesebb 52 egység energiára lesz szükséged. És baromi nagy kitartásra.
    Ám ha komolyan csinálod, még túl is fogsz nőni azon, amit most megcéloztál.

    Pontosan értettem, mi indított el erre. Informatikus vagyok szakmám szerint én is. (Még a papír is megvan hozzá.) Látod, mi belelátunk abba, h mit rejt ez a szakma belülről, emdéká meg azt nem látja. :DDD

    Először is:
    Iskolába járni? Nem jártál oda még eleget? Negyvenéves koromig megállás nélkül tanultam, míg megtanultam, hogy iskola nélkül érdemesebb tanulni.
    Veszel fiam szakirodalmat, a tandíjból meg jó sok köbméter fát - hogy legyen bőven mit elb@szni. A maradék pénzeden meg gépeket.
    Hidd el, igazat mond mdk01, a piacon a tudást és a tapasztalatot veszik meg, nem pedig egy bizonyítványosistát. A kutyát nem fogja érdekelni, hogy hány faipari diplomát harácsoltál össze. Egyet néznek: Mit adsz, mennyiért, mikorra, milyen minőségben.

    Másik dolog:
    Ha vállalkozó szeretnél lenni - pazar cél - akkor felejtsd is el az asztalos szakmát. Mert amikor éppen zúgatni fogod a gépeket, hát akkor éppen asztalos is leszel egy kicsikét. De a szakmád ez lesz:
    Vállalkozó

    Itt mindent neked kell tudni és csinálni: Asztalosság, marketingság, üzemszervezőség, fiskálisság, anyagbeszerzőség, raktárosság, könyvelőség, gazdagság és még sok-sok ság-ség. Vállalkozásod pedig pontosan azon a szinten fog megállni, amelyik ság-ség-ből a legkevesebbet érsz.
    Ez nem arról szól, hogy megyek dolgozni, hozok pénzt. Ez arról szól, hogy alkotok pénzt.
    Itt nincs havi fix. Ha valamit elcseszel, hát első dolog, hogy nincs pénz.

    Vélelmezem, h van némi sütnivalód. Erre lesz a legnagyobb szükséged.
    Osztjuk mi itt az észt a fórumon vég nélkül, de neked a sajátodra lesz szükséged.

    No, most felkötöd szépen a gatyát! Leülsz, gondolkozol, hogy tényleg akarod-e ezt. Ha úgy döntöttél, hogy igen, vállalkozó leszel, akkor először is felkötöd mégjobban a gatyát.
    Aztán eszedtől, ambíciódtól, szerencsédtől, hitedtől és kitartásodtól függően 3-5 év múlva már fizetésed is lesz. Úgy 80-90. És vállalkozó leszel főnök nélkül, kötetlenül, korlátok nélkül. Onnan kezdve pedig annyit keresel, amennyit meghatározol magadnak.

    Tudnod kell, hogy igen jól prosperáló asztalos az, aki 80-90 ezret ki tud húzni abból a vállalkozásból, mely már kötelezően ÁFA-körös, azaz bruttó ötmisi az éves bevétele.
    Eddig nehéz az út, innentől egyenes.

    Ha a fajáték szektor komolyan érdekel, elmondhatom azokat az alapokat, amiket véleményem szerint érdemes látni még induláskor. Akkor keress meg priviben, és váltunk szót.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák