Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bari

    Modder

    válasz martong #28936 üzenetére

    Szia!
    Van nekem is ugyan ilyen derékszögem, az a kis fémet ha kitekered, egy karctű van a végén. A jelölő eszköz mindig kéznél van, már ha nem felejted el minden egyes alkalommal visszacsavarni. Használható, de én inkább maradok a ceruzánál.

    Gratulálok a ciklonodhoz. Annyit beszéltetek mostanában a fórumban róla, hogy fejembe vettem magam is elkészítek egyet a műhelyben használatos porszívóhoz, mert nagyon hamar lecsökken a szívóteljesítménye ha ár már van anyag rendesen a porzsákjában. Egy Delonghi vizes/száraz porszívó. A motor alján kilógó csonkra sajnos nincs ilyen redős szűrő, hanem csak sima szűrőzsákocska amit egy műanyag bilincs rögzít. Porzsák nélkül nagyon hamar rárakódik a por és visszafogja a motort, a porzsákja meg már nehezen beszerezhető, mert több mint 10 éves gép, de szerencsére jól bírja, olyan szívóereje van, hogy az excentert úgy leszívja a fához hogy alig lehet mozgatni, ki kell nyitni a porszívócsövön a kis nyílást, hogy falst is tudjon szívni.
    A Tiédhez lenne azért ötletem hogy lehetne kicsit feljavítani, hogy még az a kis mennyiségű por se menjen a porszívódba. Az egyik a csövek belső elrendezése. A szívó csövet célszerűbb lenne érintő irányban bevezetni és kicsit megdönteni, hogy a csonk kinti vége 1-2 cm-t magasabban legyen mint ahol a hordóhoz csatlakozik. A könyök nem fogná meg az anyagot és jobban a hordó palástján tudna mozogni a hordó alja felé, meg szerintem kicsit lejjebb is lehetne tenni, hogy a szívó csonk, ha már nem föntről és középen szívod a levegőt (végül is ez lenne a ciklon eredeti elrendezése) minél kevésbé legyen képes az apró port is beszippantani. A hordó megerősítésére tehetnél belső abroncsot fából, a hordó középtájára, úgy már nem tudná össze szívni a hordót a vákuum. Az abroncs felső élét 45° megtörni akkor a por/forgács sem tudna megülni rajta.
    Én hasonló elrendezésűt szereznék mint amit Mathias Wendel is csinált, csak hozzáigazítva a saját lehetőségeimhez.Mostanság sok szeparátoros videót megnéztem, ötleteket merítve. Ha eljutok odáig majd megosztom Veletek a tapasztalatomat.

    Üdv: Bari

Új hozzászólás Aktív témák