Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Bokrász #27547 üzenetére

    Húú, de sajnálom!

    A fogaskereket sikerült kicserélned?
    Az az igazság, hogy ennek a szalagvezető emelője akkor is akadozik picikét, ha teljesen tiszta. Én sosem erőltetem, a másik kezemmel mindig rásegítek picikét.
    Ha most sikerül teljesen rendbetenned, akkor később már tudod, miként vigyázz rá. Az a baj, hogy mifelénk a Makita alkatrészellátása rendesen sz@r. Vannak a gyakori kopó alkatrészek, az van mindig. De ilyen dolgok, amik most neked haltak be, gyakorlatilag elérhetetlenek. Csináltatni kell alkatrészt, mert ha a Makita korporésönre várunk, jobb, ha már most kivágjuk a kukába a gépet. (Nincs ez másként a DeWalttal sem. Ha valami nincs ) héten belül, az nem is lesz sose.

    Az akkukkal is jól megszívtad.
    Az a baj, hogy az áramszolgáltatótok inkorrekt. Azt hiszem, a jogi hadakozás helyett bölcsebb beszerezned egy szünetmentes tápot az akkuidhoz. Csak ugye az meg nagyon drága, és abban is akkuk vannak.
    Jelek szerint vannak gyárilag inkorrekt Makita akkuk. Látod, Balázsnak is behaltak, pedig az előző akkui mentek 6-8 évet, nem hiszem, hogy a mostaniakat hanyagabbul kezelte volna. Nekem úgy tűnik, szerencsém volt. A két 12V 2Ah-s akkum lehet úgy négy esztendős, és még olyanok, mint az újak.
    De neked azt hiszem, kerülnöd kell a jövőben a nikkel alapú akkus gépek beszerzését, mert a lítiumossal valószínűleg sosem jártál volna így. Nekem pl az AEG Li-ionos egy év után behalt, szerencsémre az utolsó órában. Nem szó nélkül, de mindkettőt újra cserélték, és azok meg már 5 évesnél is öregebbek, és hibátlanok. Utólag kiderült, hogy az első akkuk gyárilag selejtesek voltak.

    A fűrészporos kazánod rendeződött már? Máskor ne vegyél lemezkazánt - nekem ilyet venni eszembe nem jutott volna. Neked meg úgy látom, hogy igen lejtős focipályán kell a labdát felfele rúgva csatároznod. Ez a Makita csak egy akku garancia egy is nyíltszíni kopasztás. Ha én itt így járnék, azt mondanám a kereskedőnek, hogy oké, ezentúl csak egy akkut fizetek ki neki, ha csak annyira ad garanciát, a másikat nyelje le ő. Vedd úgy, hogy téged átb@sztak vele, mint sz@rt a palánkon.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák