Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ambipur

tag

Milyen asztali médialejátszót javasolnátok az alábbi követelmények esetén:
    -samba (Windows) megosztás támogatása, az itt tárolt anyagokat kell lejátszani (dlna nemOK!)
    -mkv ill régebbi avi esetleg (DVD ISO) lejátszása
    -feliratok: külön feliratfile kezelése és mkv - ba integrált felirat kezelése
    -wifi: 2,4 és 5 GHz sávok kezelése, ha még külső antennát is rá lehetne szerelni az bónusz
    -legalább 100 Mbps ethernet csatlakozó
    -minél robusztusabb design, legalább 3 - 5 év várható élettartam
    -a modern streaming szolgáltatások egyáltalán NEM érdekelnek

• kagzer

aktív tag

válasz csacsi77 #75328 üzenetére

Szia
    Nem nekem írtad, de van ebben tapasztalatom.
    Lejátszásra VLC, MrMc, Infuse.
    Ebből az Infuse a legjobb, VLC több bajom is volt, MrMc nem fejlesztik, amúgy egész jó.
    Megosztasra jó az SFTP, SMB, NFS, ezeknél fájl szintén kezel, viszont nagy méretű anyagnál a tekerés lefagy mind. De úgy, hogy ki kellet lőni.
    Egyedül DLNA volt ami tökéletesen ment, ott felirat problémák akadtak, van amit javítottak de nem 100%.

• blakey

titán

válasz pippo76 #72731 üzenetére

A transzkódolás a kliensektől függ, Emby, Plex, egy kutya. Évekig párhuzamosan használtam, egyikben ez a jó, másikban az, kb. "melyik ujjamba harapjak" különbségről beszélünk. Egyébként nálam olyan hibák és hiányosságok léptek fel, hogy az Embyt elvetettem, sokféle platformot használok, így volt, ahol nem volt elérhető a DLNA része (szükségem van rá), nem volt teljesen szabványos így egyes készülékek, pl. Philips nem kezelték, feliratokat nem tudta automatikusan kódolni, ha nem volt UTF-8 akkor rosszul jelenítette meg az ékezetes betűket. Plexnél ezek pl. jók voltak. Szóval próbálgatni kell és azt érdemes használni amelyik az adott rendszereken, adott kliensekkel jól működik.

• blakey

titán

válasz robi-k #71488 üzenetére

Ha valami nem jó, akkor felhasználói oldalról teljesen mindegy, hogy kinek a hibájából van, nem jó és kész. :) Engem sem érdekel, pl. hogy miért rossz az Emby feliratkezelése és a DLNA része, többen írták ezt a hibát, de továbbra sem tudták megoldani, a DLNA részt, konkrétan 5 évig próbálták megfejteni, fél éve nem követem így nem tudom, hogy most hol tart, de szerintem ugyanott. :)

• Fisha

őstag

Sziasztok!

"Nyugdíjas" mediaplayerre kérnék ajánlást a kedves hive mindtól. Kicsit kifejtve.
    1. A szüleimnek lenne.
    2. Jól kezelik a PC-t, de a távirányokkal kevésbé boldogulnak.
    3. Ezek alapján a cél az lenne, hogy gépről a lehető legegyszerűbb módon tudják a TV-re küldeni a filmeket. Legjobb lenne egy DLNA: jobb gomb és küldés az eszközre.
    4. Nem kell nekik semmi fancy, nemhogy 4k, de még a HD sem nagyon érdekes.
    5. Felirat sem kell, mert úgyis szinkronos a realitás csak.

Szóval a fentiek alapján keresek olyan lejátszót, ami "occsó", és a fenti követelményeknek megfelel. Elsőre chromecastra gondoltam, de azért ott se annyira egyszerű a lokál videók castolása, így elbizonytalanodtam. Esetleg valami olcsó, de DLNA-t támogató eszköz?

Előre is köszi.

• blakey

titán

válasz HegeGabi #65161 üzenetére

Azaz nem lehet váltani az audiósávok között.
    Használj másik DLNA szervert, Serviio esetleg használhatsz Plex-et. Milyen okosrendszerű TV?
    Érdeklődtem ez ügyben máshol, azt a választ kaptam, hogy az LG TV ilyen.
    Pedig nem, Serviio-va, Plex-el van audió és feliratválasztási lehetőség. Régebbi rendszeren előfordulhat, hogy a DLNA szerver nem kompatibils a klienssel, márkától függetlenül.

Smart 4K Android 7.1 TV Box RK3229 Quad Core DLNA LAN HDR WiFi Media Player - felejtsd el, nem ajánlott. Ha már olcsó box akkor inkább Amlogic S905X/D vagy S912.

Asus O!Play Mini médialejátszó - ilyet ma már nem érdemes venni.

• HegeGabi

csendes tag

Sziasztok!

Olvasgattam itt a hozzászólásokat, de nem találtam igazán megfeleő választ a nyavalyámra, így ha megengeditek, elmondanám, mi bánt. :)

Van egy LG okostévém, ami DLNA képes, és a NAS-on levő médiákat le is játsza.
    De csak egy kis hibával.
    Azaz nem lehet váltani az audiósávok között.
    Ha külső HDD van rákapcsolva USB-n keresztül, ilyen gond nincs.
    Érdeklődtem ez ügyben máshol, azt a választ kaptam, hogy az LG TV ilyen.
    (Ha esetleg erre is tud valaki megoldást, azt is örömmel veszem ;) )

Szóval elgondolkodtam egy olcsó és egyszerű média lejátszó beszerzésén, ami tudja kezelni a NAS-on levő tartalmakat, mindenféle módon: audió és felirat váltás, különböző típusú feliratok megfelelő kezelése.

Amit EBAY és társain találtam, azok nekem már talán túl sokat is tudnak, pl.:
    Smart 4K Android 7.1 TV Box RK3229 Quad Core DLNA LAN HDR WiFi Media Player
    Erre már nem igazán van szükségem, hisz a TV-m okos.

Esetleg egy ilyen készülékben megtalálhatom vágyaim tárgyát?
    Asus O!Play Mini médialejátszó - már ha lehetne még kapni. :D

Csak azt szeretném, hogy a legtöbb formátumot ismerje, kezelje a DLNA megosztást, és lehessen pl. MKV/FLAC médiákat nézni vele a TV-re HDMI kábelen rákötve.

Ha valakinek lenne valami termék ötlete, boldogan fogadnám.
    Ha azt mondjátok, jó az a pár ezer Ft-os TV box is, akkor rendelek egy olyat.

Köszönöm a segítséget előre is.
    Üdv, HegeGabi.

• blakey

titán

válasz KovyZoly #63802 üzenetére

Egyébként ha nincs szükséged lemezes lejátszóra akkor valóban érdemesebb egy médialejátszóra beruházni, ez 10e-től már elérhető, olcsóbbakhoz van médiacenter Kodival, a drágábbak Android alapokon tudják a médialejátszást. Ha nem félsz egy kis mókolástól akkor egy Amlogic S912-es box CoreELEC-el minden igényedet kielégíti. Ha meg kell a lemezes lejátszó akkor Samsug, Sony és esetleg LG lejátszók DLNA-n tudják a kadenciahelyes lejátszást és a feliratok megjelenítése is rendben van.

• SunMount3r

nagyúr

válasz blakey #63801 üzenetére

Csak kérdeztem.-> Szóval az ISO egyiknél nem biztos, másiknál nem megy, amelyiknél megy annál meg a feliratok neccesek.
    Nem tudom miért járna jobban a DLNA-val, meg egy BD lejátszóval egy rendes média Box helyett SMB-vel, vagy NFS-el. ?

(#63802) KovyZoly: Oké, ti tudjátok...

• blakey

titán

válasz Gaben92 #63551 üzenetére

Szóval ha egy TS-253A vagy hasonló/erősebb hardverű Synology/Asustor-on ha futtatnék egy Plex/Emby szervert akkor nem is feltétlen kellene lejátszót vennem, mert ha a TV nem képes kódolni akkor a NAS röccenés nélkül képes dekódolni akár képet/hangot egyszerre, rá tudja tolni a feliratot és menni fog a HDR is? (Szóval minden amit szeretnék) - Emby esetébe eddig nem volt transzkódolás, mindegyik TV anélkül játszott le mindent, Apple TV is anélkül tolja, ebből a szempontból (is) jobb, mint a Plex. A NAS-ba legalább 4GB RAM kell, hogy gond nélkül fussanak a dolgok. Nekem régebbi TS251-em van, Embyvel röccenés nélkül ment a 4K HDR Apple TV 4K-n, legalábbis amiket néztem. Nem állítom, hogy nem lehetséges valamivel gond. A Plex majdnem 1 GB RAM-ot elhasznál lejátszás közben, Emby megelégszik 400MB-al. Párhizamosan használtam, hogy lássam melyik lenne jobb.
    Egyébként meg a DLNA-t felejtsd el ha van médialejátszód, SMB/NFS és kész, nem kell vacakolni ezekkel csak a TV miatt írtam, hogy tehetsz egy próbát. Ha van NAS-od és médialejátszód akkor a TV-re felteszel egy SPMC-t (tudom, hogy nem fejlesztik, de otthonra ideális) és SMB-n szépen futtatod a dolgokat.

Szóval ha jól értelmezem a dolgokat a Shield nincs képminőségben a toppon, az Apple TV-nek pedig a hanggal van baja. Dolby Vision nem tudom mennyire érintene engem, van egyéb hátránya az Apple TV-nek? - ha ezeket bajnak lehet nevezni akkor igen, de az ATV tudja a többcsatornás LPCM-et, A Shield képe meg nem olyan rossz.

Szóval összefoglalva (hátha valamit félreértettem):
    Egy normális NAS mellé nem is kéne médialejátszó, ha a TV nem boldogul a formátummal (vagy kódolni kell a felirat miatt) a NAS megoldja erőből és öröm bódottá.
    - az a 100-as LAN azért eléggée lekorlátoz valamint az AC-s wifi sem lesz annyira megbízható de ezt érdemes most is kipróbálnod hisen a gépedre telepíthestz bármit és megnézheted, hogy a TV mire képes.

Ha esetleg ez nem lenne elég még mindig játszik az Apple TV 4k vagy a Shield, de utóbbinak a képe nem acélos, előbbinél pedig a hang a problémás, illetve a feliratkezelés bonyásabb. (Ha ez számít kizárólag .mkv-ból élek amiben benne van a felirat, vagy manuálisan letöltött SRT/ASS) - nem, nem problémás a feliratkezelés, tökéletes, Infuse vs. MrMC app-ok között van egy kis különbség, a meglévő filmek és külső vagy blső feliratok amik a film mellett vannak ua. néven hibátlan, tökéletes, nincs probléma. Shiled képe sem olyan rossz, hogy nézhetetlen legyen, túl sarkosan értelmezed.

(#63555) SunMount3r
    Ha az erősítőd lezeli a többcsatornás LPCM-et akkor gyakorlatilag nem veszítesz semmit, AC3 megy, DTS ugye ki lett véve, de bármikor visszakerülhet, sőt, sokan kérik, hogy legyen HD hang is, elképzelhető, hogy az is lesz.

• index31

tag

válasz djg #62874 üzenetére

A 2.4 Ghz-es Wifi már nem bírná a 4K Hdr-t DLNA-án. Legalábbis nekem. 5 Ghz-en pedig van annyi sávszélesség, hogy lazán átküldi. A dolog annyira működik, hogy én évek óta így nézem a HDR filmeket, médialejátszó nélkül. Hangokat is válthatol és feliratot is.

Nekem azért kellene médialejátszó, mert a ARC-on keresztül csak a DD/DTS-et tudom kinyerni és a HD hangokat nem. Samsung Tv-n nézem ott a Samsung Smart View a neve de ugyanúgy működik mint az LG Smart Share esetében.

Itt pedig a Dolby Atmos jelenik meg az erősítő kijelzőjén, amit egy LG OLED Tv ARC-on ad a Common Mode miatt. Ez is olyan érdekes, hogy magyar oldalon még nem is olvastam de külföldieken sorolják fel, hogy az LG OLED 2017-től kiadja ARC-on az Atmost. Nem is értem amikor az ARC DD/DTS visz max.

Testing Both Dolby Vision & Dolby Atmos on my C7 OLED LG TV & Onkyo TX NR 676 Reciever

[link]

• blakey

titán

válasz dgyuri0123 #60687 üzenetére

Mi neked a piszok jó? Nincs gond a képminőségével de nem médialejátszó és mivel hálózatról csak DLNA működik így nagyon sok múlik a DLNA szerveren is, Serviio-val vannak borítók és viszonylag jól kommunikál, Plex-szel olyan amilyen a Plex, más DLNA szerverrel nem próbáltam, de nem lepődnék meg ha lenne olyan ahol pl csak 1 feliratot vagy 1 hangsávot kezel. Nagyon jó lejátszó de nem tudom ajánlani, mint médialejátszó. Megszoktál egy "stílust" és azt nem fogja kiváltani.

Egyébként ha "normális" Amlogic boxot vettél volna a mostani helyett akkor jobb képed is lenne, ugyanis nagyon sokat javult a kép a 8.2.3.1-gyel is és a Leia verziókkal is, ráadásul most még jobb lesz, de arra várni kell míg javítják a többi problémát, erős tesztfázisban van.

Vegyél egy Dune Solo 4K-t (nem Lite) és azt használd, FHD-ra teljesen jó.

• SentryGun

aktív tag

Kedves Fórumtagok!

Asztali PC-ről szeretnék videót streamelni a nappali TV-mre wifin keresztül (kiváló a jelerősség). Igazából egy Apple TV már van a TV mellett, de ez esetben a PC-to-TV wireless streamet akarom megoldani. + Ráadásul külön helyiségben van a két eszköz, tehát a kábel kiesik.

Azért fontos a közvetlenül PC-ről történő stream, mert van ugyan aktív NAS, de a nagyon személyre szabható feliratkezelés alapvető szempont, ami PC-s programokat kíván.

Olvastam egy csomó dolgot a jelenlegi megoldásokról (chromecast, DLNA szerver, stb.), de csak jobban összegubancolódott minden a fejemben.

Köszönöm a segítséget!

• fauv

őstag

válasz dh66e #57369 üzenetére

Mint írtam is minden mappa megosztva, a laptop is számítógép is és a TV is látja az általam megosztott mappákat és a benne lévú filmeket, de a laptop és a szgép le is játssza szépen, a Tv viszont úgy csinál mintha nem lenne elég sebesség, a nagyon kicsi file-kat megnyitja de max pár secig utána leáll, a nagyobbakat pedig meg se tudja nyitni. Ugyan az a kábelen mind. Tehát a megosztással nem lehet baj. DLNA-n keresztül működik, de ott ugye a feliratokat nem látja.

• blg

senior tag

Sziasztok,

Milyen médialejátszót ajánlanátok?

Kodi menjen rajta (extraként használom a feliratletöltést és a trakt.tv szinkronizálást, ezek is menjenek)
    használható távirányítója legyen (vagy HDMI-CEC támogatás?)
    NAS-ról, valamilyen hálózati megosztással játsszon le, de nem DLNA-val
    LAN jó lenne
    4K nem fontos
    Magyarországi forgalmazótól

Köszi

• Balages74

csendes tag

Tanácsot szeretnék kérni médialejátszó vásárlásához.
    Amit szeretnék:
    - legyen wifi-s (vagy egyszerűen Wifi-s stickkel "wifizhető")
    - feliratos DLNA stream lejátszása (OMV MiniDLNA ha számít)
    - normális minőségben, akadozás nélkül tudjon lejátszani minél több formátumot (ISO lejátszás plusz de nem feltétel)
    - vagy legyen benne HDMI passthru (rá lenne kötve egy UPC Direct box), vagy még jobb ha támogatja a DVB-S2 kártyákat, ha ezekből van normális minőségű lejátszó

Amit nem szeretnék/nem kell:
    - optikai meghajtó
    - saját belső tárhely (felesleges a DLNA miatt)
    - 4k lejátszás (projektorra lenne rákötve)

Előre is köszi a segítséget

• szpali

addikt

Sziasztok!

- Eddig ~5-6 éves laptop+Plex server+Chromecast kombót haználtam a filmekhez, sorozatokhoz, de sajnos ez így nem támogatja a DTS hangsávokat és a CC gyakran el-el dobja a wifit.
    - Az LG TV-m beépített lejátszója látja DLNA-n a Plex megosztásokat, de a feliratokat nem igazán tudja mellé rakni.
    - Az LG TV-re telepített Plex alkalmazás tökéletesen kezel feliratot és DTS hangsávot is, ezt optikán szépen ki is megy az erősítőre, de bekapcsolt felirattal transzkódolásra kényszeríti a media servert, ami emiatt kegyetlenül pörgeti a processort és zavaróan zúg a hűtés :(

Ezek miatt elengedvén a Plex kényelmét, gondolkodok egy dedikált media player beszerzésén ~30-40e Ft körül, ami LAN-on keresztül (vagy USB-n) érné el a hálózati meghajtón található tartalmakat.

Nézegettem még régebben a WD TV-ket, de nekem úgy tűnik, hogy kifutott, elavult eszközök lettek.
    Tudnátok ajánlani pár típust, amik jó ár/érték arányt képviselnek? :U

• raggg

senior tag

Sziasztok, lejátszót vadásznék de elég szűkösek az ismereteim a témában; jelenleg egy 55"-os FHD sonyt használok hálón dlna-val (ilyenkor megy a gép is), ill. HDD-vel bedugva, de kezdek megőrülni a saját lejátszójától és a letöltettektől egyaránt. A gyári okés, de a feliratokat nem kezeli jól, a telepítetteken meg hajlamosak akadozni a komolyabb tartalmak.

Amire szükségem lenne, az egy olyan doboz, amibe be tudok dugni egy HDD-t és a fenti problémák megszűnnek... vagyis sima 1080p-re kellene, ha lehet akkor kezelje normálisan a több hangsávot, feliratokat, legyen szép a képe, meg nem árt ha a hang is jó, bár erre kevésbé vagyok érzékeny.

Én a Minix NEO U1 -et néztem egyébként, nem tudom ez megfelelő lenne-e, ill. hogy van-e olcsóbb opció (bár ennyit még rászánnék)

szerk. még két apróság, ha lehet akkor "passport" vinyóval használnám, ha hekkelni kell kicsit az nem gond, bár jobb, ha a dobozból kiveszem és működik :)

• kenand

veterán

LOGOUT blog

válasz dave118 #54858 üzenetére

Működik, amire tervezték, de sokkal korlátozottabban használható, mint egy LE.
    Ha semmi más, mint film abban jó lehet. És dögösen néz ki...
    De én is egyetértek a felettem szólóval, hogy Samba 5x jobb, mint a DLNA... utóbbi erősen device függő, egyik ezt a szervert szereti másik a másikat, felirat kezelés hol van, hol nincs...

• Ubul02

tag

Sziasztok!
    Bevallom, nem böngésztem végig az összes korábbi hozzászólást, pedig lehet, hogy azt kéne.
    Az esetem röviden: új smart TV-vel futottam bele olyan problémába, hogy egy .mkv filmnél beágyazott feliratot nem jeleníti meg. (Feliratmenü megjeleníthető, feliratot látszólag ki- és be tudom kapcsolni, de nem tudok feliratsávot választani, és bekapcsolt állapotban sem jelenik meg egyik felirat sem. Tartok tőle, hogy ez a TV médialejátszójának a "bűne", mivel asztali gépen VLC simán eszi adott filmhez tartozó mindkét feliratot.
    No, eddig a felvezetés. Most jön a kérdés. :)
    Tudnátok-e javasolni olyan
    - olcsó, (nem tudok sajnos sokat rákölteni, főleg most, TV vásárlás után)
    - "mindenevő", amennyire lehetséges,
    - UHD filmeket is kezelni tudó,
    - digitális (lehet koaxális vagy optikai)audió kimenettel is rendelkező, (5.1-es házimozi erősítőre kötném)
    - amennyire adott árkategóriában lehet, megbízható, stabil
    médiaboxot, amivel remélhetőleg jövőben ki tudnám küszöbölni az ilyen problémákat?
    Egyébként egy ilyen készülékkel megoldható pl. az, amire a TV egyébként képes, hogy DLNA-val WIFIN-n keresztül lássa a számítógép merevlemezén lévő médiafájlokat, vagy mindenképpen külső tárolót kell hozzácsatlakoztatni, ami tartalmazza az adott fájlt? (Lehet, hogy láma a kérdés, de abszolút laikus vagyok a témában.)
    Köszönöm előre is a válaszokat!

• kaciokos

őstag

Sziasztok!

Épp TV csere előtt állunk, és felmerült, hogy ne okos TV-t vegyünk, hanem valami alapmodellt, és a 20-30e Ft-os árkülönbözetet egy médialejátszóra fordítsuk, ami egyrészt valszeg többet tud, mint a TV okos része, másrészt rugalmasabb rendszert eredményez, pl. a lejátszó hordozható.

Amit mindenképp stabilan tudnia kellene: filmek lejátszása NAS-ról DLNA-n keresztül, mindenféle formátumban, külső és mkv-ba épített feliratokkal, illetve normális képnézegető, ami DLNA-n keresztül és/vagy SMB share-ről szedi a képeket. Kép kifelé mehet HDMI-n, de a hangot külön rá tudjam vezetni az erőlködőre, ami pillanatnyilag csak sztereo RCA bemenettel rendelkezik, és amíg ki nem leheli a lelkét, ez várhatóan nem változik.

Ami még jó lenne kategória: ha pendrive-ról is tudná a fentieket, játsszon le zenét DLNA-ról és/vagy SMB share-ről, bár feltételezem, ezek nem túl nagy igények.

Ami még motoszkál a fejemben, hogy vajon elég-e a WiFi mondjuk egy nagyobb felbontású film stabil lejátszására, ezért LAN csatlakozó felé hajlok, és emiatt gyanúsan méregetem a pendrive méretű cuccokat, bár a hordozhatóság miatt a kis méret persze előny lenne.

Tudnátok nekem segíteni? Előre is köszi.

• blakey

titán

válasz szaby72 #48161 üzenetére

Képminősége nagyon jó, tesztvideók közül gyakorlatilag mindegyikkel megbírkózik, ha jól emlékszem, feliratkezelése jó, le is tölti a feliratokat, tehát ez a része jól működik. TrueHD-t nem dekódol (liszensz miatt), de továbbküldi, elvileg akadnia kéne a hangnak, de belenéztem egy filmbe és nem volt semmi gond (bitstream), de ma megnézem a filmet és akkor többet fogok tudni, ISO-k jól működnek. Szerintem ha erre a lejátszóra még összegyúrnának egy jó firmware-t akkor semmi gond nem lenne vele. A NAS DLNA-t nem látja valamiért, SMB, NFS tökéletes. A gyorsasággal sincs különösebb gond. Dune Duo után írom mindezt, tehát a viszonyítási alap sem elhanyagolandó. Jukebox-ot kipróbáltam, de nekem arra nincs szükségem, elég ha a fájlra nyomok egy infót és megjeleníti az adatokat.

törölt tag

válasz StellaArtois #48146 üzenetére

Én is próbálkoztam a sony tv belső lejátszójával, és a különböző dlna beállitásokkal tudtam ugyan javitani a szaggatáson, de végül feladtam, mert nem volt rendes felirat kezelés, a képet a tv lejátszója folyton átmérezte, kadencia helyességet még hirből sem ismerte.
    Most egy med600x3d van, ami tökéletesen végzi a dolgát.
    Amit érdemes figyelni a lejátszóknál:
    - ha házimozi is lenne mellé, akkor tudja a dolby hangot hdmi-n keresztül változtatás nélkül tovább küldeni az erősitőnek (passthrough). A jobb lejátszók mind tudják ezt, az RPi nem (ha jól tudom).
    - tudja kezelni az smb, nfs share-ket. Synology DS214play-ről nfs-en keresztül a BD50 iso-k röccenés nélkül mennek, csak az irás/olvasás csomagméretet kellett maximumra (32kb) állitani.
    - kadencia helyesség: tudja a 23.97Hz-t
    Ami még számithat, de izlés kérdése: egyszerű kezelhetőség (ha a család többi tagja is használná), és hasznos funkció a filmek, sorozatok átnevezése, boritó automatikus letöltése is.
    Ezeket a dolgokat a dune, mede8er, popcorn lejátszók biztosan tudják, az androidos lejátszókról nem tudok nyilatkozni (pl. kadencia helyességükről hallottam már mindent, meg az ellenkezőjét is).

• blakey

titán

válasz szasanyi #47702 üzenetére

Először is, igazad van, ha zavaró ugrások vannak akkor az zavaró élményekben részesít, de amennyiben semmilyen zavaró ugrálás nincs akkor észre sem veszed, hogy nem volt kadenciahelyes a lejátszás. Ugye, tegnap vettem a Dune mellé egy ATV4-et, bekapcsolás után féltem, hogy ez nem lesz jó, de azt kell mondanom, hogy nagyon is tetszik, még frissek az élmények, próbálom megszokni a viselkedését, de elsőre pl. a médialejátszó gyártóknak innen is volna mit tanulni, persze fordítva is igaz. Az első amitől "kész" voltam az az, hogy a távja egyből kezelte a tv hangerejét, semmit nem állítottam. a másik az, hogy mindenhez azonnal lehet feliratot társítani. Kadenciahelyes lejátszás nincs 24p-n (szerintem egyelőre), de Infuse Pro alatt nagyon jól csináltak valamit, mert zavaró jelenség nincs. Még nem néztem végig egy egész estés filmet, de hamarosan az is meglesz. Az "okossága" a Store-ban rejlik ill. a stabilitásban, egyelőre nekem ez tűnik fel. SMB-n, DLNA-n kommunikál. Az látszik, hogy még fejlődésben van, mert a frissítés után módosult egy-két dolog. Plex is van rá, az is jó, abban azért még vannak akadozások, de megoldják.
    Elsősorban hálózati lejátszásra és "okos weszköznek" vettem. Játszani is lehet rajta, a távja elfordítva kormány és tökéletesen működik, Asphalt 8-at toltam és egész jól ment. Az Airplay tökéletes, képernyő tükrözése 2 másodperc sincs, minden pár msec. késéssel jelenik meg, de annyira, hogy gyakorlatilag észre sem veszed, még így is élmény a játék.
    Egyelre tesztelgetem, tetszik, hogy ilyen gyorsan el lehet érni mindent, de meglátom, hogy miként alakul pár nap múlva a véleményem. Meg kell néznem rajta néhány filmet, hogy nyilatkozni tudjak.

• Zirowe

nagyúr

válasz Casoli #47426 üzenetére

Nem tudom milyen tvd van, de azért az elég alap, hogy dlna-n bele lehet tekerni a filmekbe, legalább is lgnél az, a felirat váltásról se kell lemondani, egyedül a hangsáv váltás nem megoldott ilyenkor és ezt sokan a dlna gyengeségének fogják fel, pedig köze nincs hozzá, hanem az lg hülyesége és semmilyen szoftveres akadálya nem lenne, egy időben volt is ilyen funkció a tvikben.

A tvk lejátszói egyedül a 24p-t, a fejezeteket és a hd hangok érintetlen kiadását nem támogatják manapság, nem is értem az arc erre miért nem képes, csak az spdif által támogatottra, ez egy erősen kihagyott ziccer.

• dro0py

tag

Sziasztok!

Egy 6 éves WD TV Live-ot szeretnék lecserélni, mert wifin akadozva játssza a nagyobb bitrátájú HD filmeket. (Most USB-s wireless N stickkel használom, mivel ebben még nem volt beépített wifi.) A routeren valószínűleg nem múlik (Asus Dark Knight), minden eszköz gyorsan tudja elérni a netet, így azt gondolom, a WD-t érdemes nyugdíjazni.

Mi javasoltok a mai kínálatból?

A fő felhasználási cél, hogy a WD My Cloud meghajtómról, mint DLNA eszközről wifin tudja játszani a HD (mkv) filmeket úgy, hogy feliratot, hangot lehessen váltani. Ezen kívül nem számít a tudás (mp3, youtube, időjárásjelentés, ilyesmi nem fontos).

Dobozos terméket szeretnék, amit nem kell egyedileg frissítgetni, hackelni, szerelgetni, hanem megveszem, összedugom és kész.

Előre is köszönöm a segítséget!

• Hyena

senior tag

válasz jézusom #42045 üzenetére

A dlna a legbutabb halozati protokol amin keresztul fimezhetsz, gyakran problemak vannak a feliratok megosztasaval, es meg sorolhatnam.
    Erdemesebb SAMBA-t hasznalni, vagy NFS-t.
    A SAMBA ugye a windows alapertelmezett megoldasa, de nfs szervert kulon kell telepiteni ha van ra igeny.
    Egy rendes NAS sokkal tobbet tud mint a netbookra felmasolt filmek streamelese.
    Konnyen epithetsz magadnak NAS-t valami micro itx hardveres gepbol, pl egy uj baytrail alapu celeronbol, (ami akar erosebb is lehet mint sok gyari syonology nas) es mehet ra a DSM 5.1 :) .

• Gomez86

őstag

Sziasztok,

Olyan eszközt keresek ami a következőket tudja:

- Hálózati lejátszás, vagy önmagaként, vagy DLNA-val a TV rendes (gyors) kiszolgálása. (vagy app-al, lent a TV típusa)
    - Torrent kliens futtatása (RSS, vagy valamilyen autómatizált megoldással)
    - Hálózatról share-ként elérhető legyen a rajta tárolt tartalom
    - legyen benne legalább 1 HDD fiók, amibe bele tudok rakni egy nagy (és gyors) HDD-t
    - 3D-t tudjon kezelni
    - mkv, BD iso fileokat tudja kezelni
    - felirat kezelés nagyon fontos, mert csak angolul, felirattal nézek filmet

Ha ilyen nincs készen akkor marad a HTPC/laptop, de azt inkább elkerülném mert most laptop van beépítve a szekrény alá, de kényelmetlen és nem is túl igényes megoldás.

Ilyen TV-m van, nem tudom hogy számít-e itt: LG 55lb650v HDMI-vel csatlakozok hozzá jelenleg.

Köszönöm a segítséget! :R

• Warter

addikt

válasz Viper26 #40656 üzenetére

Van ám a Med8ernek saját topicja. Ott szerintem sokkal többet tudnak segíteni. Egyébként meg DLNA-n sokszor nem megy a külső felirat, se a hangváltás, szóval ez annyira nem meglepő. Ezért kéne smb-t használnod.

• tudi13

aktív tag

Sziasztok.

Gondolkodok egy médialejátszó vételén.

Nincs nagy az igényem. :DDD

Amit tudnia kellene:
    -Gördülékeny, akadásmentes, gyors és egyszerű menürendszer
    -HD tartalmak lejátszása DLNA szerverről (720p, 1080p, legfőképpen mkv - kezelje a feliratokat is)
    -Youtube, esetleg más videós oldalak kezelése (böngészés nem kell, arra ott a PC)

Torrent és egyéb fölösleges dolgok nem kellenek.

Ár: 20ezer, max 25 (de lehet kevesebb is :D)

• Hooper

őstag

válasz Multibit #38488 üzenetére

Valamiért nem tudtam beállítani. A wd nem latta
    Mas eszköz igen. Dlna megy, azert kerdeztem azt.
    Hálózatin megy a felirat?

Illetve akkor a tobbi kerdes is él

Koszi

• Hooper

őstag

Sziasztok!
    popcorn A400al kapcsolatban lennének kérdéseim:

1.Servio DLNA-val megosztott filmek/sorozatok mellé társított és megfelelően elnevezett felírat filet le tud játszani?

2. olvastam h felíratot le tud szedni a tartalomhoz - ez csak a közvetlenül rácsatlakoztattott adathordozón lévő file esetén működik (és akkor mellé is menti) vagy pl ha dlna-n nem játszik feliratot onnan megnyitott tartalom mellé is tud e társítani?

3. 3TBs red hdd-t tud kezelni? van olyan standby mód h elérhető a benne lévő HDD tartalma (mint pl a wd tv live esetében) vagy ha kikapcsolom leállítja a lemezt? (nyugtassatok meg h le tudja állítani és nem pörög folyamatosan :) )

4. torrent kliens futtatására alkalmas

hirtelen ennyi. köszönöm szépen :)

• adnoctum18

senior tag

Hello!

Szeretnek egy asztali medialejatszot ami:
    - DLNAn keresztul tud streamelni filmeket kulso magyar ekezetes .srt felirattal a Zyxel 310 NAS-rol, a Sony KDL-W650 tvmre.
    A tobbi funkcio nem erdekes, ez lenne a fontos egyedul, barmilyen film es feliratformatummal. Ezt a NASom semmilyen DLNA klienssel nem tudja, egyedul a Showtime Media Player volt ra kepes a PS3-on, de azt le szeretnem valtani.
    Jeloltek:
    Wd tv live
    Asus oplay mini/plus
    25k korul valami mas esetleg ami megfelelo?

• blakey

titán

válasz Spiderman79 #37302 üzenetére

Nem a sony képtelen, a DLNA ilyen, vannak kliensek amik tudják, előfordul, hogy fizetősek vagy nem úgy tudják ahogy mi gondolnánk, pl. az UMS sem úgy tudja, ki kell választanod.
    A transcoding settings-nél a feliratoknál nekem így van beállítva.

• Warter

addikt

válasz Spiderman79 #37297 üzenetére

A kliensednek és a szerverednek is tudnia kell a felirat és a hangsáv kezelést. Ha valamelyik nem tudja, akkor nem fog menni. Az, hogy usb-ről megy, az nem jelenti azt, hogy dlna-ról is menni fog.

• Spiderman79

újonc

Sziasztok!

Most ismerkedem a témával. Sajnos én már megvettem a média lejátszóm, ami egy a DLNA-ra képes Sony BDV-9100w típusú házimozi rendszer. A problémám az, hogy a laptopomra telepítettem a Plex DLNA szerver programját és a házimozi rendszer látja is a megosztott mappában a videókat. Viszont az xvid videó lejátszásakor az srt feliratot nem jeleníti meg (hiába ugynaz a file név és engedélyezve van a felirat...). Állítólag a DLNA nem támogatja vagy maga a Sony tré és DLNA kapcsolat esetén nem jeleníti meg az srt-t.
    Kérdésem, hogy tudna e valaki egy jó megoldást a problémára. Most olvasom NAS lehetőségét is csak nem tudom hogy az nekem működne-e. Természetesen olyan megoldás érdekelne hogy ne kelljen USB-s külső HDD-t állandóan cipelni és azt csatlakoztatni a média centerhez.

Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!!

• válasz djnice #37058 üzenetére

Attól függ mire kell neki. Pl. ha NAS-t használsz, akkor DLNA-n keresztül nem igazán működik sem a nyelvváltás, sem a felirat. Míg ez már a legalapabb médialejátszóval működik. De pl. zenehallgatásra sem alkalmas a tévébe épített, mert nem viszi a FLAC-ot. Rögtön két olyan funkció, ami miatt nekem pl. alapból kiesne a tévé médialejátszója.

• Hooper

őstag

válasz Hooper #37046 üzenetére

támogatja a feliratot a WD TV mégse veszi be a file mellé tett .srt-t :(((
    lecsekkoltam, ipad dlna eléréssel gond nélkül kezeli.. ennyire primitiv ez a lejátszó, vagy én nem állítottam be valamit?

• Hooper

őstag

sziasztok!
    A WD TV live streamingem valamiért nem látja a sima win megosztási mappákat. régen látta, egyszer csak megkukult.. nem tudtam rájönni miért.

A win8 saját médiaszerverét látja gondd nélkül, ott azonban nincs semmi mivel ssdn van.

Ajánlanátok egy jó DLNA szerver progit? (lehessen mappát megosztani, felirat se ártana, flac és mkv is jöhet)
    köszönöm! :R

• quino

tag

Sziasztok!

Otthoni filmezéshez, sorozatozáshoz raknék össze egy rendszert nulláról. (Tehát TV sincs)
    Elvárások:
    -1080p akadás nélkül
    -direkt p2p, h ne kelljen másolgatni
    -mkv, felirat támogatás (must have)
    -youtube elérhető legyen a TV-n valamilyen módon
    (-3D nekem nem meggyőző jelenleg, tehát ez nem szempont)

Opciók, amikben gondolkodom:
    -belső vinyós lejátszó
    -mediaplayer + NAS
    -DLNA-s NAS

A keret a TV-re kb 150k, a kiszolgáló(k)ra kb 100k.

köszi,
    q

• kabar

senior tag

válasz dgyuri0123 #36086 üzenetére

Nekem is ezek tűntek fel. Ezenkívül nekem ez az egész interlace olyannak tűnik mint a szalagos magnók esetén a zajcsökkentő módszerek. Levágta a sistergést, meg mellette még egy csomó egyebet is. Az interlace meg odarajzol dolgokat, amelyek tulajdonképpen lehet, hogy ott sincsenek. Így lehet például éleket is elmosni. Ez alapján megítélni egy médialejátszót, hát nem tudom. Nálunk van BD-c5500 is (elég előkelő helyen végzett), meg MED1000X3D is, de eszembe sem jutna az előbbit használni médialejátszáshoz. A DLNA-nak nagyon sok korlátja van, akármelyik programot is használod (feliratkezelés, hangok kezelése). Még ha DS214Play is van a birtokodban, akkor is az a táblaeszközökhöz, telefonokhoz jó, pedig igen komoly transzkóder van benne, nem gyenge NAS. Érdekes még a Mede600X3D és MedeX8003D közötti markáns különbség is. Szóval a legkevesebb az, hogy igen érdekes ez a teszt....
    A Pioneeer BDP-450 meg nem is fért fel ide, Dune HD MAX 51 pont Asus BDS-700 130 pont. Faxa kis lábasbemutató után lehetett ez a cikkírás.

• blakey

titán

válasz ldave #34940 üzenetére

Általában a DLNA szerveren. Előfordul, hogy valamelyik DLNA szerver "jóban" van a vevőkészülékkel és onnan lehet váltogatni hangsávot ill. feliratrot, de ez elég ritka. Universal Media Servert használok és nincs ilyen gondom, ott a szerver pakolja a feliratokat, stb.

• devil-k

nagyúr

válasz blakey #34458 üzenetére

Ebben az árban nem biztos, hogy belefér egy jó kis HTPC. (Vagy igen?!?)
    Eddig amivel én találkoztam -DLNA- egyik sem kezelte tisztességesen a feliratokat!

Warter
    A semminél mindig jobb, csak működjön is! :K ;)

• Warter

addikt

válasz devil-k #34457 üzenetére

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Vannak olyan DLNA szerver-kliens párosok amik kezelik a feliratot, sőt a hangsávokat is. Az iso valóban problémás, de ha kibontod a fájlt, onnantól szintén nincs vele probléma. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy DLNA-t kell használni, de vannak olyan helyzetek, amikor az is jobb a semminél.

• devil-k

nagyúr

válasz Markizmark #34450 üzenetére

A DLNA elavult. Nem kezeli se a feliratokat, se az ISO-t, de még folytathatnám. Ebből adódik, hogy nem fogja lejátszani a BD/BD ISO-t. Se így, se úgy. Lemezeket vehetsz bele. :D :D :D

Ahogy a többiek is írták, médialejátszó lesz a Te fegyvered! ;]

Két legyet nem lehet egy csapásra ütni. :( :( Itt nem.

Vagy lejátszó vagy hangcucc, vagy mind a kettőt megveheted külön-külön, de az zsebbenyúlós lesz.

• Apám vett egy okos tévét, LG. A filmeket/zenéket Synology NAS-ról tolja, jelenleg még DLNA-val, aminek sajnos elég sok nyűgje van: FLAC nem megy, felirat-, nyelvváltás nem megy. Volt régebben egy médialejátszója, még az első Asus O!Play, de az meg nem vitte a 3D-t, szóval odaadta a húgomnak, nála nagyszerűen működik.

Szóval kéne egy médialejátszó a fentiekre, ahogy nézegettem elérhető áron olyan nincs, amin lenne kijelző is. Így maradt ez a Meder gyerek (MED600X3D), hacsak nem tud nekem valaki mondani hasonló árkategóriában olyan értelmes lejátszót, amin van kijelző. :F

Ha marad a Meder, akkor az lenne a kérdésem, hogy lehet ehhez wireless billentyűzetet csatlakoztatni? Ami működik a youtube kliens alatt is? Illetve lehet andoidos telefonról teljes körűen vezérelni? (Pl. ha zenét akarok hallgatni, akkor ne kelljen már bekapcsolni a tévét.)

• n-tek

aktív tag

Sziasztok!
    Keresnék egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező lejátszót:
    - sok formátumot visz
    - kezeli feliratokat
    - fontos lenne, hogy meglévő "házimozis" hangszórókat(6ohm), mélynyomót(8ohm) rá tudjam kötni, ne kelljen vennem külön erősítőt
    - megbízható legyen
    - dlna lanon
    Köszönöm a segítséget
    Üdv,
    n-tek

• xrvman

őstag

válasz krealon #30258 üzenetére

Köszi a a kis leírást, valóban nem a belső tárolót szeretném közvetlenül elérni, hanem a rajta levő adatokat, de a DLNA-t megkerülve. Ugyanis pl DLNA által osztott .mkv kiterjesztésű filmet szeretnék megnézni, nem sikerülne. De ha eltallózok oda DLNA / UPnP AV Server nélkül, és ott az .mkv kiterjesztésű film, akkor azt simán lejátssza és a benne levő feliratot is kezeli.

Akkor ezek szerint a O!Play HDP-R1 HD Media Player is és a Dune HD-TV102W is látni fogja a NAS-t DLNA nélkül is?

• Patice

Topikgazda

válasz gógyi #29829 üzenetére

BD-C6500-am és Dune HD-TV301-esem van itthon. Ezeket összehasonlítva a Dune magasan nyer funkcionalitásban. BD-nek szarabb a képe még Eredeti Blu-ray lemezről is, mint a Dune-nek. (Szerintem a BD csak 8 bitet tud.)

BD sokkal válógatósabb, DLNA-t ismeri csak hálózatban, amivel megy a lejátszsá, de tekerés, felirat kezelés, stb. elég gyér, akadozó, vagy alapból tiltott. És mellesleg elég lassú is. Sokkal érzékenyebb a kódolásokban elkövetett hibákra, míg a Dune azért nem ennyire. Ha pl. mkv nem HighL4.1-es akkor le sem játssza.

BD-C és a BD-F között médialejátszási képességekben túl sok különbség nem hiszem hogy lesz. Csak csinosabb, színesebb az új modell kezelőfelülete.

• Patice

Topikgazda

válasz opeter70 #29483 üzenetére

BD-C6500-am van, szerintem a médialejátszó részük nem sokban változhatott a pár év alatt. (És kb. az összes típusban ugyan az a "lejátszó" rész van.)

Ha NAS-ról akarsz DLNA-n keresztül mkv-kat nézni, akkor arra alkalmas lesz. De mondjuk nem tudsz a filmbe túl gyorsan tekerni (kb.3-4x sebesség rémlik), nem tudsz hangsávot váltani és az elsődleges hangsávval fogja megnyitni az mkv-kat. Külső feliratot talán csak úgy tud kezelni, ha közvetlenül a film mellett van és ugyan úgy van elnevezve. Belső feliratról ne is álmodj. Ha az adott mkv-nak nem 4.1-es a HighL profilja, akkor valószínűleg nem fogja lejátszani. Erre lehet megoldás egy remux mkvmerge-el, de így meg kényelmetlen az egész, nem lehet letöltés után egyből megnézni.

Lehet azóta fejlődtek ezek a lejátszók de túl sokat ne várj a médialejátszási képességüktől. Nem erre találták ki ezeket első sorban. Csak akkor javaslom a megvételét, ha sok lemezes (DVD/BD) anyagod van.

Ha nincs sok lemezes anyagod, akkor esetleg add el a WD-t és vegyél egy használt Dune Smart médialejátszót. Vagy NAS mellé a HD-TV102-es sem rossz.

Szerintem.

• Ejelhar

senior tag

válasz jamez #29158 üzenetére

...a tv beépített lejátszói mit tudnak összehasonlítva a dobozos playerekkel?...Eddig a beépített is tetszik.

Én is így voltam. Csudára helyes kis soft és remek ötlet, hogy beépítették a TV-be. Nagyon megtetszett, lelkesen kezdtem is használni.

Aztán sorba jöttek a problémák.
    Kezdve a forrással. A külső vinyómat nem ismerte fel a TV, nem szerették egymást. Okay, módosítunk, akkor majd a dokkolóról játssza le. Hát arról se, mert integrálva van bele egy USB HUB, azt meg nem szereti a TV, írják is a manuáljában, nem támogatott.
    Maradt a pen drive. Csak ez így nehézkes meg körülményes. Mindig másolgatni kellett mikor filmet akartam nézni.

Jó váltunk megint, legyen hálózatos lejátszás. De megint akadtak gondok. A TV csak DLNA-an képes fogadni. Hát legyen, a gyári -és ajánlott- soft nem okay, dög lassú, sokáig indexel, ráadásul teleszemeteli metadatokkal a vinyót. Legyen másik, lett is. Egész jó volt, míg nem akartam feliratos filmet nézni, mert azt nem támogatta.
    A harmadik már egész tűrhetően működött, de valamiért nem mindig nyalta fel az összes hangsávot, a szerencsén múlt, hogy éppen milyen nyelveket lökött át a TV-nek. Végül a következő egész jó lett, egy linuxos DLNA szerver egész tűrhetően működött.
    Csak mindig kellett indítanom egy linuxos virtuális gépet. Azonban itt is akadt probléma, mert volt egy halom forrásom, ami ISO-ban volt. Ezt így nem lehet átküldeni, muszáj beépíteni virtuális fs-ként. Linux alatt nem olyan nagy kaland, egy rövid parancs az egész, de minden egyes iso-nál meg kellett tenni, megvárni míg a DLNA szerver észreveszi vagy újraindítani azt, és akkor már nézhettem a TV-n.

Nos itt untam meg az egész macerát, alternatíva után néztem. Vettem egy media playert. Kezeli a külső vinyómat, a dokkolómat is, hálózaton a DLNA protokollt képes fogadni, de nem használom, mert van helyette SMB és NFS, ami sokkal jobb. Az ISO-t meg csak úgy odarakom az orra elé, a többit intézi. Nem kell varázsolni.

Hát ezért, én ezért és így döntöttem a médialejátszó mellett.

• footy

addikt

válasz wolfman #29008 üzenetére

A tapasztalataidat majd ird mar le legyszives. Engem a filmlejatszas erdekelene DLNA szerverrol es, hogy melle rakja-e a feliratot, valamint a dolby digital optikän hiba nelkul atmegy-e vagy serceg.

• madoxx

aktív tag

http://www.edigital.hu/Multimedia_lejatszo/Western_Digital_WD_TV_Live_Streaming_medialejatszo_(WDBGXT0000NBK-EESN)-p290494.html?bid=&partner=10002

Sziasztok!

Ennél van most jobb választás hasonló árkategóriában, tudja ami nekem kell, de inkább megkérdeznélek titeket.
    Igények: nasról dlna, mp3, flac, avi, mkv, jó felirat támogatás.

Köszi

• xTc

aktív tag

válasz cekkk #20637 üzenetére

Hmm. Elgondolkodtatott amit mondtál. Igazából nem teljesen értem a DLNA protokoll működési elvét, de hogy nem lehet külső feliratokat kezelni, elgondolkodtatott. Tehát marad az általad javasolt SMB. Ehhez már csak egy normális NAS kell, de ez egy másik történet. Zenéket, képeket szeretnék telefonról DLNA-t használva a tv-re varázsolni.

• Laca0

addikt

válasz maxika2004 #17843 üzenetére

Én az Egreat R6S-t merem ajánlani neked! Mindent visz! Tegnap próbáltam ki a HD-s hangot, el voltam ájulva tőle! Azt hiszem, át fogok szokni a feliratos filmezésre... ;)
    A 24p-t is jól kezeli, nekem még 1 filmnél sem akadt, ugrált.
    Nagyon sok extra hülyeséget tartalmaz a szoftvere ami ráadásul nem is működik, de a filmlejátszás tökéletesen működik USB2, USB3 és eSATA forrásból, de DLNA-n keresztül, ill. sima Windows-os megosztásból is akadásmentesen lejátsza a HD filmeket. A 3D-s filmekre már nem emlékszem pontosan, de mintha már azt is néztem volna rajta.
    A sok vacak alkalmazás között vannak azért használhatók is, pl. van böngésző, Youtube és internetrádiós app is, ami gyorsan, szépen működik.
    USB-s egeret, billentyűzetet lehet hozzácsatlakoztatni, amivel sokkal kényelmesebb a netezés.
    Annyit még hozzáteszek, hogy csak annak ajánlom, aki hajlandó némi kompromisszumot hozni minőség terén! A tudásával szerintem semmi gond sincs, de a távirányítója elég vacak, nehézkesen működik!

• cekkk

veterán

válasz tutis #16669 üzenetére

Végül is , az , hogy nem minden feliratot jelenít meg, és ált csak a level 4.1es mkvkat az nem elég korlát?
    Csak ismerős tapasztalata, dlna ugye nem is tud csak beépített feliratot lejátszani. :U

Ez a fogyasztás dolog, megnézel egy filmet 40-50W gondolom nem éjjel nappal menne, akkor ne ez vágjon már valakit földhöz, ha közben bőven 100-200-300-600 ezres tévét vesz magának, nekem ez olyan ellentmondásos dolog.

De tényleg nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az igénye. Én sem akarok ráerőltetni senkire semmit, de a belső lejátszók közel sem tökéletesek.

törölt tag

válasz Topanka #14191 üzenetére

Nálam már járt ASUS BDS700-as lejátszó... Teljes 12 órán keresztül és már vittem is vissza, pultot döngetve követelve az árát... :) Azt hiszem ezzel mindent leírtam, de egye fene lehet kicsit részletesebben is:

Előjárójában annyit hogy pár héttel korábban én is hasonló cipőben jártam mint Te, egyedül a TV volt biztos (ST50), de a médialejátszó nem. Nem vagyok vájtfülű hardcore HiFi-rajongó, úgyhogy csak az alapfunkcionalitás vezérelt és az, hogy minél kevesebb eszközöm, távirányítóm fogja a port. Jó minőségű BD lejátszást, akadásmentes 1080p-s anyagokat és hálózati lehetőségeket kerestem. Éppen kapóra jött az ASUS (akkor linkelt be ide valaki egy tesztet) és mivel fele annyiba került mint a másik megoldás (Dune HD Max) belevágtam.

2 nap alatt megjött az Exrém Digitaltól (nem akartam névtelen cégtől, hátha lesz vele valami gebasz, áldom is az eszem ezért).

Az alapkonfigurálás simán megvolt, beállításai egyértelműek. Wifi-n keresztül rögtön megtalálta a hálózatot, bár elég vicces, hogy a hálózati jelszó beírásánál csak csillagokat látsz, ha melléütöttél akkor kezdheted az egészet újra. Ha már volt hálózat, gyorsan frissítettem is a firmware-t. Ennek a letöltése nem volt kimondottan gyors, de ezt fogjuk a hálózatra. Az már viszont a lejátszón múlott, hogy a letöltés után több mint 10 percig vacakolt...

Jöhet a teszt! "Házi" Blu-ray-t remekül olvas, a hangok is szuperek, ide nekem a Star Wars-t! A képminőség okés, 24p okés, a hangokat minden formátumban jól átengedi, zaj tényleg nincs. Egész jó a cucc lesz ez...

Aztán később belefagy egy FLAC-ba és már ráncosodik is a homlokom... Később alig-alig találok olyan 1080p-s mkv-t (8G) amit hajlandó lenne egyáltalán megnyitni, sőt van olyan 720p-s anyag aminek akadozik a lejátszása! A 720-as cuccok zöme azért jól megy, de röhej, hogy az ezer éves ASUS R3-asom is ugyanezt tudja negyed áron. BD25-BD50-et már meg sem próbáltam, fentiek alapján minek...

A következő pofont a feliratok adták, amiknek ugyan lehet a pozícióját és a méretét is állítani, csak épp a magyar alapmenü ellenére sincsenek ékezetes karakterek, bárhová is állítsam a kódolást. R3 kisujjból kirázza.

Ezek után már nem mentem bele mélyebben a DLNA funkciókba (pedig létezik, a filmet el is kezdte játszani, de a gyöngébb wifi miatt, néha akadt) de hiába is szeretnéd akkor átmásolni a hálózaton keresztül a filmet, nem lehet... Az R3-meg tudja...

Egyszóval nálam leszerepelt a kegyere, legalábbis ezzel a firmware-rel biztosan pedig azt hiszem messze elmaradnak az elvárásaim az itteni fórumozókkal nagy többségével szemben.

Úgyhogy szépen visszavittem, ma meg elballagtam egy Dune HD Max-ért, remélem abban nem kell csalódnom...

• Joshi

titán

válasz Mercutio_ #6873 üzenetére

A Video_ts mappát kezeli ahogy kell, viszont a Flac és Ape audio fájlokat nem is látja tehát ez felejtős. Az MP3-al nincs gond és persze az Audio CD-vel sem. A Divx film mellé rakott srt feliratok közül csak egyet lát értelem szerűen azt amelyik az abc sorrendben előrébb van. Az MKV fájloknál viszont kezeli az összes feliratot ami az MKV-ban van.
    A DLNA képességeket majd a hétvégén próbálom ki ugyanis az egy kicsit több beállítást és időt emészt fel.

ui.: ha minden igaz akkor lesz rá módom hogy írott BD lemezen lévő fájlokat is kipróbáljak, vagyis kiderül hogy adatként kiírt BD lemezről viszi-e a filmeket és zenéket.

• spiky03

veterán

Sziasztok!

Lehet, hogy nem ebbe a fórumba tartozik, de mást nem találtam ezért itt kérdezek. (remélem nem baj? :) )
    Ti milyen BD lejátszót ajánlotok?
    Vannak tapasztalataitok ez ügyben?
    Azért szeretnék lejátszót mert van jó pár DVD-n, meg BD lemezeket is szeretnék majd. Valamint mkv-at is szeretnénk nézi, ezért egy olyan játékos kéne, ami viszi az mkv-at is rendesen. (persze L4.1-ig :D). Amit kinéztem így hirtelen elsőre az a LG BD570-es.
    Erről van valakinek valami véleménye? Wifi-n mennyire jó DLNA pl egy 20gigás 1080p-s filmnél? Szakadozik, vagy rendesen megy? Egy másik dolog a felirat kezelés! Havernak egy LD BD550-e van és itt azt vettük észre, hogy az mkv-ba lévő feliratoknak levágja a végét, hiányoznak az utolsó szavak. Erre van valami megoldás?
    Olyan max 30at szánnék a vásárlásra.

Válaszotokat előre is köszönöm!

• Tarokk

csendes tag

Sziasztok,

Van otthon egy DNS-323 -as NAS-om és egy Samsung C652-es tévém. A célom, hogy mindent amit leszedek a NAS-ra le tudjam játszani a TV-vel.
    Először a dlna-val próbálkoztam, de problémám akadt, mivel a több hangsávot tartalmazó filmeket, a DVD ISO-kat és az MKV feliratait sem tudja a tv kezelni.
    Próbáltam a pendrive-os megoldást is, de ez egyrészt macera, másrészt csak a hangsáv váltást tudtam megoldani így.
    Van egy olyan lehetőségem, hogy a gépről játszom le az ilyen filmeket, de akkor meg a gép zúgását is hallgatom a film mellett, meg ez nem túl kényelmes.
    Mit tudnátok ajánlani, hogy elérjem célomat és a NAS-omról a TV-men mindent (vagyis minél több dolgot) le tudjak játszani? Gondolok én itt a több hangsávos és feliratos MKV-kra, az DVD ISO-kre, egyszerű kezelésre, továbbá bővíthetőségre, mivel terveim között szerepel egy erősítő beépítési is a rendszerbe...

Előre is kösz!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés