Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz devil-k #37138 üzenetére

    Szerintem a Popcorn pont olyan, ami 3 év múlva is megfelelő minőséget tud nyújtani. Persze nem a 5-6 évvel ezelőttire gondolok, hanem egy 2013-14-es modellre. FHD-ban már nemigen lehet ezeknek a minőségét fokozni szerintem. Ergo komoly előrelépések már talán nem lesznek, így az avulás sem lesz komoly mértékű. A BD formátum már eléggé sztenderdnek/hétköznapinak mondható.
    Az más kérdés, ha a 4k esetleg előretör, aztán mindenki meghülyül és le akarja cserélni a régi "rossz minőségű" "csak" Full HD-re képes lejátszóját. :D

    "Applikációk. Ezt is megbeszéltük már egyszer, hogy engem sem és téged sem érdekelnek, no, de mi van másokkal? :D"

    Bízom abban, hogy nemcsak mi ketten vagyunk, akiknek fontosabb a kép és hang minőség, mint az applikációk sokasága, vagy az ezerféle fájl típussal való kompatibilitás, amiből átlag user 5-6 félét, ha használ.
    Én is azért írogatok a sajátos elképzeléseimről és felhasználói szokásaimról, mert úgy gondolom, akár hasznos is lehet olyanok számára, akik még nincsenek tisztában azzal, mit is szeretnének valójában és akik rosszul is dönthetnek az "egy kaptafa" látásmód miatt.
    Bátran támogatom pl. azokat, akik kipróbálnák a BD playert médialejátszó eszközként , akár DLNA-n, akár USB-n úgy, hogy eközben tisztában vannak azok korlátozott, kissé nehézkesebb használatával, olyan kép és hangminőséget élvezve, amit akár egy 2x annyiba kerülő MPlayer sem tud felülmúlni.

    Az alap dilemmám mindig az volt, hogy miként lehet egy seggel két lovat megülni. Azaz egy eszközzel mindent megoldani. Hát nem lehet, mert vagy nagyon sokba kerül (egy jó MP+DB lejátszó= kb. 120e FT alaphangon), vagy sok kompromisszumot kell kötni, mert egy átlag MP sem képben sem hangban messze nem tudja pl. a Pioneer BDP150-160 minőségét felmutatni.
    Ezt onnan tudom, hogy kipróbáltam egymás mellett mind a kettőt párhuzamosan és amikor úgy gondoltam, a BD nem tud olyanokat, mint a WD és visszahelyeztem a WD-t fő műsorforrásként, hát elkenődött a szám rendesen, mennyivel gyengébb a WD minden tekintetben a Pioneer után. Nem kellett sokáig győzögetnem magam hogy rájöjjek: kompromisszumot kell kötnöm a felhasználói felület és kezelhetőség terén, ahhoz, hogy visszakapjam a remek kép és hangminőséget. Így lett fő forrás a Pioneer.
    Még nem is beszéltem a korong alapú lejátszás hiányáról a WD esetében.

    Szerintem másféle felhasználói igény is létezik, aminek egyik példája én vagyok, aki nem törődve a sztenderdekkel szembe megyek az árral és nagyon nem bánom, mert igazán élvezetes moziestekben van részem.

    Nyilvánvaló, ha nem lennének financiális korlátaim, én is másképpen állítanám össze az otthoni rendszeremet, de mivel vannak, ezért úgy gondolom, a Pioneer 150-160 bőven jó kompromisszum 40e FT ért. ;)

    Szerintem. :R

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák