- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz HeavyToys #1102 üzenetére
Érdemesebb Tomatora cserélni, torrentre jó, ha a TP-Link elég volt, ez bőven az lesz, és jelenleg, megfelelő ellenoldallal ez az egyik leggyorsabb N-es router.
-
Zol77
aktív tag
válasz HeavyToys #1102 üzenetére
több mint egy hónapja lassan,ismét a gyárival használom.
Azt kell mondjam,nagyon pozitív a dolog,ahhoz képest,hogy a gyárit nem is használtam eddig.
Itt is kapsz mindent ami kellhet :torrent kliens,dlna,smb,ftp,vpn ,stb..
A gyári kliens (transmission) ami alapból rajta van szépen teszi a dolgát , kapsz hozzá webes felületet is,bár nem a megszokottat,de a célnak megfelel.
Androidra tölthetsz le rá ilyen appot,amivel piszkálhatod bárhonnan a torrentet
PC-n meg bármelyik remote gui jó hozzá pl ez : [link]
Ami tetszett még nagyon a gyári fw-be , hogy az Asus csinált egy jó kis appot droidra,
amivel eléred a routerre kötött hdd-t,meg pc-ket kívűlről is,és akár egy gombnyomásra indul a film otthonról,
a 3Mbps feltöltés már bőven elég egy divix streameléséhez. LINK
A következő meglepetés a dyndns volt , kapsz az Asustól egy asuscomm.com -ra végződő dyndns-t.
A médiaszervert használom még,ami teljesen jól teszi a dolgát,nem okoz gondot neki,ha egyszerre 3 fullhd film megy róla egyidőben.
A hálózati másolásról ha visszakeresel,már többen raktak be eredményeket,nekem ezzel sincs gondom,teszi a dolgát.
A menüje elég jól összerakott,átlátható, pár napja tud magyarul is ha ez számít.És,hogy miért tettem vissza a gyárit?
A tomató először az ntfs hdd-vel szivatott meg,több hónapig használtam gond nélkül(torrent,dlna,smb),aztán egyszer csak nem akart rá többet torrentezni,állandóan leált a letöltés,mintha rossz lenne a hdd.
Ezután jött a format hdd , ext filerendszer,újra örült a fejem,mert ment minden.
Eltelt pár hónap gond nélkül,egyszer csak megint hdd error,felmountolja,ott van kb 1 percig a hdd,majd nem látszik többet. Majd megint mount,elindul a torrent,vagy egy filmlejátszás,hdd eltünik. Ja,és ilyenkor már a led sem világít a hdd-n ,mintha tápot se kapna. Na mondom,hdd beszart,vagy a router tápja, de amint rádugom a pc-re a hdd-t ,ott meg tökéletes. Tettem fel újabb tomatót,nyomtam visszaállítást,nvram törlést,helyzet ugyanez,hdd mountolva, majd kb egy perc után leszakad.Most jön a vicc : gyári fw felrak, hdd rádug, és tökéletesen működik!
A hdd-hez hozzá se nyúltam,nem formáztam,ugyanaz a kábel,ugyanúgy külső táp nélkül egy usb-vel rádugva,szóval semmi változtatás.Ezzel nem azt mondom,hogy a tomató szar,mert nem az,csak nálam valami nagyon furcsán működött.
(az ős wl-500gp-n mai napig tomato megy,amit egy ismerősnek adtam el)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Zol77
aktív tag
válasz HeavyToys #1115 üzenetére
Üdv,
Amint bekapcsolod a routeren a dlna szervert , a TV rögtön szól , hogy Allshare eszköz csatlakoztatva : Asus RT-N66U , ha ezen nyomsz egy entert a távirányítón,már is választhatsz : kép,zene,film , ezen belül meg : összes/vagy mappa szerint. Itt már csak kiválasztod a filmet,és mehet is. Persze nem egyből látsz minden mappát,egy kicsit várni kell amíg minden mappát beszkennel,de közben mehet az 1080p is,az is megy gond nélkül scannelés közben.
Hangot tudok váltani,viszont feliratot nem az mkv-ban, de ez lehet a tv-m zizije,az én Samsungom 2010-es modell. Viszont ha odaraksz a film mellé egy srt feliratfájlt,a dlna azt is átküldi,így már van felirat is.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz HeavyToys #1125 üzenetére
Mivel különböző architektúrákról van szó, így ezeket nem lehet összehasonlítani ennyi infó (MHz) alapján! Sajnos fogalmam sincs, hogy miként viszonyulnak egymáshoz! Azt tudom, és sosem vitattam, hogy az Atheros platform (ugyebár a TP-LINK is ilyen) NAS funkciók (USB-s HDD-re/ről másolás) tekintetében általában veri a BroadCom-os vetélytársait, a fő bajom nekem ott inkább a stabilitással volt, de ebbe itt most nem mennék bele, nem ennek a topiknak a témája!
A BroadCom mindig is ilyen melegedős volt, már az ősrégi WL-500gP, és az utód RT-N16 is rendesen ontotta a hőt magából, gondolom nem volt véletlen az sem, hogy olyan lyukacsos volt mindkét típus tokozása! De hangsúlyozom, hogy ez sosem okozott problémát egyik típus esetén sem, legalábbis én nem tudok ilyen esetről a környezetemben! Azt meg nem gondolnám, hogy a melegedés csak és kizárólag közvetlenül a fogyasztással lenne összefüggésben, bár pontos adatokat nem tudok egyik típusról sem! Viszont nem hiszem, hogy az eltérés bármely irányba is olyan drasztikus lenne, hogy ez éves szinten 1-2 ezer Ft-nál nagyobb eltérést okozna a villanyszámlában!
szerk.:
Visszatérve a NAS funkciókhoz, nem olyan régen egy WDR3600-al (ez ugyanaz, mint a WDR4300) összevetettük az RT-N66U sebességeit, és közel azonos értékeket kaptunk, OpenWrt és Tomato használatával! Talán 1-2MB/sec volt az N66U javára, de ugye a mérések nem azonos labor körülmények közt készültek, így hibaszázalék is bőven van![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz HeavyToys #1127 üzenetére
Igen, ezek mind meglehetősen memóriaigényes feladatok, ahol jól jön az a plusz 128MB RAM! Én - ha már engem kérdeztél - mégis a stabilitás és jobb terhelhetőség miatt szeretem a BroadCom platformot, tapasztalatom szerint a TP-LINK nagy terhelés alatt (pl. gyorsabb torrent letöltés) hamarabb eldobálja a WiFi klienseket, stb...
-
MODERÁTOR
-
HeavyToys
senior tag
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz HeavyToys #1377 üzenetére
Szia!
Intelligencs-nek elvileg van!
-
őstag
válasz HeavyToys #1377 üzenetére
Van, jól működik és gyors. Mondjuk én a gyári USB zsinórt kicseréltem egy hosszabbra, hogy magasra tudjam tenni. 5 GHz-en használják, sztem kb. egy USB2-es merevlemez sebességét hozza.
Sokat nem tudom tesztelni, mivel fateréknál van, és viszonylag ritkán vagyok ott, és akkor sem a gépet nyomkodom. De már hónapok óta jól működik, ha rossz lenne, arról tudnék, mert akkor nálam nyígnának az ősök...
The Amiga, Born a Champion
-
őstag
válasz HeavyToys #1381 üzenetére
A PCI-os lent lesz a földön, hacsak nem a géped fent van az asztalon. Szerintem az sokkal rosszabb pozíció a jelátvitel szempontjából, mintha fel tudnád rakni az asztalra, vagy még feljebb. Én pont ezért nem is gondolkodtam a PCI-osban, mivel faterék gépe egy íróasztalba épített mélyedésben van elrejtve, a sarokban, a fal mellett.
The Amiga, Born a Champion
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest