Hát akkor nem tudom, tényleg rendben van minden beállítás, úgy tűnik a képekről. Vagy nagyobb a fülesed ellenállása, mint ami a tech. spec.-einél említve van (24 Ohm) vagy a kártyán nem D1 szintű erősítő van. Innentől passz.
Az viszont nem igaz, hogy csak sokol rádió minőséget lehet az equalizerrel kicsiholni. Igenis, eléggé jól be lehet azt lőni. A kérésed a mély és magas kiemelésére vonatkozott, ezért mondtam a Dance presetet, ha benyomod, hallanod kell a különbséget - attól most tekintsünk el, hogy ezek az EQ presetek használhatatlanok, mert finomításra szorulnak, mind eltúlzott, szétszedik a hangképet, de ezt már írtam eggyel előbb is. Ez a "Dance" preset a basszust (30-120Hz) kb. +6dB-el, a magasakat is (8-16KHz) kb. +4-5 dB-el emeli ki, valamint a középtartományból elvesz (250Hz-2KHz) -1-2dB-t, tehát ez kb. a tipikus "diszkómosoly"-ként csúfolt EQ beállítás, dehát ezt ugye mind látni az EQ-n, ezért is hívják grafikus equalizernek
Ha ezt a presetet korrigálod (kevesebb magas és mély kiemelés és közép vissza flat-re, azaz 0 dB-re), akkor elektronikus vagy rockzenéhez jó beállítás lehet belőle.
Néhány tipp azonban, ami a képekből kiderül:
- a Windows mixerében (playback oldalon persze, nem a record oldalon) a Volume Control, Wave és WS Synth csatornákon kívül mindent némíts el (mute), főleg a CD player vonalbemenetét, ezen csatornák nem elnémítása felesleges zajosodáshoz vezetnek.
- az audiocenter hangerő tekerője alatt a GX gombot kapcsold ki (ne világítson a GX felirat), ez bekavarhat még, mert emulálja a térhatást, stb., ezt csak az EAX-ot használó játékokhoz kapcsold be, illetve pl. ha fel akarsz egy stereo jelet keverni 5.1-re, stb.
- az audiocenterben az output device-et próbáld ki "headphones"-ra téve is (hiszen fejhallgatóval hallgatod), de mivel nálam a "2 speakers" és a "headphones" is tökugyanolyan hangzást produkál Xonar D1-el egy fülessel hallgatva, emiatt nem hinném, hogy bármi szerepe lenne a DS-nél ennek, de azért próbáld ki... a D1-nél is csak annyi a szerepe, hogy ott több DSP profil választható (ott, ahol neked csak a GX és a HF van, a D1-nél van még plusszban Film, Game, Music DSP is), és a DSP profil aszerint rakja rá az effektet (pl. Dolby Headphone, stb.), hogy az output device-nál mi van kiválasztva
[ Szerkesztve ]
http://soundcloud.com/morbidezza