Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • softguner

    csendes tag

    válasz gyapo11 #1413 üzenetére

    Én abszolút málna párti vagyok, mert olcsó és ha valakinek a debian nem jön át, akkor ott a WinIOT Core. Egyetlen egy nagy hátránya van, ha sok szenzor van rajta, akkor képes seggre ülni ha gyenge a tápellátás. Szerintem egy fokkal sem megbízhatatlanabb mint egy Uno, de hát ízlések és pofonok. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki otthon van Java-ban (sajnos én nem), az nagyon meredek lakásvezérléseket tud összehozni.

    Nyílván ha az ember csak webes termosztátot akar készíteni, akkor a legkézenfekvőbb egy ethernet shield, mert az sd kártyán egy pofás honlaphoz eférnek a tartalmi elemek. Nekem ezzel csak az a bajom, hogy itt ennyiben meg is állt a történet, nem skálázható tovább. Ok tudom hogy soros kommunikációval annyi arduinot kötünk össze "amennyit akarunk", de ez szerintem akkor is csak Basic megoldás, egy elektromos termosztát, nem pedig egy lakásvezérlés alapja.

    Viszont itt a jön "de" rész. Ha csak termosztát kell, akkor a málna drága és körülményes. Én abból indulok ki, hogy az ember legalábbis én úgy működök, hogy ha valami kész mindig eszembe jut valami, hogy húú basszus még ezt is össze kellene hozni :D Ezért vagyok málna párti mert ott van is rá lehetőség.

    Rátérve az áramellátásra. Itt egy jó példa a málnához. [Málna pc 100% napelemmel]
    A megjelenítésre, meg itt is alkalmas a tablet, vagy bármi, mert az apache alatt olyan honlapot csinálunk amilyet akarunk. Innentől kezdve meg nem is kell külön megjelenítő. Plusz a stabilitásra ott a példa, hogy a napelemes málna már évek óta üzemel.

    Nah most jól bepromóztam a Raspberryt az Arduino topicban :D

Új hozzászólás Aktív témák