Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kesztió

    aktív tag

    válasz its_grandpa #13949 üzenetére

    Ugye itt az ESP chip típusára gondolsz, nem más központi egységre?

    Igen, központ egységen olyan mikrokontroller-lapocskát értek, amin rajta van egy ESP8266 (vagy legyen neked igazad, esetleg egy ESP-WROOM-xxx) plusz a PCB-antenna, és felületszerelni lehet egy hordozó NYÁK-ra, lásd lejjebb, miért jó ez így nekem.

    Az SF R433D-ról nem sok mindent találtam

    Én találtam. Igaz, az én R433D-s modulom újabb, de nem hiszem, hogy akkora lenne a különbség. És nem 5 perces munka, de lehet vele boldogulni. (Amúgy ez az egyetlen, ami nem sürgős, jövő nyárig piszokul sok dolgom van, addig tudom nyomogatni kézzel is a gyári távirányítót, majd idővel megoldom a dekódolást.)

    És pont ilyen felesleges, hogy mind a 16-on legyen SF R433D.

    Akkor nem voltam teljesen világos. Nem egy központi hőcserélős szellőztető van, hanem szobánként egy, magyarul ugyanannyi, mint ahány termosztát. (Na jó, valójában csak 10 szellőztető van, 6 termosztátban nem lesz R433D, de ez a lényegen nem változtat.) Tehát a hőcserélő vezérlése lokális probléma, amit az adott termosztátnak kell megoldania. A ház amúgy is túl nagy ahhoz, hogy egy R433D-nek meglegyen a megfelelő hatósugara az összeshez. (És az ütődött betonszerkezet-mérnök miatt háromszor annyi betonvas van benne, mint kellene. :D )

    Upload módba tudod feltölteni a programot de újra kell indítanod az ESP-t, hogy a programod fusson és debuggolhass.

    Ez orbitális szívás, de végülis a debug egy nap kínlódás lesz és csá, utána megy a falba az egész. Kibírom.

    És akkor végül, hogy miért ragaszkodom körömszakadtáig a hordozó PCB-re felületszerelt ESP8266-hoz ahelyett, hogy egy kész ESP32-es modult vegyek:

    Ez végső soron egy apró eszköz, ahol egy <6 cm sugarú és max. 2-3 cm magas hengerbe be kell zsúfolnom abszolút mindent, kijelző, szenzorok, RF modulok, 3,3V step-down táp stb. Ráadásul kívülről még jól is kell kinéznie. Nem beszélve arról, hogy ha beválik, akár kis sorozatban gyártott termék is lehetne belőle.
    Úgyhogy, ha nem úgy lesz, hogy van egy központi lap, amire a lehető legtöbb elem fel van forrasztva (incl. az R433D, ha lehet, sőt, a buzzer is), ahonnan külön táp-és földszál indulhat a touch-okhoz, hőmérőhöz, kijelzőhöz stb, egy amatőr kinézetű és megbízhatóságú drótdzsungel lesz az eredmény.

    Az ESP-12S pedig azért tetszik jobban, mint az újabb VROOM-ok, mert 2mm a pitch, és ez nekem nagyon nem mindegy a forrasztásnál. (1,27mm-rel meg is bolondulnék).

    Mondjuk, ezzel az új elrendezéssel több lett a hely, újragondolhatom a dolgot, de azt valószínűleg nem fogom megúszni, hogy NYÁK-ot készítsek, már csak azért sem, mert a modulok felé a tápot és a földet valahonnan el kell osztani. És ha már úgyis nekiállok nyákot tervezni, ne csináljak egy olyant, hogy optimális legyen, minél kevesebb hellyel és drótozással? :D

    [ Szerkesztve ]

    Bug és debug fia vagyok én

Új hozzászólás Aktív témák