Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#1001) KMan válasza Tegg_LAsh (#999) üzenetére

KMan
(őstag)

thx vettem

Csak a balekok alszanak „Mindennek, aminek nekifogunk, célja a VÁLTS_ – és mindent, amin VÁLToztatunk_, jobbá és a Nissanra jellemzőbbé teszünk” – Carlos Ghosn [SAS]

(#1002) norbi2k

norbi2k
(lelkes újonc)

Hogyan tudnám növelni az Airport Express Base Station teljesítményét? melyik wifi szabványt használja, mi az a multicast beállítás stb? Kb 15-20 méterre kellene el sugároznia, igaz betonfalakon át, de nem megy neki

(#1003) Xero válasza norbi2k (#1002) üzenetére

Xero
(őstag)

Ha új express akkor n-re kell állítani ha nem akkor így jártál.

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#1004) norbi2k válasza Xero (#1003) üzenetére

norbi2k
(lelkes újonc)

uj express, n-re van állítva....

(#1005) Xero válasza norbi2k (#1004) üzenetére

Xero
(őstag)

Akkor próbálj játszani az elhelyezésével.

(#1006) zvaragabor

zvaragabor
(senior tag)

MacBookra lehet XP-t rakni?

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#1007) _Blank_ válasza zvaragabor (#1006) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

Ha Leo van rajta akkor igen, Bootcamp nevő alkalmazással.

(#1008) zvaragabor válasza _Blank_ (#1007) üzenetére

zvaragabor
(senior tag)

Köszi!

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#1009) nymaci01

nymaci01
(újonc)

Sziasztok, én lassan új laptopot vennék, éshát macbooknak örülnék a legjobban. Leginkább ableton live 7et használnám ( avagy logic studiot, nem tudom az milyen lehet, de majd utánaolvasok) illetve auto és archicadeket. Ezeken kívül csak zenehallgatásra, netezésre és szövegszerkesztésre kéne... Tehát az lenne a kérdésem h ezekhez a programokhoz elég a sima mb, avagy elkell egy mbp? Bár ahogy néztem leginkább csak videokártyában különböznek, ott meg nem tudom mi kell a cadeknek, elég a sima mb? Valamint van még vmi lényegi különbség a sima és a pro között? anyagminőség, melegedés, üzemidő... ilyenekben? köszi

(#1010) Kewin21

Kewin21
(kvázi-tag)

Ha kicsit be van lassulva a MacBook-om hol, és hogy kezdjem az ápolgatását? Amióta Leopard van rajta egyre lassabb... :( Rakjam újra, vagy mit lehet okoskodni?

És mitől van, hogy az Office 08 nem érti az "ó" betűt?

(#1011) Cyrin válasza Kewin21 (#1010) üzenetére

Cyrin
(őstag)

[link]

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#1012) Gordiann válasza Kewin21 (#1010) üzenetére

Gordiann
(őstag)

Ha frissítve volt tiger-ről, akkor az nem a legjobb. A tiszta telepités a jo.
Leo gyorsabb, mint a tiger....a tesztek szerint. (letgalábbis az új generációs gépeken)

(#1013) student

student
(senior tag)

tudom hogy ez bookos topic de azért megkérdem hogy miért van az hogy imac 20 2.4es itthon 380k amerikába meg 200?
ha megrendelném amazon-rol akkor mennyiből usznám meg a szállítást meg gondolom van vám.
annyira utálom mikor dollárt 1:1 átváltják eurora.

up!

(#1014) Alex91 válasza student (#1013) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

EU-s arakat nezd! Es Amcsiba is meg rajon az AFA. Gariztatni meg, hogy fogod...?

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#1015) Xero válasza student (#1013) üzenetére

Xero
(őstag)

Az apple.com-on forgalmi adó nélküli árak vannak feltüntetve, mivel minden állam eltér ebben. Ettől függetlenül kintről nem nagyon éri meg rendelni főleg nem asztali gépet a gari miatt. Amugy olyan 300 körül jönne ki legalább sztem. Plusz ha garis gond van akkor cumi.

(#1016) Ombi5 válasza Xero (#1015) üzenetére

Ombi5
(senior tag)

MB vagy MBP-nel miert ne erne meg,aztan gariztatni legkozelebb becsbe tudnad,ha joltudom! az meg nincs messze! :D

(#1017) Alex91 válasza Ombi5 (#1016) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

De az iMac nem hordozhato gep...

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#1018) Ombi5 válasza Alex91 (#1017) üzenetére

Ombi5
(senior tag)

Tok mind1,az is apple termek es iStyle csinalja tan itthon vilaggarit!

(#1019) Alex91 válasza Ombi5 (#1018) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem, mert a hordozhato gepek vilaggarisak, mig a desktopok nem...

(Tehat amit a Macbook, MBP eseten mondtal az igaz (meg az iPod-ok is ilyenek), de iMac-re az sajna nem all.)

(#1020) csusza`

csusza`
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Következő lenne a kérdésem a MacBook tulajokhoz:
Valaki közületek próbált már "húzósabb" játékokkal játszani, úgy mint CS:Source, HL2,WoW? De legfőképp az érdekelne, hogy az EVE Online hogy fut el egy sima MacBook-on... PC-met szeretném lecserélni, és ez lenne meg az előbbiek az egyetlenek, amikkel játszani szeretnék.

Ha valakinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. Köszönettel: csusza` :R

Alex91, Te beszmac.com fórumon is fent vagy, igaz? :)

Meet me @ Dhen' Ess Hardware!

(#1021) Vingaard

Vingaard
(újonc)

Sziasztok,

Noti vásárlás előtt állok, ahogy sok előttem hozzászóló, és persze, hogy kacsingatok a macbook felé.

Az lenne a kérdésem, hogy mivel van otthon pár PCm hálózatba kötve (winnxp), meg lehet oldani, hogy a mac is lássa ezt? Lehet, hogy ez tök egyértelmű, és alapból így működik, mindenesetre sosem használtam még eddig macet.

Köszi,
Vingaard

[ Szerkesztve ]

(#1022) Farcsy válasza Vingaard (#1021) üzenetére

Farcsy
(kvázi-tag)

hali...
nekem is van 2 pc hálózatba kötve...2-3 mappát megoszottam hogy egyik pc-ről lássam mi van a másikon...de ezt alapból érzékeli a macbookom is...bekapcsolom és fájlkezelőbe látom hogy ott van mind2 gép és át tudok húzni ami kell
jobban nem merültem bele...nekem ennyire is elég :)

(#1023) Vingaard válasza Farcsy (#1022) üzenetére

Vingaard
(újonc)

Köszi. Ennyi kell csak nekem is, akkor nem lesz gond.

(#1024) jugeen válasza Vingaard (#1021) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

bonjour

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#1025) Farcsy

Farcsy
(kvázi-tag)

tudtok vmi hasznos progikat macbookra?...lejátszó progijaim vannak dvd/cd író is...office 2008-at most teszem fel...valami ami hasznos még...vagy egyedivé teszi a gépet vagy vmi hasonló?...aki tud annak várom a javaslatait :)

(#1026) Kewin21

Kewin21
(kvázi-tag)

A clear install-hoz is csak simán be kell dobnom a Leo dvd-t,aztán mehet? Vagy ennél trükkösebb? :B

Amúgy tudtok ajánlani valami jó egeret? Azt hallottam a Mighty Mouse-ok nem érnek annyit...
És reped a fél éves MacBook-om borítása... :W Nekem nagyon tetszik ez a fehér köntös, de ha kijön a fémmel burkolt változat ráerőltetem magam, akárhogy is fog kinézni! :)

(#1027) Tegg_LAsh válasza Kewin21 (#1026) üzenetére

Tegg_LAsh
(lelkes újonc)

ugyan ugy csak berakod azt mehet. viszont legyalulja a gepet teljesen. nekem volt meglevo time machine backup fileom es telepitesnel kerdezte, h importaljon-e adatokat. szoval ott folytattam a munkat ahol abbahagytam telepites elott :)

www.studiobp.hu

(#1028) BLOODSHOT válasza csusza` (#1020) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Próbáltam. Momentán egy első generációs MacBook ot hasnzálok, de a CSS, minden low on is 15-20 FPS. Mivel alaplapi videokártya és valami eszeveszett szutyok. MBP-n más a helyzet, de még az újakkal sem lesz 250-300 FPSed.
Bezzed a jókis agyonhúzott E6750 el :O

iMac 27" i7 • 5D Mark II • 24-70 f/2.8L • 70-200 f/2.8L IS II http://www.flickr.com/photos/balintalovits

(#1029) BLOODSHOT

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is most állok MacBook Pro vásárlása előtt. A penryn-es 15" család 2 tagjából valasztanék.
Itt kiemeltem azokat a részeket amikben különböznek:
Kisebbik : 2.4 GHZ (3MB L2 Cache), 8600 GT M 256MB, 200GB HDD,
Nagyobbik: 2.5GHZ (6MB L2 Cache), 8600 GT M 512MB, 250GB HDD.

A vinyó méret differenciákat direkt nem emeltem ki, mivel abból ugyis vennék külsőt.
Az ár differencia kb 100.00 FT, szóval nem mind1!

Fontos a teljesítmény, Photoshop CS3 és egyéb irodai munkákra és CS Source-ra kellene a laptop.
Sajnos a procik mind2 esetben 800MHZ FSB-sek, ami számomra elég elkeserítő az E6750 1333FSB je után. Sajnos megszoktam hogy 150 alá nem sűrűn megy az FPS, de tudom h ez egy MBP-tól nem elvárható.

Szerintetek van mérhető, számottevő különbség a 2 modell között?
Esetleg tudtok teszteket mutatni ahol a procikat és a VGA-kat összemérik? :R

[ Szerkesztve ]

iMac 27" i7 • 5D Mark II • 24-70 f/2.8L • 70-200 f/2.8L IS II http://www.flickr.com/photos/balintalovits

(#1030) zedii válasza BLOODSHOT (#1029) üzenetére

zedii
(fanatikus tag)

ja ,ez engem is érdekelne! :))

(#1031) Farcsy

Farcsy
(kvázi-tag)

nekem olyan kérdésem lenne hogy esetleg nincs vmi program amit ha felteszek a leopárdomra akk mennek rajta a pc-s játékok?....

(#1032) Tegg_LAsh válasza Farcsy (#1031) üzenetére

Tegg_LAsh
(lelkes újonc)

bootcamp :)

www.studiobp.hu

(#1033) Farcsy válasza Tegg_LAsh (#1032) üzenetére

Farcsy
(kvázi-tag)

oks...és ez hogy müxik?
felteszem a bootcamp nevű progit és utána csak fel kell telepítenem egy pc-s játékot és megy is?

(#1034) BLOODSHOT válasza Farcsy (#1033) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Van google is a világon ember! A kérdéseidre gyorsabban választatlálsz és a topikot sem szemteled tele! Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1035) Cyrin válasza BLOODSHOT (#1029) üzenetére

Cyrin
(őstag)

[link]

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#1036) Farcsy válasza BLOODSHOT (#1034) üzenetére

Farcsy
(kvázi-tag)

sry...azért kérdeztem csak mert a bootcamp-ről googleban annyit találtam hogy arra jó hoyg vmi úton módon fel lehet tenni az xp-t is...de én nem akarok xp-t tenni rá...vagyis akarok de ehhez még kezdő vok...szal a lényeg az hogy nekem egy olyan progi kellene amit felrakok és egyből bírok rá pc-s játékokat tenni rá...úyg hogy ne kelljen hozzá xp-t telepítenem ... és még egy kérdés...nekem macbook-om van , hogy ahhoz milyen csatlakozó kell hogy rábírjam kötni a monitorom is?...azt mondták lehet ilyent csinálni...de ha nem akk javítsatok ki...nemtom...és ha van ilyen akk az mennyibe kerül?...

(#1037) Farcsy

Farcsy
(kvázi-tag)

és még annyi hoyg nekem kb 1-2 hónapja van meg a macbook-om...minden angol és nem tom hol lehet megnézni azt hogy milyen frissítés van rajta...ha vki tudja akk légyszi mondja...
mivel 1-2 hónapos sztem a legújabb lehet rajta ...de azért jó lenne megbizonyosodni benne...és jelenleg melyik legújabb frissítéshez van magyarítás?...

(#1038) tiv83us válasza Farcsy (#1036) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nezd,

A szoftvereket /ergo jatekokat/ nem a vasra irjak, hanem az operacios rendszerre. Ezert peldaul egy linuxos bongeszot nem fogsz csak ugy feltenni egy pc-re, mintahogy Windows-ra irt jatekot sem Mac-re, anelkul hogy ne legyen a Mac-en egy Windows. Ennek az orvoslasara nincsen semmilyen mas "progi", csak a bootcamp.
Vagy Windows-t telepitesz, vagy megveszed a Mac-es verziot /ha van/, vagy vegyel egy Xbox-ot ;]

Frissites? :F Nemtudom milyen "magyar" frissitesrol beszelsz, en egyfajta update-elesrol tudok, amit a system preferences/software update-nel tudsz elerni.

MB-hez egy alant lathato atalakito kell, hogy monitorra rakosd, ugy hijjak, mini dvi-dvi.

Apple uzletekben gondolom Magyarorszagon is beszerzheto.

[ Szerkesztve ]

Hold the line!

(#1039) Farcsy válasza tiv83us (#1038) üzenetére

Farcsy
(kvázi-tag)

kösz az infokat...:)....
megvan mit akartam...nemtudtam normálisan kifejezni magam :S ...
verzióra gondoltam de megtaláltam hol tudom megnézni...jelengleg nekem 10.5.2 -esem van..
ehhez van vmi magyarítás?...vagy hogy tudom magyarrá tenni?

(#1040) Alex91 válasza Farcsy (#1039) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Sehogy... Szokd meg, mert a magyarral csak gondok szoktak lenni! (Meg egeszen mas modon forditjak a dolgokat, pl. tudod, hogy mi az a tűtábla? :DD )

(#1041) BLOODSHOT válasza Farcsy (#1039) üzenetére

BLOODSHOT
(senior tag)
LOGOUT blog

Vagy tanulj meg angolul. Windowsba is rüheltem ezeket az ostoba fordításokat. Valamit vagy lefordítanak teljesen vagy ne fordítsák le sehogy. Ez olyan félemunka. Szerintem aki Apple tulaj, az már ennyit vágjon angolul h az alapkat tudja konfogurálgatni. :U

(#1042) Farcsy válasza BLOODSHOT (#1041) üzenetére

Farcsy
(kvázi-tag)

persze...ezzel nincs is gond...az alapok nekem is megvannak...csak egy kicsit jobban bele akartam merülni az os x csodáiba :D ... de akk majd idővel menni fog az is...

(#1043) Tegg_LAsh

Tegg_LAsh
(lelkes újonc)

Akinek van meghivoja demonoid-ra azt kerem szepen kuldje el nekem. Nagyon fontos lenne.
Koszonom

www.studiobp.hu

(#1044) Farcsy

Farcsy
(kvázi-tag)

Jelenleg ilyen szolgaltatas nem letezik /penzert, illetve egyeb ellenszolgaltatas fejeben/ hogy torrent vagy barmely mas oldalrol jatekokat tolts le. Figyelmedbe ajanlom az eBay-t, illetve az Amazon-t, ahol igen olcson hozza lehet jutni foleg hasznalt jatekokhoz.

-tiv83us

[ Módosította: tiv83us ]

(#1045) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Sziasztok!
Lehetséges, hogy tag leszek egy macbook pro-val. Lenne pár kérdésem, ami lehet, hogy már szerepelt, de nem olvastam igazán vissza(bocsi :) ).
Az egyik az lenne, hogy van lehetőség a processzor feszültségét állítani ill., ha állít rajta az ember ki lehet tesztelni, hogy stabil-e?(Frekvencián nem akarok állítani, csak a feszt visszább venni.) A másik, a merevlemezzel kapcsolatos, nincsen ekkorára szükségem. Sima mezei laptop merevlemezt gond nélkül lehet bele rakni? Vagy akár egy SSD-t? Köszönöm :)

(#1046) Tegg_LAsh válasza P00By (#1045) üzenetére

Tegg_LAsh
(lelkes újonc)

Nem kell huzni egy MacBook Prot :D
Igy is elegge hasit, es nincs szukseg gyorsabb procira (szerintem - HDV video vagashoz es after effectshez is siman jo).
Merevlemezt meg sztem ne csereld ki, ha mar megveszed ami benne van.

www.studiobp.hu

(#1047) P00By válasza Tegg_LAsh (#1046) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Rosszul értelmezted, nem akarom húzni! A frekvencia(MHz) marad, csak a fezsültséget akarom levenni amennyire csak lehet(kevesebb fesz=kevesebb fogyasztás=tovább bírja az aksi).
A merevlemezt meg azért kérdeztem, mert vinyó nélkül is megvehetném :)

(#1048) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Nem nagyon pörög ez a topik, szomorú vagyok :( ;]

(#1049) Alex91 válasza P00By (#1048) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Mac-et nem szoktak hackelni! A mernokok tudjak, hogy mit csinalnak. Gondolom te nem vagy expert hardver mernok, ne akarj naluk okosabb lenni!

(#1050) Farcsy válasza P00By (#1048) üzenetére

Farcsy
(kvázi-tag)

sztem is így van...ha a mérnökök meg tudták volna probléma mentesen oldani hogy tovább bírja az akksi akk megoldják...de ha vmi kókányolsz rajta akk ne lepődj meg ha vmi baja lesz ill szarrá megy...mert akk a gari sem érvényes sztem ha te nyúlsz hozzá...de te tudod

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.