Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • instantwater

    addikt

    válasz Devid_81 #34122 üzenetére

    Pár hónap alatt meg lehet tanulni a webdev alapokat, és kezdő fizunak 25k szerintem manapság nem egy elrugaszkodott összeg, bár nem tudom, hogy ehez képest a jelenlegi fizud mennyi, viszont simán fel lehet menni 40-50k ig, ha jó vagy és sok mindent ismersz.
    Én azt figyeltem meg, hogy főleg az első mondjuk 5 évben jobban jövedelmez, ha megismersz sokmindent elfogadható szinten, mintha egy nyelvnek az abszolút mesterévé akarsz válni. Ezáltal sokkal eladhatóbb a tudásod, könnyebben válsz hasznos tagjává egy csapatnak.
    Én ezért hagytam ott 3-4 év után a PHP developer pozikat senior alja szinten, mert inkább megtanultam a Node.jst, abban is felfejlődtem egy senior szintre 2-3 év alatt, de ez már könnyebben ment, mert sok mindent át lehet ültetni egyik nyelvről a másikra.
    Aztán a JS fejlesztői pályáról is váltottam amikor már túl sok kezdett lenni a frontendes maszatolás, és most DevOps területen mozgok 2-3 éve, amiből 2 éve job title szerint is ezt csinálom.
    Itt nagyon hasznos, ha az embernek van stabil fejlesztői vagy üzemeltetői tapasztalata.
    Ebben abszolút van perspektíva. Pénzben határ a csillagos ég. Londoni cégek remoteban 60-80k körül boldogan kínálnak, de vidéken a 40-60k elég gyakori.
    Persze itt kenni-vágni kell a szoftverfejlesztést legalább 1-2 nyelven, ismerni a szerverüzemeltetést, Linuxot, felhőt, Kubernetest, Dockert, hálózatokat, tűzfalakat, teljesítmény optimalizációt, biztonsági alapelveket, CI/CD pipelineok építését, stb.
    Persze abban is sok pénz van, ha egy nyelv/terület/keretrendszer abszolút császárává válsz, de ezt inkább hosszú távon látom működőképesnek mondjuk 10 év tapasztalat valami ritka területen, de ott betegre fizetnek, ha tényleg ismered. Beágyazott rendszerek, legacy rendszerek, biztonságtechnika, stb.

Új hozzászólás Aktív témák