Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    sziasztok,
    sikerült rootolnom a zgpax s9 dual sim készüléket, plusz feltettem a gravity boxot is, meg a Mobileuncle tools sokat vitt előre, sok minden lett jobb, de egy dologra továbbra is teljesen alkalmatlanan a készülék: telefonálásra. Úgyhogy már megrendeltem A telefont (nokia 5800, szép állapotban), az lesz telefonálásra, ezt meg marad, amire való: tamagocsinak. nyomkodni, próbálgatni, időt elütni vele. meg így van egy ip67 gps-em, brutál aksival, már az megérte.

    a hibái:
    normál állásban rettenetes halk a hangszórója... lehet, ezen még lehetne emelni, de akkor is használhatatlan, mert folyton felébred a kijelző, és akkor rövid úton bontja is a vonalat.
    hiába kapcsolom ki, valami mindig feléleszti, és beszéd közben rögtön aktiválódik is, nincs képernyőzár.

    kihangosítva továbbra sem használható, eddig semmit nem halott a partner, mostantól csak alig valamit, pedig a mic szintjét felemeltem 255-re.

    az már csak hab a tortán, hogy felvenni továbbra sem lehet a fizikai, zöld gombbal, csakis képernyővakarászással, letenni pedig csak akkor, ha él a screen és a telefonáló felület aktív. kvázi, mintha a back gomb lenne a fiziklai piros gomb. de pl. kikapcsolt képernyőnél ez sem működik, akkor csak a power és a home gombokat érzékeli. :W
    tehát minden beszélgetés teljes odafigyelést igényel, két kéz+figyelem (szem), meg az aktuális képernyőtől függő 5-6 lépéses protokollt, mind a kezdéshez, mind a befejezéshez... ha napi 2 hívásra kellene, akkor ok, de folyamatos, munka jellegű felhasználásra, mint telefon egyszerűen használhatatlan. úgy tudnám hasonlattal leírni, mintha az autóban egy érintőkijelzőn egy háromszintes menürendszerből kellene kiválasztanod a balra indexelést, majd ugyanígy a kikapcsolást is. tehát kereszteződés előtt félrehúzódsz, megállsz és bekapcsolod, majd utána ugyanez a kikapcsoláshoz. ennyi. ja, és dollármilliárdokat költenének reklámra, hogy elhitessék veled is, hogy ez a jövő, sokkal jobb, mert nem kell egy ósdi index karral bíbelődnöd, és sokkal menőbb is (lásd anno első iphone). szóval ezt az érintőkijelzőt asszem jól benyaltuk. és ez nem is a telefon hibája, és a note3-amat is utálom, egy buta-telefonnal meg egy laptoppal pont többre mennék minden területen. de mindegy, haladok a korral... :U

    azért a nokia 20 éves előnyét nehéz lesz behozni. ergonómia, mozdulatelemzés, felhasználói szokások figyelembevétele.

    köszi a segítséget, ez a rootolás meg állítgatás is jó móka (meg sikerélmény) volt nekem :)

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák