Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Joachim

    tag

    válasz this is life #44034 üzenetére

    Mivel nagyon kíváncsi voltam a Lenovo Yoga 8-as tabletre elmentem megnézni élőben és megfogdosni, hogy milyen valójában.
    Az előzetes tájékozódás alapján a specifikációban egyetlen negatívumot találtam, mégpedig azt, hogy 1GB DDR RAM van benne, ami nem sok mindenre elég manapság.
    Kézbe véve viszont nagyon vegyes érzéseket váltott ki bennem.
    A forma és az érzés, súly nagyon rendben van és továbbra is nagyon imponál a kihajtható lábazat.
    A kijelző felbontása és fényereje elfogadható de összességében alulszaturált és fátyolos kép jellemzi szinte mindenhol.
    Mellétéve az LG G Padot, megállapítottam, hogy a két készülék méretre szinte teljesen egyforma, de az LG-ben egy Full HD-s és 8.3-as kijelző kapott helyett és a képminőséget össze sem lehet hasonlítani.
    A front hangszórókat nagyon ötletesnek találom azonban annak ellenére, hogy bőven lett volna hely is minőségi hangszórónak, egy tiszta, de élettelen és fémes hangzás jellemzi. Dinamikának és mélyeknek nyoma sincs. Ami a rendszer sebességét illeti, látszik, hogy a gyártó igyekezett a lehető legjobban optimalizálni (erre szükség is van a kevés RAM miatt), viszonylag fürgén és akadás nélkül teszi a dolgát.
    Játék nélkül is sikerült gondolkodóra fogni azzal, hogy a böngészőben megnyitottam 4 oldalt amelyből az utolsó flasht is tartalmazott. Ettől teljesen megállt az élet. Ha elhagytam a böngészőt, megint összekapta magát, de a futó programok között már nem is látszott a böngésző (vagyis bezárta). Szépen mentette a tartalmat mert a böngésző újbóli megnyitásakor szinte azonnal visszatért abba az állapotban ahol elhagytam, tehát olyan érzés volt mintha memóriában tárolta volna.

    A Lenovo koncepcióját nem értem, mert egy nem hétköznapi külsőhöz (ami nagyon praktikus és vonzza a figyelmet) egy gyenge hardver párosul. Az amerikai 250$-os ár talán elfogadható, nálunk az ajánlott 80eFt körüli árával mindenképp túlárazott. Az 55eFt-os bevezető ár is súrolja a határt, mert ennyiért lehet egy erősebb gépet is kapni kevésbé ismert gyártó választékából. Pl.: PIPO U8 3G-vel is kb. 10eFt-al kevesebb.
    Viszont bízom benne, hogy a Lenovo nem zárja le ennyivel a Yoga tablet vonalat és megjelenik jövőre egy II. generációval, megfelelő hardveres háttér (RAM, kijelző és hangszórók) használatával.

    [ Szerkesztve ]

    Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!

Új hozzászólás Aktív témák