Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • smkb

    őstag

    Sziasztok,

    A korábban írt, téglává vált Onda V712-őt sikerült életre keltenem, tanulságos, gondoltam megosztom veletek.

    Kb 2 hete kérésre fríssíteni akartam egy hozzám került Onda V712-őt, a gyári 1.41-ről (nem elérhető benne a facebook.com és youtube.com kínai beégetett proxy címek miatt, sem browser sem appon keresztül) a gyártó oldalára feltett 1.5-ös fw-el, a csomagban lévő utasítást követve (klasszikus sd kártyán keresztüli update). Csakhogy gondok voltak. Egyrészt a patch.zip subscription errorral elhalt, így csak kb 1/3-nyi cucc ment fel (csak az update.zip), másrészt bootoláskor csak a fehér kis robotig ment. Hiába ismételtem az updatet recovery módból, ugyanez a hiba. Neten mások is jelezték (kínai oldalakon persze a könnyebség kedvéért). A kínai Ondabbs forumba felkerült megoldásként az Amlogic Flash Tool, és egy olyan 1,5-ös csomag, ami tartalmazza a PC-n keresztüli low level flashez a vezérlő fájlokat is (az összes Onda modellhez, mert ez az 1.5 a V811, 801 st-ket is sok esetben hazavágta). A problémák kezdődtek azzal, hogy 64 bites Win7-hez nincs a csomagban driver az eszközhöz, így azt máshonnan kellett szerezni. Lett, felismerte. Indulhat a flash. 73%-nál fail, az eszköz, mint usb háttértár megjelenik (addig libusb_32_device, volt, ekkor az eltűnik és USB háttértárként jelenik meg). Nem örültem, mivel ettől végleg se kép, se hang semmi. Feket képernyő, nulla reakció. Se kikapcs, se be.... Egy valami segített, ha reseteltem, akkor visszaállt a flasheléshez szükséges luibusb device-nak, újra felismerte. Próbáltam más usb portokon is, ugyanaz az az eredmény (asztali gépnél mindenképp alaplapi hátsó usb kivezetésre kell tenni a leírás szerint, menet közben 2 portot is használ 1 usb gyökéren). Próbálkoztam más flash configos xml-el, más update csomaggal, semmni siker.

    1 hét múlva már szaporodott a problémával kűzdők száma, slatedroidon is megjelent egy hozzászólás (én eddigre már letettem róla, elkönyveltem halottnak), amiben totál ugyanaz a hibajelenség szerepelt, mint nálam. Első válasz az volt, hogy mindenképp 32 bites Win7 kell, ne használjuk a 64bites drivert. Ok párom céges notija Win7 32 bit. Próba, szerencse. Semmi, ugyanaz az eredmény. Majd szaporodtak a hozzászólások, hogy a 32 bit sem elég, hanem rendszegazdaként kell futtatni a falshelő alkalmazást. Ok, legyen, sajna úgy sem. Végül csak megszületett az ultimate solution, mégpedig természetesen egy orosz fórumozónak köszönhetően (nagyon otthon vannak ezekben a kínai cuccokban), hogy natív angol nyelvű Win7 32 bites kell, más nyelvi csomaggal használva nem fog menni, és linkelte az MS oldaláról letőlthető Win7 32 bites 90 napos verziójának iso-ját, hogy ezt kéne feltelepíteni, és ez alól futtani rendszegazdaként.

    Háát... jó, legyen. Szerencsére volt egy elfekvőben lévő 120 gigás vinyóm, arra feltelepítettem. Onda csomagja felrak, flash tool adminként elindít, 73%-nál halál... de, legalább már annyi történt, hogy a konzol ablakban valami féle disk patht-talált mégha tiszta hebehurgya karakterekből is állt (korábban mindig úgy halt el hogy "connot find disk", és nem is írogatott ki path-okat). Az install csomagban egy 'beifeng' alkönyvtárban, van egy másik bináris verziója is a flashelőnek, ez nem csinál usb hub ellenőrzést, nem 2 porton tolja fel a cuccot, hanem végig egyen. Na kimásol a főkönvtárba, rendszeradminként elindít, gondoltam, akkor itt is visszaállítom a programon benül eredeti kínaira a nyelvet már úgyis fejből megy, hogy melyik menüpont micsoda, és go! Mikor 73% nál a konzolon nem az jelent meg hogy "cannot find disk", hanem hogy "find disk E:" akkor már majdnem lefordultam idegességemben a székből, hogy CSAK NEM???... de.. végigment, success, és ahogy végzett meg is jelent a cucc kpernyőjén az akkutöltő animáció. Hagytam feltöltődni, majd bekapcs, indul, nincs boot megakadás. Sikeresen felmenet az 1.5.5 minden komponense, elérhető lett a facebook és youtube is. Van magyar nyelv is. Antutu 7798.

    Jó hosszú lett ez a kis "élménybeszámoló", de mivel sok Ainol tulaj is van itt (és ahogy láttam Onda érdeklődő), amihez ugyanezt az Amlogic Flsh Toolt használják tudtommal, csak más ugye az update csomag, lehet nekik is hasznos tapasztalat, hogy

    - Win7 32 bit, natív angol, rendszergazda módban futtatás, ha egyik usb porton elhasal megpróbálni másikon.

    Természetesen ezekről az update csomagban lévő leírásban az égvilágon semmi sincs, sőt az Onda nagyon jól tudhatta hogy az 1.5 kinyírja a tabletjeiket, nem véletlen hogy ez az 1.5.5 már nem magában az sd kártyás updates verzióban jött ki, hanem low level flash eszközzel, ami azért még avatott kezekben is csúnyán hazavágja a cuccot téglává.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák