Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz andro93 #9353 üzenetére

    Ennyi erővel a Sapphire 290-re se lehetne mondani, hogy BS-hajlamos. :U

    Ami pedig a 290 Matrix hűtőjét illeti, nézd meg csak a méretét [link]. Utána nézd meg a Sapphire Toxic 8GB kari fényképein mekkora a hűtő [link], vagy az MSI Lightningen [link]. :U Nézd meg a régi Matrix-ot: [link] [link].
    Lehet, hogy velem van a baj, de szerintem már ránézésre is sokkal komolyabb az a kari, és a hűtő kialakítása is sokkal profibb, igényesebb, nagyobb hőleadó felülettel, pedig az a kisebb fogyasztású Tahiti csipre készült.
    Sajnos a hőleadáshoz felület kell, amin a fekete festés nem javít. Így első ránézésre a 280X vapor-X-emnek ennél nagyobb hőleadó felülete van [link] (nézd a lamellák magasságát), pedig az nem csúcs-tuningkártya.

    A sima DC2-vel kapcsolatban nem ennyire negatív a véleményem, az csak egyszerűen nem szimpatikus, se a kétféle, szervízelhetetlen venti, se a lehagyott memóriahűtő, se a sajátra cserélt FET-ek, se a zsúfolt kialakítás, se a GPU-val nem érintkező hőcsövek miatt. Számomra igénytelen konstrukció benyomását kelti, bár kétségtelenül működőképes. Ugyanakkor elfogadható áron adják, 3 év garival, szval nincs vele különösebb bajom, de ajánlani senkinek nem fogom, se elájulni tőle. Ugyanúgy, ahogy a fentebbi pontok miatt a Matrix-tól sem vagyok elájulva, sőt, számomra bosszantó, hogy nekem az jön le ebből az egészből, hogy azt is csak reklámnak csinálták meg kb, hogy milyen jó ez a felemás új DC2 hűtésük. Más értelmes érvet nem látok rá, miért ezt tették rá.

    Ami pedig azt illeti, miért vagyok lelkes a két új Sapphire-ért (Vapor-X 8GB, Toxic 8GB [link])... Ami nekem a fotókról átjött, hogy jól kialakított hatalmas, vaporkamrás hűtés, a 3db jólbevált szervízelhető halk ventillátor, egy 10 fázisú VRM a 280X Toxic-ról ismert brutális kétoldalú nagy áramerősséget bíró tekercsekkel, és feltételezhetően a többi jólbevált magas minőségű, nagy teljesítmányű alkatrészt sem fogják lespórolni belőle. ;) Azonkívül jó nagy részre van elosztva a VRM a PCB-n, ami látható a fotóról, ami szintén jó jel. Ezenkívül nincs összezsúfolva az egész, éppen eléggé szellős, és hozzáférsz, ha ki akarod portalanítani: [link]. AZért is vagyok izgatott, mert a Sapphire szeret egyedi megoldásokat bevetni főleg a Toxic kártyáin, pl- ha meglesed a 280X/7970 Toxic NYÁK-ját [link], elég sajátos elrendezésű a cucc, és mégis nagyon jó, mert így sokkal nagyobb hőleadó felülete van a NYÁK-on, bírja is a terhelést pofátlanul. :K

    Szóval nagyon könnyű rámragasztani, hogy Sapphire fanboy vagyok, pláne, hogy X+1-szer is már leírtam, hogy a "sima" alap, rendes hűtős karik közül az MSI Gaming-ot venném, mert szerintem jól megtervezett, igényesen összerakott, jóminőségű cucc, ami megüti a sima Tri-X színvonalát, viszont +1 év garis, ami fontos már ilyen drága cuccnál. Asus-t írtam, Gigában nem bízom, a többi pedig ha jó is (pl. a PCS+), csak 2 év garos.

    (#9357) thomasvold: Ezt a "Sapphire gagyi" beböfögésed így érvek nélkül már bocs, de nem fogom tudni komolyan venni. Felhördülni nem fogok, nem vagy jó troll, hiába próbálsz flémelni. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák