Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz Doodi18 #60838 üzenetére

    9590et szerintem felejtsd el, a legtöbb 8320/8350 tudja hozni azt az órajelet amin egy 9590es kattog (4.7). Ha annyit szánnál procira amibe a 9590es kerül akkor már inkább lőj apróról magadnak egy Sandy/Ivy/Hasi K-s i7-et!
    A munkára is szánt "8magosok" költséghatékony kiválasztásának fejtegetéséről legutóbb egy oldallal ezelőtt volt szó: [link]

    Munkára egyébként FX, meghúzva körbefutják a húzott i5-ösöket.

    Egyre többen kopogtattok manapság ezzel a meló > játék és Intel (i5) vagy Vishera kérdéskörrel, szóval most megpróbálom összedobni egy postba minden korábbi tesztemet..

    A Dropbox galéria linkek amennyiben regre kérnek fel, egy laza ám mégis határozott mozdulattal becsukandók és utána töltődnek a képek..

    AIDA 64

    AIDA 64 CPU Tesztek, csak hogy ne tapétázzak..: [link]

    Cinebench R15

    Skálázódás különböző órajeleken: [link]

    Cinebench R11.5

    Skála: [link]

    CPU-Z

    Passmark CPU

    Blackhole

    Realbench

    GPUPI - CPU

    A linkelt tesztek többségét 5 - 5.2Ghz-en toltam le, tisztázandó, ez nagyjából a "8magos" Visherákban lévő történet vége..! Szerencsésebb procikkal van ugyan feljebb is de itt már olyan étvágyuk van, hogy a hűtésükre épített víz ajánlott ami nem két forint. Nem részletezve/fejtegetve adott teszt mennyire fekszik a Visheráknak/modulos felépítésnek, aki ennél többet szeretne annak bizony K-s i7 irányba kell mennie.

    Hamár hűthetőség/hőmérséklet.., ilyen órajel/fesz magasságok..

    IBT Very High

    4.5Ghz: [link]

    Maradva a nagyjából elérhető maxnál, ezeket a léghűtéseket szoktuk ajánlani: [link]
    Kompakt víz ügyileg folyamatosan változik a paletta..

    A teljesség igénye nélkül.., így is elég sok kép került a postba..
    Tehát mégegyszer, ez nagyjából a teteje annak amit ezektől a prociktól el lehet várni.
    Kitérhettem volna még a különböző VGA-kat is megmozgató tesztekre, 3DMarkok és társaik, elővéve/érintve a szokásos "kihajcsa-e" témakört (linkelve még vagy egy tucat képet.. :B ) csak momentán nem ez volt az apropó, esetleg ha van rá igény majd összeütök egy olyan összesítést is.

    Alaplap téren 4.5-4.7Ghz fölötti tuninghoz ajánlott 990es, 6+2/8+2 VRM-el ellátott ASUS vagy Giga lapot venni!

    A szóbakerült tesztek többségét többen lefuttattuk itt a topicban, a részletes keresővel elég sok eredmény található amennyiben valamihez csak 5Ghz fölöttit linkeltem és/vagy megsem néztem soha ezalatt.
    Különböző Inteles topicokban illetve a nemrég létrehozott AMD vs Intel topicban [link] pedig megtalálható ezen tesztek/eredmények Inteles megfelelője is, legyen az éppen i5 vagy i7, esetleg HEDT nagyvad.

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák