Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lapajbacsi

    aktív tag

    válasz DjKriston01 #36659 üzenetére

    Egy FX 8320-as szerintem nem botleneck-el egy 770-est, túlhúzás nélkül sem. (780-ast már talán...) hogy gyengébb a proci mint egy top corei7 az egy dolog, de ez akkor sem a kártya visszafogása, vagy cpu limit ha tetszik, hanem egyszerűen gyengébb konfig... A kettő más.
    A vga-d e konfigban, leadja szépen amit tud, szerintem, hiszen ha jól emlékszem alap órajel 3,5 és turbóval feltolja magát 3.8-ra. Ez egy 770-est vígan ki kell hajtson (hiszen ugyebár nem top kártya.... egy lebutított 780, amit amúgy már 4-re húzva megintcsak kihajtana a cpu-d szerintem.)
    Cpu limit úgy tudom, akkor van, ha ezt nem tudja tenni, mert a procid nem tudja megtámogatni abban a karid, hogy kiadja magából amit tud. Egy közel 4 gigahertzes, 8 magos FX elég kell legyen hozzá (nyilván ehhez egy top core i7 sokszoros áron, persze hozzátoldana jelentősen, tehát ha nem akarsz ilyen "botleneck-et" vagy arra emlékeztető jelenséget, vegyél 5x-ös áron Intelt!)
    De ez magánvélemény... ;)

    4-re húzni amúgy ezt a procit szerintem röhögve, bármi hókuszpókusz, fesz emelgetés, bios-ban elveszés nélkül, lehet ha van egy jó hűtőd rajta.
    Bemész a bios-ba és az égvilágon semmi máshoz nem nyúlsz, csak a proci szorzót kiveszed auto-ból és pár léptékkel beemeled, addig amikor látod, hogy immáron 4 giga, mivel ugyebár kijelzi mint "target" freki, minden deszka ezt (az Asus-od biztos)
    Elmented a bios-t, reset és s ha feláll a motyó, az már jó jel; még tesztelgeted kicst és ha stabil és nem fő meg, már kész is vagy. (turbo-t ilyenkor sztem jobb kikapcsolni, de amúgy mindegy, mert úgysem fog turbózni ilyen beállításokkal szerintem)

Új hozzászólás Aktív témák