- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Jaja, a vágással én sem vagyok kibékülve, már szűkebbre is vágnám - de tök mindegy, mert maga a pillanat mindent visz.
Big-Lacos: pont most írtam én is, hogy a vágás nekem sem jön be, ezért már szűkebbre vágnám, hogy papából csak egy váll maradjon. .
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
-
válasz Big-Lacos #27055 üzenetére
Igen, anúgy az eladja Én is azért lőttem vele állót a Király utácában, mert ott az árnyékolókat vettem bele fent, de valahogy fura lett. A Tettye a Göncölszekérrel, csak képminőségileg lett ótvar (kínai előtét) , a kivágás jól működött, nagylátó előtét nélkül a 18-55-tel bele se fért volna a képbe a csillagkép.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Van olyan topic, ahol azt is meg lehet tudni, hogy mivel, és milyen beállításokkal készültek a képek, hogy tanulni is lehessen belőle, necsak gyönyörködni, vagy leszólni?
Köszi -
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz Naburus #27060 üzenetére
Nekem annyi hianyzik belole amit irtam, de tudom, hogy fix obival neha nem sok valasztasa van az embernek
Mutatnek meg egyet, aztan reszemrol ennyi mara (nemreg talaltam meg juniusrol maradt meg):Szerintem a vagas nem lett a legszerencsesebb.... Barkinek velemeny rola?
Koszi.https://www.flickr.com/photos/biglacos/
-
Cyborg
őstag
válasz chinaminman #27058 üzenetére
Köszi!
Még kérdezni se tudok szinte, annyira az elején vagyok ennek a dolognak
Azt feltüntitek valahol, hogy mihez kellett pl állvány, vagy valami külső eszköz?Az kb alap, hogy utómunkálva mind egy picit, ugye?
-
válasz Cyborg #27062 üzenetére
Állvány ahhoz kell, amit nem tudsz megtartani, vagy ha sötétben alacsony ISO kell.
Helyzete válogatja, magadnak kell kitapasztalni, mit tudsz megtartani.
Nyilván csillagos égbolt=állvány, kékórás város az nem biztos, hogy állvány...Utómunka megy annyira, ahogy neked tetszik, meg ahogy a kép kívánja. Már maga a RAW-JPEG konverzió is annak minősül, mert ugye valahogy a RAW konvertert is beállítod az adott képhez...
-
-
-
INTELligent
senior tag
-
Adamis
őstag
válasz INTELligent #27072 üzenetére
Kép?
-
chinaminman
tag
Eddig jó!
-
Novics
senior tag
Kicsik a képek.
1. Lejjebb! Lejjebb! Lejjebb! Az előtérben lévő levelet el kellett volna venni, mert kitakarja a másikat. Vagy még közelebb menni, hogy már ne lógjon bele. Én még kicsit jobbra is mentem volna. Amúgy tetszenek a vízcseppek. Talán egy kicsit sötét is, de erre nem vennék mérget a jelen körülmények között.
Én szerintem megpróbáltam volna szűkebb dof-fal, egy cseppet kiemelve. Persze ehhez már nem ártott volna egy makróobi, hogy közelebb lehessen menni hozzá. De csak ötletelek.2. Az alja kusza, a teteje sok. Nem nagyon jön be nekem.
3. Túl sötét. Alig lehet kibogarászni a kacsákokat.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Az első amiben van fantázia, szerintem, Novics kiegészítéseivel kb. egyetértek Ősszel lehet majd ilyenben kiélni magunkat
-
matyi012345
őstag
Jó lenne az első, de valami még kéne. Érdekes fények, megcsillanások a cseppeken, jobban kiemelni a többi közül, mondjuk más szögből, többi levelet arrébb rakni...így elég unalmas.
másodikon mindenki túlesik, szvsz felejtős.
Én személy szerint a harmadikban látom a legtöbb lehetőséget és fantáziát, de inkább akkor kellett volna lőni amikor a kacsa még a világos részen van, a sötét-világos arányát meg mondjuk úgy megválasztani hogy 1/3-2/3 arányban legyenek a képen, miközben a kacsa a fehér részben kompozíciós pontként tekintve úszkál. De akár még fele-fele is jó lenne és akkor a kacsával feszültséget keltene a felborult egyensúly. Erdő meg nem kell, attól lesz tucat szerintem.
Komponáláson egy kicsit többet kéne gondolkozni, körbejárni a témát, elgondolni hogyan lenne szebb, hogyan vált ki hatást és utána lőni, miután már fejben valami elkészült. Egyelőre az előre kigondolt kompozíció hiányát látom ezeken a képeken, meg a letisztulatlanságot.
-
INTELligent
senior tag
Köszönöm szépen a reakciókat, legközelebb megpróbálom átgondolni a kompozíciót. (Bár azt tegyük hozzá, hogy a kacsás kép eredetije még ennél is rosszabb volt, úgyhogy ez olyan hozzunk ki vmit a szemétből kísérlet volt, bár ahhoz képest talán nem rossz )
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Larry303
addikt
válasz Fotonhámozó #27084 üzenetére
mint már írtam, igen jó
tán kevesebb élesítéssel is rendben lennehttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
G_Gaabor
tag
válasz Fotonhámozó #27084 üzenetére
Nagyon jók a "retrós" képeid. Nekem még az élesítés is tetszik Próbálkoztam már a svenkeléssel, de nekem eddig még nem sikerült ehhez közelítő se. Azért nem adom fel :-)
A hétvégi lótusz napon készítettem ezt a képet: sárkány
Mi a véleményetek, esetleg tanácsotok? -
Fotonhámozó
senior tag
válasz G_Gaabor #27088 üzenetére
Köszi! Záridő prioritás (1/60-1/200 s téma sebességétől, távolságától és a kívánt háttérmosástól függően) és AI Servo mód. Meg persze egyenletes követő mozgás. Ha egyszer ráérzel, utána már menni fog!
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
válasz Fotonhámozó #27091 üzenetére
Milyen cuccal AI Servo? Nekem az 1100+kitobi kb. annyit csinál szervóban, hogy bzzz bzzz bzzz, folyamatosan tekeri a fókuszt Nálam maradt a one shot.
-
JohnyBlue
addikt
válasz gubisadam #27095 üzenetére
Köszi, lett 3 tescos szatyornyi kép. Csak többet nem akartam felrakni mert akkor kapcsiból kaptam volna a fejemre, hogy sooooook lett
Jaja Paddyék nagy pózerek Csak ők (is) mindig ugyanazt az arcot tolják a kamerádba Egy idő után uncsi Mondjuk harmadik szám végét se vártam meg jöttem kifele az árokból. Csapda ugyanez... a szokásos jól bevált dolgok...
erzol: Moby Dick
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
-
JohnyBlue
addikt
árok ide vagy oda azért annyira nem könnyű mert a campuson a szervezők nagyon keskeny árkokat építettek így még arra oda kellett figyelni, hogy a másik fotósban ne essünk el. A vekerin bő három méteres árok egy álom volt
jjeahh: most mibajod az effnégyes üvegekkel ? meg a magas izóval?
Koncira akkor inkább való 600D meg 50-250 IS II ? ISO6400 on?
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- PayPal
- Kés topik
- Horgász topik
- Óra topik
- New Game Blitz - 2024
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest