Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Tapsi #4507 üzenetére

    "Londonban pl. esélyed sincs arra, hogy lakást vegyél, nálunk pedig valós perspektíva."
    Azért tegyük hozzá, hogy nagyon befolyásolja azt, hogy ki mennyire él jól, hogy mik a preferenciái. Engem pl. teljesen hidegen hagy az, hogy van-e saját lakásom vagy sincs. Ellenben szeretek mindenfajta műszaki kütyüt. Amik pont ugyanannyiba kerülnek itt, mint angliában. Viszont köszönhetően a 2-3x akkora fizetésnek, értelemszerűen 2-3x annyi kütyüt vehetnék odakint, mint itt. Persze nyilván ez nem jelenti azt, hogy 2-3x boldogabb lennék odakint, de érthető a lényeg :)
    Mielőtt jön a "de kint drágább a megélhetés, szóval nem marad több kütyüre": de, több marad. Nem arányosítva, de mivel pl. egy okosóra pont annyiba kerül odakint (ha nem kevesebbe... ), mint nálunk, ezért nem is kell arányosítani.

    A dolgot tovább lehetne fokozni olyanokkal, hogy nem szoktam szórakozóhelyekre járni, szóval teljesen hidegen hagy, hogy az mennyivel drágább kint. Ellenben sokkal jobban szeretem a marhahúst, mint a sertést, ami angliában majdnem fele annyiba kerül. Persze ez mind totál egyéni dolog, de azért nem olyan egyszerű az, hogy arányosítjuk a kinti "megélhetést" az itthoni fizetésekhez.
    És akkor a mentalitásbeli és egyéb különbségeket még elő sem vettem, pedig a tágabb értelemben vett "megélhetéshez" az is hozzátartozik.

Új hozzászólás Aktív témák