Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • boroskarcsi

    tag

    válasz V/ #54184 üzenetére

    ezt írta a Posta:
    Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.

    A 2021. július 1-én életbe lépő EU-s adószabályok és a hozzá kapcsolódó vámigazgatási rend változása értelmében a kis értékű árukat tartalmazó küldeményeket is vám elé kell állítani.

    A korábbiaktól eltérően ettől az időponttól minden harmadik országból rendelt árutartalmú küldeményhez vámáru-nyilatkozatot kell benyújtani a NAV felé, függetlenül attól, hogy az ÁFA megfizetésére a külföldi webáruházban előzetesen már sor került-e (IOSS). A Posta a vámügyintézésért, a vámolási eljárás lefolytatásáért a Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeiben meghatározott közreműködői díjat számít fel, melyet az alábbi linken tekinthet meg:
    https://www.posta.hu/static/internet/download/VAM_dijak-dijszabas.pdf


    A webáruházak az előre küldött elektronikus adatokkal továbbítják társaságunkhoz a küldeményhez tartozó úgynevezett IOSS azonosítót, mellyel együtt társaságunk benyújtja a NAV részére a küldeményre vonatkozó vámárunyilatkozatot.


    Amennyiben a NAV nem fogadja el az említett IOSS azonosítót akkor az Áfa összegét felszámítja a küldemény értéke és szállítási költsége alapján. Abban az esetben ha a NAV döntésével nem ért egyet, kérjük, a feladót keresse meg az kifizetett Áfa visszatérítése miatt.

    A vámkezelés lezárása eredményeként hozott Áfa-, és vámfizetési kötelezettségre vonatkozó döntésekért társaságunk nem vállal felelősséget.
    Vám témában illetékes területünk a 06-1-421-7235 telefonszámon érhető el.

Új hozzászólás Aktív témák