Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kaliber

    aktív tag

    válasz kaliber #5006 üzenetére

    Úgy néz ki nem csak nekem van problémám vele, így több mint egy év elteltével [neki is az értékeléseknél] vissza vittem az üzletbe (előtte telefonos egyeztetés volt) természetesen az üzletben (conrádnál)azt mondták igaz ők két év garanciát vállalnak, de csak a 10.000ft feletti termékekre és ezért erre a termékre (6.990ft) már nincs garancia, na most ennek ellenére az oldalukon ill. online boltjukban a fő oldalon ezt írják:

    'A német tulajdonban lévő Conrad Electronic több, mint 85 éves fennállása óta kínál termékeket és nyújt megoldásokat a világ minden táján. Mindegy, hogy a háztartási elektronika, szerszámok, akkuk, gépjármű felszerelések, modellezés vagy elektronikai építőelemek területéről van szüksége valamire, a Conrad katalógusokban, Szaküzletben vagy internetes áruházunkban közel 60 000 termék közül válogathat kényelmesen. Minden, jótállási körbe tartozó termékünkre 2 év jótállást és utánvételes szállítás esetén 2 hetes visszavételi garanciát biztosítunk!

    Ügyfélbarát szolgáltatásaink, professzionális szervizünk és hozzáértő szakembereink mellett minőségi termékeket kínálunk mindenki számára.

    Egy 85 éves múltú üzletnél nem ezt a hozzáállást várnám ennyi erővel piacon is vehetném a terméket.
    Konklúzió: Nem biztos, hogy ajánlott a BC-500 megvétele mert 1 év után tönkre mehet, és dobhatod ki a kukába, sajna az IPC-1l-t is ugyanaz gyártja csak remélni lehet, hogy jobb minőségü.

    [ Szerkesztve ]

    Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)

  • And

    veterán

    válasz kaliber #5011 üzenetére

    "Konklúzió: Nem biztos, hogy ajánlott a BC-500 megvétele mert 1 év után tönkre mehet, és dobhatod ki a kukába [..]"
    Nem tisztem védeni egyetlen gyártót vagy forgalmazót sem, de ne legyünk már ennyire (ál)naivak: ennyi erővel sose vásároljunk műszaki cikket, hiszen semmi nem garantálja, hogy az nem pont a garancia lejárta után egy hónappal fog meghibásodni. A piacon meg azért nem veszi meg az átlagember ezeket a Voltcraft-cuccokat, mert ott nem árulják.
    Ami tény, hogy a Conrad elvi szerződési feltételei és a gyakorlatuk között némi ellentmondás tapasztalható, ugyanis az előbbi dokumentum szerint nincs szó tízezer forintos (egyáltalán: akármekkora) értékhatárról, aminek függvényében a jótállás (azaz garancia) időtartama változna. Mod: csak egy eléggé homályos utalás van, miszerint "A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályok szerinti szavatossági időt vállalunk". A feltételek között azt írják, hogy az náluk márpedig két év (egyébként valóban a törvényi minimum duplája), punktum. Első körben nem a boltot, hanem a vevőszolgálatot cseszegetném ezzel a kérdéssel, az orruk alá dörgölve a saját elveiket. Ha a gyakorlat nem ez, akkor meg lesznek szívesek ezt a tényt a feltételek között leírni.
    (Pont a héten vettem egy BC-500-ast, a pénztáros külön felhívta a figyelmemet, hogy a garancia a kapott számlával igazolva 12 hónap. A számlán viszont ez egyáltalán nincs feltüntetve.)

    [ Szerkesztve ]

  • Epiph

    tag

    köszi a válaszokat és melyik a legolcsóbb töltő amit ajánlotok? Akkor jövőre benevezek egyre szerintem.. gondolom lerövidítem az akkuk életét így..

  • kaliber

    aktív tag

    válasz And #5012 üzenetére

    Én ezt a konklúziót arra alapoztam, hogy két készülék (amiről tudunk ki tudja mennyi amennyiről nem, mert a tulaja nem írja meg) már tönkre ment, mit ad isten pont a gari lejárta után.

    Egyébként lehet, hogy azért hívták fel a figyelmed az egy évre, mert az üzletben eme érveket felhoztam (mármint hogy két év lenne a gari) odahívtam az üzletvezető-helyettest is aki elég kioktató és arogáns stílusban említette, hogy "egy év az a kettő" mondjuk én is emelt hangon próbáltam az igazamat védeni. De folytatásként mint ahogy te is írtad felhívtam a vevőszolgálatot ahol a weboldalukon is főoldalon alján olvasható : Minden, jótállási körbe tartozó termékünkre 2 év jótállást és utánvételes szállítás esetén 2 hetes visszavételi garanciát biztosítunk szövegre hivatkozva, hogy itt semmi sincs az értékhatárról írva, nagykegyesen azt mondta küldjem vissza a terméket majd bevizsgálja. Nehogymár, nincs két éve, hogy vettem dobjam ki a kukába?

    Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)

Új hozzászólás Aktív témák