Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz CPT.Pirk #30546 üzenetére

    Akkor most lehet épp megint működik. Egy hónapja teszteltem, mikor mondtam vissza a Netflixet, akkor nem működött Firefoxban. Lagolt vele a videó, meg csak 480p-ben ment. Ezek szerint javították, de nem marad ám ez sokáig így, mert a Netflix érzékelni fogja a logokban, hogy linuxos gépekről megy tömegesen orrba-szájba az 1080p stream, és megint variálni fognak valamit, hogy ne menjen.

    Engem nem is érdekel, visszamondtam a Netflixet. Korlátozzák a kínálatot, korlátozzák a felbontást, elmozgatnak azokból a tartalmakból is, amik korábban legalább elérhetőek voltak az adott régióban. De legjobban akkor rágtam be rájuk, mikor lementett (értsd előre letöltött) videókat próbáltam ingázás közben nézni telón, és behányta rendszeresen az 1043-as hibát, hogy a szolgáltatás nem elérhető. Na, itt döntöttem el, hogy ezért nem fizetek, mert ez így lúzerség, hogy lépten-nyomon megaláznak, meg ügyfélként semmibe vesznek, és én még pénzzel is tömöm a zsebüket, jutalomképpen. Múlt hónapban ezért visszamondtam. Majd előfizetek Amazon Prime-ra, de azt mondják az se jobb. HBO-t utálom, a Hulu meg nem elérhető a UK-ben.

    Spotify-t is visszamondtam, azzal az volt a baj, hogy Highest Quality-ben (320 kbps-os Ogg Vorbis) is fosadék volt a minősége (pedig maga az ogg tud jó minőséget, főleg 320 kbps-os bitrátán, rendes encoderrel), mindegy milyen jó hangfelszereléssel vagy melyik eszközről hallgattam, egyszerűen tompa, kásás. Próbáltam normalizálást kikapcsolni, de ez se segített. Így átnyergeltem egyelőre Tidal-ra, rohadt drága, de legalább a minősége normális, desktopon losslessben használom, telefonon 320 kbps-os aac beállítással. Keresője, kliensse, webes felülete épp úgy hulladék, mint a Spotify-nak, meg ahogy nézem, a kínálat is korlátozottabb, de egyelőre kárpótol a minőség.

Új hozzászólás Aktív témák