Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • td

    senior tag

    Sziasztok!

    DVD-RW-t szeretnék írni Linuxon (amúgy SuSE), de nem akar valami összejönni. K3b-vel próbálom, CD-RW-t már sikerült vele korábban írni, úgy, hogy előtte Windows alól (Neróval) volt írva, tudta rendesen törölni is. Ellenben a DVD-re külön menüpont van, a Format DVD RW, de már eleve az sem tudta megcsinálni. Ekkor Windows alatt csináltam rá egy full erase-t, ami teljes gyalulás ugye, így semmi session nem zavarhat be, de az anyag megírása már nem sikerült.

    Ez a debugging info:

    TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D HH17 (/dev/hda, ) at [CD-R; CD-RW; CD-ROM; DVD-ROM; DVD-RAM; DVD-R; DVD-RW; DVD-R DL; DVD+R; DVD+RW; DVD+R DL] [DVD-ROM; DVD-R Sequential; DVD-R Dual Layer Sequential; DVD-R Dual Layer Jump; DVD-RAM; DVD-RW Restricted Overwrite; DVD-RW Sequential; DVD+RW; DVD+R; DVD+R Double Layer; CD-ROM; CD-R; CD-RW] [SAO; TAO; RAW; SAO/R96P; SAO/R96R; RAW/R16; RAW/R96P; RAW/R96R; Restricted Overwrite; Layer Jump]

    Used versions
    -----------------------
    growisofs: 6.1
    mkisofs: 2.1

    growisofs
    -----------------------
    :-( unable to pread64(2) primary volume descriptor: Input/output error
    you most likely want to use -Z option.

    growisofs command:
    -----------------------
    /usr/bin/growisofs -M /dev/hda -use-the-force-luke=notray -use-the-force-luke=tty -speed=2 -use-the-force-luke=bufsize:32m -gui -graft-points -volid Archive -volset -appid K3B THE CD KREATOR (C) 1998-2005 SEBASTIAN TRUEG AND THE K3B TEAM -publisher -preparer -sysid LINUX -volset-size 1 -volset-seqno 1 -sort /tmp/kde-zxczxc/k3bWvdaAb.tmp -rational-rock -hide-list /tmp/kde-zxczxc/k3bacIANa.tmp -joliet -hide-joliet-list /tmp/kde-zxczxc/k3bz1fzGb.tmp -full-iso9660-filenames -iso-level 2 -path-list /tmp/kde-zxczxc/k3bIr6sRa.tmp

    Eleve azt sem értem, mit akar variálni azzal, hogy multisession-be nyomja on-the-fly írásnál (az sem tetszik, hogy ebben a módban csak úgy tud írni, hogy előtte legenerál egy image file-t). Ezzel ugyanis gond lesz szerintem más gépen (legelőször is a Windowszon), de valszeg az sem fogja tudni visszaolvasni, amin megírtam, ha jól értelmeztem a figyelmeztető szöveget. Mondjuk talán mindegy, mert lényegét tekintve kiváltható az image-ből írással is, ha már mindenképpen csinálni akar egyet.

    De a lényeg: tudja valaki, hogy mi a megoldás a primary volume descriptoros problémára? És miért kell neki a Z opció, amit emleget? Ez a manual szerint az initial session-t írja fel (gondolom, a full erase miatt akarja), de miért nem tudja magától használni?
    Szintén a manual azt írja (growisofs), hogy pre-mastered image írásánál használatos. Már az is pre-mastered, amit maga a K3b rak össze? (Mondjuk gondolom, mivel ez egy front-end.)

    Egyáltalán ez a javasolt/bevett módszer DVD-RW írásra?

    [ Módosította: dabadab ]

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

Új hozzászólás Aktív témák