Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Henryk

    aktív tag

    válasz LamaCube #2913 üzenetére

    Tőlem mindenki azt vesz amit akar, nem izgat kinek mije van, ha valakinek létszükséglet az 5.1-es fejes akkor megveszi, de ne mondják már hogy a stereoval nem lehet játszani.

    Más:
    Igazából a játékosok igényei is különböznek, mert nem mindenkinek ugyanaz a fontos. Szerintem 2 fő csoportra fel lehet bontani az FPS (máshol ugye annyira nem téma az 5.1) játékosokat:
    1. Versenyzők / MultiPlayer PRO játékosok (és persze vérpistikék)
    2. Hobbi MultiPlayer / SinglePlayer játékosok

    1. Aki komolyabb szinten FPS multizik, annak sokkal fontosabb hogy pontosan le tudja követni hang alapján hogy mi és hol történik a pályán, hogy ne tudják esetlegesen hátulról meglepni, hallja az ellenfelet még mielőtt meglátja, hogy éppen fut felé, vagy táraz a fal mögött, nagyon fontos a pozicionálás, hogy ha rálőnek x oldalról ne kelljen körbeforognia és keresgélni honnan támadják, hanem csak ráránt a hang után reflexből. Sokan még a hangot is szét EQ-zzák, felerősítik a hallható zajokat, letompítják a robbanásokat, és szarnak a hangképre, a lényeg hogy azt hallják ami nekik fontos, és nem akarnak meccs közben gyönyörködni a játék hangjában.

    2. Aki lazábban tolja, és nem a ranglista, hanem a játékélmény miatt játszik, ott inkább a játék hangulata a fontosabb, hogy bele tudjuk élni magunkat a helyzetbe, hogy ott legyünk a csatatéren, érezzük a robbanásokat, a fejünk mellett elsüvítő golyókat, akár egy az akcióhoz megfelelő játékzene is szólhat a háttérben, és úgy halljuk a játékot, ahogy azt a tervezője megálmodta. Ide jöhetne az összes többi játéktípus is, akár stratégia, szerepjáték, szimulátor, stb.

    A jó "valódi" 5.1-es fejesek megfelelnek az első csoportnak, ahol a teljesítmény fontosabb a hangminőségnél.
    A jó stereo fejesek a második csoportnak, ahol a hangminőség fontosabb.
    Véleményem szerint, az igazán jó stereo + virtuális 5.1 képes mindkét csoport igényeinek lefedésére, viszont árban többszöröse is lehet az előzőeknek.

    Ugyanakkor leszögezném, attól senki nem lesz PRO gamer hogy 5.1-es fejessel játszik, mert hiába hallja merről jön, célozni és lőni ugyanúgy tudni kell, és a hang nyújtotta előny simán elveszhet reakcióidőben.

    Remélem így már sikerült tisztáznom mi az én álláspontom. Ha valaki máshogy gondolja írja nyugodtan, ez csak az én csoportosítási elvem. Gondolja át mindenki neki mi a fontosabb a játékban, és aszerint döntsön saját belátása, pénztárcája szerint.

Új hozzászólás Aktív témák