Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricshard444

    veterán

    Szubjektív vélemény az alább látható fülesekről, Xonar DX-ről hajtva.

    SteelSeries Siberia V2
    Razer Tiamat 2.2
    Razer Barracuda

    A mély körülbelül +15% minden füles beállításánál.
    Dolby a Siberia-nál és Tiamat-nál aktív volt végig, kivétel a zenéknél, Barracuda "Real" 5.1-ben megy

    Kényelem

    A Siberia a legkényelmesebb a 3 fejhallgató közül, a könnyedsége és a fejre fekvése miatt.
    A Barracuda és Tiamat között elég nehéz volt dönteni, de hosszabb távon jobbnak éreztem az elöbbit, a Tiamat kényelme a súllyon bukik el, a pánt része sem az igazi, nem fekszik rá a fejre teljesen, mint a másik kettő, hanem 80%-ban rajta van és csak azt fej ezen részét "nyomják" az amúgy idegesítő párnácskák, nélkülük jobb lenne.Az viszont tény, hogy egyik sem kibírhatatlan sok óra viselés után sem.

    Siberia V2: 10/8.5
    Tiamat 2.2: 10/6.5
    Barracuda: 10/7.5

    Filmek

    A Tiamat nem rossz, de nem az igazi, a közép és mély tartomány dominál.
    Barracuda-val a térhatás sokkal jobb, sanszosan a 6 hangszórójának köszönhetően, de a középtartomány szimplán hiányos, ami rányomja a bélyeget a hangzásra.
    Siberia: Jó, minden a helyén van, de nem elég ütős.A Tiamat még vesz egy levegőt és úgy nyomja ki magából a keményebb, remegtető mélyet, ezzel lesz reálisabb, mozisabb a hatás.

    Siberia V2: 10/8 - szépen adja vissza a teret és a hangokat, de a mélyhez még kéne tolni a csúszkákon a mozis hatáshoz (+10-15%-t)
    Tiamat 2.2: 10/8.5 - majdnem elhozza a mozit a szobába, a térhatás és a magas hangok lehetnének csak jobbak (+ a hangerő)
    Barracuda: 10/3 -Nincs közép tartomány és érdemleges mély sem, nem lehet élvezni ilyen harsány hangok mellett a filmet, de legalább a térhatás nagyon jó.

    Zene:

    Nagyon sok stílust próbáltam.

    Összességében azt tudom elmondani, hogy egyik füles sem való zenéhez, de a Siberia alkotta a legjobb hangképet, a Tiamat elvitte a zenéket a középtartomány mocsarába, a dinamika is elég középszerű volt vele.
    Barracuda pedig értékelhetetlen, autó rádió szintet tud kipréselni magából, abból is az erőtlenebb fajtát.

    Siberia V2: 10/6.5
    Tiamat 2.2: 10/5
    Barracuda: 10/2

    Minőségérzet/anyaghasználat:

    A szomorú valóság az, hogy egyikre sem mondanám rá, hogy "igen, ez egy drága Gamer füles".
    A Barracuda dolgozik egyedül fémmel, abból sem túl sokkal, a Tiamat tipikus bazári műanyag, nagyon gyenge a kagyló rész fogatása, nem is merem mozgatni annyira, mert sanszosan megadná magát egy kissebb erőkifejtéstől.Leejtéstől eltörne e? Nem próbáltam, de ha szerencsétlenebbül érkezik, mint szabadna, akkor kétségtelenül elrepedhet.
    A Siberia egy minimalista, fényes műanyaggal készített valami, annyiból strapabíróbb, mint a Tiamat, hogy nincs súllya, így leejtéskor nem kell félni attól, hogy a saját súllya és a gravitáció barátsága összetöri.
    A Barracuda az masszív, nincs konkrét gyenge pontja, ahol megfogod és 2 ujjal eltörheted, nem is recseg, mint a Siberia és nincs olyan gagyi összefogatása, mint a Tiamat-nak.
    2 méter távolságból, ránézésre a Tiamat-ra 15k-s fülest mondanék, a Barracuda-ra 10k-t, a Siberia-ra 4-5k-t, még jó, hogy a valóság nem ez, mert senki nem venne így drága fülest.

    Siberia V2: 10/5 - gagyi, de nem félek, hogy leejtem és vehetek egy újat
    Tiamat 2.2: 10/4 - le kell pontoznom, mert a tartóssága nagyon necces és nagyon kell rá vigyázni, az időtől pedig nem védhetem meg, ami biztosan eléri a nem is olyan távoli jövőben.
    Barracuda: 10/7.5 - nincs vele gond minőségileg, még 4 éves fülesként is tökéletesen működik, csak kopások vannak a fém festésen.

    Játékok:

    BF3

    Siberia - 10/8.5 - szépen elkülönülnek a hangok és a csatateres élményt átadja
    Tiamat - 10/6 - olyan nyomott hangzása van az egésznek, mintha egy dobozban lenne az ember, akár volt Dolby, akár nem, valahogy nyomott volt az egész és nem volt annyira kellemes.
    Nem tudtam beállítani úgy, hogy hozza a Siberia színvonalát.

    Barracuda - 10/5 - Hiába nincs izmos középtartománya, olyan szépen elkülönülnek a hangok, hogy csak a mély hiányát és a közép gyengeségét tudom felhozni, ha ettől eltekintünk /ami sajnos nem ilyen egyszerű/, akkor a legjobban teljesített, egyből kivehető volt, hogy ki hol van és mit csinál.

    Dirt 3

    A szokásos felállás született:
    Térhatásban a 6 hangszórós Razer ismét alkotott, de az autók hangja nem kellemes közép nélkül.
    A Tiamat elvolt a maga kis közép és mély orientált világában, egyáltalán nem volt élethű a hangzás.
    Siberia pedig messze a legkellemesebb volt, minden hang a helyén, kellő térhatás, körülvett a verseny és tényleg azt éreztem, hogy a kocsiban ülök.

    Siberia: 10/9
    Tiamat 2.2 - 10/6
    Barracuda - 10/4

    Watch Dogs

    Messze a Barracuda-val volt a legjobb, mindenfelől jöttek a város zajai, a fegyvernek is vele volt a legkonkrétabb hangja.Ha pedig mélyre került sor /robbanás, rádió/, akkor azt ellensúllyozta a fejes rezgése.
    Siberia-val egyértelműen visszaesett a játékélmény, bár nem volt rossz, de azért eltűnt egy nagy része a városnak /hangilag/.A Tiamat-nak köze nem volt a lélegző városhoz, ismét elzárt egy burokba és élvezzed azt, amit nyújt, sajnos ez nekem nem sikerült.

    Siberia: 10/7
    Barracuda: 10/9
    Tiamat 2.2: 10/5

    Hang kizárása/kiengedése:

    A Siberia és a Barracuda az kiengedi a hangot szépen, és be is szűrődnek, így keményebb Lan-ra nem a legalkalmasabbak.
    A Tiamat zárt és szépen bent is tartja a hangot, talán ez okozza a problémát a hangzásával /nem értek hozzá ilyen szinten/
    Kimeneti teljesítményben messze a Barracuda a legkomolyabb.
    A Siberia és a Tiamat körülbelül egy hangerőt képvisel (Siberia talán 5-10%-kal hangosabb), de a Tiamat magas hiányában halkabbnak érződik egyértelműen és hiába tolnád fel jobban a hangerőt, szomorúan konstatálod, hogy ennyi volt a kakaó.

    Ár/érték teljesítményre most azért nem térek ki, mert itthon a Siberia 23k-tól kezdődik, a Tiamat pedig 28-tól, én elöbbit Ebay-ről rendeltem, amit akár 8k-ért is megkapsz, annyi a gond, hogy 2-6 hét a várakozási idő.
    8k-t simán megért a Siberia, 25k-t már nem, a Tiamat pedig sehol nem éri meg a 30-t, a Barracuda pedig már nem kapható, ha fel is lelhető használtan 10-15 körül, akkor arra is nemet kell mondani.
    Túlságosan kompromisszumos megoldás és nagyon kevés dologban mondható jónak.
    A legendás mély, amiről itt sokan beszéltek a fórumon nem éppen olyan, mint amire számítottam.
    Egy 5.1-s 20k-s Logitech rendszer megeszi a mélyét ennek a fülesnek, persze megvan benne az erő, de közel sem annyi, mint amiket itt mondtak, hogy leszakítja a fejed meg hasonlóan túlzott dolgok.

    Összességében a Tiamat egy túlhypeolt, túl drága füles, az árának a felét ha megéri /Siberia szintén 15k körül/
    Filmekben nyújtotta a legjobb teljesítményt, máshol elég vegyes és lehangoló.
    A Siberia egy korrekt, kívülről olcsó, de hangzásilag jó füles, a tartóssága kérdés, de sokkal inkább ajánlom ezt, mint a Razer csodáját.
    Barracuda pedig inkább a fiókba való, anno lehet jónak számított, de manapság elég szegényes a hangzása.

    Az EQ állítgatása csak kis mértékben segítette ki a Tiamat-t, és a "burkos" hangzással nem lehetett mit kezdeni.

    Ajánlom a Siberia-t, a Tiamat nekem nem jött be, talán a 7.1 mutatna valamit, de az meg túl drága.

    [ Szerkesztve ]

    Vannak dolgok...

Új hozzászólás Aktív témák