Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Watt25

    veterán

    válasz CZ950uj #32478 üzenetére

    Márpedig akkor én most már leírom, amiben eddig ellentmondást láttam, nem értettem, de most már tudom, hogy az volt a baj, hogy hittem itt olyanoknak, akiknek nem kellett volna... Szerintem sokat elmond, hogy a HFR kifejezést is Te használtad itt először...
    Ugye arról van szó, hogy "50/60Hz-nél nincs nagyobb érték, csak interpolálással... Mert semelyik panel sem tud 50/60Hz-nél többet fogadni..." Csak éppen én itt egy nagyon erős ellentmondást látok: ha nem tudja a panel pl. a 100Hz-et, akkor miért lenne képes az 50Hz-ből interpolált kép (ami ugye legalább 100Hz-et jelent) megjelenítésére? Az interpolációt ugyanis nem "belül" a panel csinálja, az egy nagyon számításigényes, komplex feladat, amit valaminek a panelen kívül kell elvégeznie, előállítania a 100Hz-es képet és azt kiküldeni a panelre. Ha viszont csak 50 különböző képet tud megjeleníteni másodpercenként a panel, akkor semmi értelme az interpolációnak. (Márpedig látható eredménye van.)
    A linkelt videóból egyértelműen látszik, hogy van olyan LCD tévé ami képes másodpercenként 120 különböző kép megjelenítésére.

    [ Szerkesztve ]

    Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

Új hozzászólás Aktív témák