Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Jézus1969 #7670 üzenetére

    Akkor hadd fejtsem ki, miért tartom nagyon szarnak az X-230-t. Hozzáteszem, hogy van rosszabb, és jobb 2.1 rendszerem is, meg sokkal jobb 2.0-sok.

    X-230:
    Kezdjük a csipogókkal:
    Semmi részletességet nem produkálnak a csipogók, maszatol, mint pistike a csokival. A magas tartomány valahol 13kHz környékén a semmibe vész, lefelé pedig 200Hz-ig jutnak a hangszórók.
    Folytassuk a mélyládával:
    Logitech mérnökei úgy gondolták, hogy nem mennek elég mélyre a csipogók (hmm, mik vannak, erre ők is rájöttek), és hogy ezt kompenzálják, egyszerűen ráküldik a teljes frekvenciatartományt (de 500Hz-ig minimum) a mélyládára. ennek megfelelően a közép hangok a mélyládából is szuszognak elő, tovább erősítve a vacak csipogók maszatolását. Ne is mondjam, hogy a 200Hz alatti hangok hiánya miatt nem is engedik teljesen kikapcsolni a méyládát, hátha nem tűnik fel ez a gányolás. Ennek viszont az a súlyos ára van (az előbbiek mellett), hogy a mély minden körülmények között dübörög. A mély 50Hz körül már nem jellemző, viszont hogy legyen némi basszusérzet, így jól felcsavarták rajta a 70-200Hz-t (ugye, mint említettem, nem lehet rendesen halkítani a basszuson). Így ha esetleg még hallanánk is valamit a gyengus közép és magas tartományokból, azt agyonveri a mély.

    Ugyanennyiért vettem pár évvel régebben egy Yamaha YST-MS201 rendszert is.
    YST-MS201:
    A csipogók:
    Részletesség sokkal jobb, magasság sokkal jobb (15-16kHz), lefelé 120Hz-ig mennek.
    Mély: Yamaháék nem gondolták úgy, hogy ami hiányzik fent azt lentről kéne pótolni, így a mélyláda csak 90-100Hz alatt szól. Ennek egy hátránya, hogy 90-120Hz között van egy mélyközép lyuk, ami viszont még mindig sokkal kellemesebb, mint a mélyládákból felbüfögött magasak. Mélységben 40Hz-ig lemegy, és sokkal (úgy értem, összehasonlíthatatlanul sokkal) precízebb mélyeket produkál. És természetesen 0-ig halkítható a sub, ilyenkor nincsenek hangok 120Hz alatt, de ami szól, az legalább kellemes. A mélyláda szabályzójával pedig mindig be lehet lőni az ideális mély mennyiséget.

    Tehát akkor ennyi, hogy miért tartom olyan szarnak ezt.

    2.0 Geniusszal összevetve pedig azok ugyan nem mennek olyan mélyre, de ahol megszólalnak, az sokkal szebben teszik.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák