Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cassio1987

    tag

    válasz .DLL #24237 üzenetére

    Azért van sima stereo hangfal a tv-nél mert nincs hely mélyládának, jelenleg a felállás:
    számítógép-Hdmi kábel-tv-optikai kimenet-dac-hangfal. Mindez pcm formátumban megy a dac-ig.
    Van a gépben egy xonar d1 hangkártya de mivel a videókártya amd ezért annak a belső integrált realtek hangkártyáját használja a hang létrehozására. Igazából nincs gond a dologgal csak érdekelt, lehetne e javítani rajta. Van 10 méteres optikaim is a xonar-hoz de nem vettem észre külömbséget a hdmi kimenet hangjához képest (ezért gyanakodtam hogy a dac minősége miatt)

    http://www.ebay.com/itm/Digital-Optical-Toslink-or-SPDIF-Coax-to-Analog-L-R-RCA-Audio-Converter-Adapter-/191234669182?pt=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item2c86797a7e

    Ilyen dac van, csak ez nem tud csak 48khz-t, ha magasabbra veszem elnémül pedig a leírás szerint 96khz-ig jó lenne. PCM-et támogat semmi mást.

    Észrevételem szerint alapesetben a gép nem keveri le a sok.1-et hanem alapból csak a bal és jobb hangsávot küldi el mivel stereo-ra van állítva a lejátszó program. Ha átállítom elküldi a sok.1-et is csak kérdéses a tv optikai kimenetje kiküldi e a dac-ra. Régebben olvastam valahol hogy szerzői bla bla miatt némelyik csak 2.1-ig hajlandó de ez nem tudom mennyire hiteles infó.

    Megéri tv-hez ez a SMSL sd-793ii dac ha az adott tv-n blu-ray filmek mennek és HD filmek mennek dolby/dts hangsávval, egy kürbishez?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák