Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bucy03

    csendes tag

    Sziasztok!

    Olvasgattam a fórumot, de az enyémhez csak hasonló problémákat láttam. Adott egy lassan 5. éves Genius 1250a hangfalpár. Kb 2 hónappal ezelőtt egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a bal oldali hangszóró hibátlan hangképpel, de jóval halkabban szól mint a jobb oldali (amelyikben az erősítő is van). A laptopomon a hangerőszabályzónál a balance-ot állítgatva a következő beállításoknál kaptam kb ugyanazt a hangerőt mind2 hangszóróból: Left: 100 Right: 20. Tehát a bal hangszóró ötödét szólta csak a jobbnak. Első kérdésem ide kapcsolódik...ezt vajon mi okozhatta?

    Ezután megnézettem ismerőssel, kicserélt benne ellenállást, kondit (azt hiszem, nem vagyok hozzáértő). A hangerő kiegyenlítődött. Remek végre okés minden. Azonban kb 20 perc használat után most meg a jobb oldali hangszóró elkezdett zúgni. Hangerőtől függetlenül egyre erősebben zúgott a mélynyomó. Kb 3/4 óra használat után ki kellett kapcsolnom, mert nagyon zavaróan búg. 10-15 perc pihentetés után ha bekapcsolom ez kezdődik előről. Mi lehet a probléma? Ismerős szintén megnézte, de nem jött rá.

    A feltételek egyébként nem változtak ahhoz képest, amikor még jól működött. (ugyanott használom, nem vettem semmi új elektromos eszközt stb.)

    Másrészt..ha nem sikerül megcsináltatnom, vagy kiderítenem, akkor milyen 2.0-ás rendszer érdemes vennem 40-45k-ig. A napokban olvastam pár tesztet, amiket linkeltetek a fórumon. Ezek alapján a következő hangfalakra gondltam, de mást is szívesen meghallgatok:

    - microlab solo 6c
    - mode com shf 120
    - edifier t1600
    - edifier t1900

    LEgfontosabb szempont a zene. Sok elektronikus zenét hallgatok (electro, minimal, trap, dubstep stb...) Mixeket is készítek, Fontos lenne a megfelelő mély tartomány is. Nem a dübörgés, hanem a szép kiegyensúlyozott hangkép mindenből a megfelelő mennyiséggel.

    Kicsit hosszúra sikerült. Köszönöm előre is ha elolvassátok és válaszoltok!

Új hozzászólás Aktív témák