Gyorsul a Zotac ZBOX AD sorozat

A Zotac még az év elején mutatta be az AD04 jelzésű nettopját. A termékről egy korábbi hírben írtunk is, de a vállalat úgy gondolta, hogy a Brazos 2.0-s platform megjelenésével itt az ideje a frissítésnek, így érkezik az új AD06-as nettop, ami már nem az AMD E-450-es, hanem az E2-1800-as APU-t használja. Ez a sorozat aktuálisan legerősebb tagja, de drámai változásokra azért nem kell számítani az elődhöz képest.

A specifikációkat összefoglalva elmondható, hogy az E2-1800-as Vision APU két darab 1,7 GHz-es órajelen ketyegő processzormagot, és egy Radeon HD 7340-as integrált grafikus vezérlőt rejt. Utóbbi 80 shader processzorral dolgozik, a magórajele pedig 523 MHz, mely értéket a Turbo Core 680 MHz-re emelheti, amennyiben ez a 18 wattos fogyasztási kereten belül lehetséges. A vezérlőhíd szerepét az A68M jelzésű lapka látja el. Ennek az előnye, hogy képes vezérelni a beépített ventilátor fordulatszámát, illetve lekapcsolni a légkavarót, ha arra nincs szükség.

Az AD06 az AD04-hez képest a Bluetooth modul szempontjából is fejlődött, így ez az egység már a 4.0-s szabvánnyal is kompatibilis. Visszalépés azonban a DisplayPort interfész elhagyása, ám ezt a döntést a cég azzal magyarázta, hogy a potenciális vásárlók töredéke használja ki, hiszen főleg HDMI vagy DVI aljzaton keresztül kötik a masinát a kijelzőre. Más szempontok szerint az új nettop az elődöt másolja, amelynek képességeiről az első bekezdésben linkelt hírben lehet tájékozódni.

Szokás szerint az AD06 rendelhető Plus jelzésű kivitelben, ami lényegében annyit jelent, hogy a Zotac gondoskodik a memória és az adattároló beépítéséről is. A vállalat ilyenkor 2 GB DDR3 memóriát helyez a gépbe, egy 320 GB-os percenként 5400 fordulatot teljesítő merevlemez mellé. A Zotac az árakról még nem beszélt, de a termék forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés