Befutott a Zbox nano XS legújabb verziója

A Zotac frissítette a Zbox sorozat legkisebb kiterjedésű nano XS, azaz extra small termékcsaládját. A korábbi AD11 Plus jelzésű modell 106 x 106 x 37 mm-es kiterjedésű házában egy AMD E-450-es APU dolgozott, ám a vállalat egy gyors ráncfelvarrásra szánta el magát, így megérkezett az AD13 Plus.

Az új Zbox nano XS az AMD Brazos 2.0-s platformjára épít. Ezen belül is az E2-1800-as APU-ra, mely két darab 1,7 GHz-en üzemelő processzormagot rejt, míg a 80 shader processzorral dolgozó Radeon HD 7340-es grafikus vezérlő magórajele 523 MHz, amit a turbó funkció 680 MHz-re emelhet – amennyiben ez a 18 wattos fogyasztási kereten belül lehetséges. A DDR3 szabványra épülő rendszermemória maximum 4 GB lehet, de a vállalat a masinát 2 GB-os modullal szereli fel, az adattároló szerepét pedig egy mSATA interfészre kötött 64 GB-os SSD látja el. Fontos újítás, hogy a vezérlőhíd szerepét már az A68M jelzésű lapka tölti be, mely a hőmérséklet függvényében képes módosítani az APU-n található hűtő teljesítményét, és kis terhelés mellett akár le is állhat a légkavaró. Ezzel az AD13 Plus zajszintje – terhelés nélkül – jelentős előrelépést mutat majd az elődhöz képest.


[+]

A kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet és az IEEE 802.11n-es Wi-Fi biztosítja, továbbá nem hiányzik a kártyaolvasó sem. Az aljzatok esetében a vállalat két-két darab 3.0-s és 2.0-s USB porttal is kedveskedik, amelyeket az eSATA/USB 2.0 kombó interfész egészít ki, továbbá a HDMI és az S/PDIF kimenet is alapfelszereltség. A termék könnyen felszerelhető a VESA 75, vagy VESA 100 szabványú állványt vagy fali konzolt támogató kijelzők hátuljára, ha bárki el akarná rejteni a kíváncsi szemek elől az amúgy egészen dizájnos masinát. Ezenkívül fontos, hogy a csomag része még egy távirányító, illetve a külső tápegység.

A Zbox szokás szerint kiemelte, hogy az AMD APU-kra jellemző képességek a nano XS-t is jellemzik, így az támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.1-es, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, az MVC, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt.


[+]

A ZBox nano XS AD13 Plus névre keresztelt PC-t nem teszi elérhetővé beépített rendszermemória és mSATA SSD nélkül. Operációs rendszer azonban nem került előtelepítésre, de a vállalat jelezte, hogy a Microsoft Windows 8, 7, Vista és XP mellett a különböző Linux disztribúciókra is van terméktámogatás, így a vásárló szabadsága meglehetősen nagy ebben a kérdéskörben. Az újdonság forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs adat, de kicsivel 400 dollár alatti árcédulára érdemes számítani, amiben nyilván benne van az extra pici méret felára is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés