Hirdetés

Igényes tápegység az XFX-től

A grafikus kártyák szegmensében nagy népszerűségnek örvendő XFX a tápegységek piacának meghódítását tervezi. Ennek megfelelően a június elején megrendezendő Computexen már be is mutatják az első modelljüket, mely rendkívül igényes külsővel és 850 wattos teljesítménnyel rendelkezik majd. A vállalat emellett megirigyelte az AMD Black Edition jelzését is, így a friss terméknél átvették ezt a megjelölési formát.


Fotó: Legit Reviews

Az XFX 850W Black Edition elsősorban a sokat fogyasztó SLI és CrossFireX konfigurációk igényeit próbálja kielégíteni. Az aktív PFC-vel megáldott moduláris tápegységek 88 százalékos hatásfokkal rendelkeznek, ami a 80 Plus Silver minősítéshez elég. A hőtermelés elvezetéséről egy 135 mm-es, hőmérséklet-vezérelt ventilátor gondoskodik, mely a vállalat szerint megfelelően halkan végzi a dolgát. A tápegység alaplapra csatlakozó vezetékeinek végein egy 20+4, illetve egy 4+4 és egy 8 tűs konnektor található. A termék 8 periféria, 11 SATA és 2 darab floppycsatlakozóval rendelkezik, a videokártyák pedig négy 6+2 tűs csatlakozón keresztül táplálhatók.


Fotó: Legit Reviews

A 850 wattos teljesítményű tápegység egyes ágainak terhelhetőségét az alábbi táblázat foglalja össze:

XFX 850W Black Edition (XPS-850W-BES)
Kimenet +5 V +3,3 V +12 V
-12 V +5 Vsb
Max. terhelés 30 A 24 A 74 A 0,8 A 3 A
Max. kombinált terhelés 910 W


Fotó: Legit Reviews

Az első XFX tápegység megjelenése a Computex után esedékes, az ajánlott fogyasztói árról nem közölt információt a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés