Az XFX-nek nem lesz Fermije

A mai napra is jut az új generációs GeForce-okkal kapcsolatos hír, ezúttal azonban nem megjelenésről számolunk be. Az XFX olyan helyzetbe került, hogy nem tud felkészülni a GeForce GTX 470 és 480 április 12-én esedékes startjára. Arról nem tudni, hogy ez tervezett tétlenség-e vagy csak nem jutott GF100 lapka a vállalatnak. Az információk szerint az utóbbi a valószínűbb, hiszen az első hónapokban nehezen lesznek beszerezhetők az új GeForce-ok, mivel a gyártás felfutását az év második felére várják. Az NVIDIA természetesen kiemelten figyel a nagyobb partnereire, ám az XFX már nem tartozik ide. Az észak-amerikai kontinensen népszerű gyártó még 2008 végén állt az AMD szolgálatába, és a kapcsolat töretlen, sőt a legutóbbi pletykák szerint az XFX-es GeForce-ok eltűnhetnek Európából. Ez az információ az események tükrében erősen valószínű.

A későbbiekben nem tudni, mi lesz. Az XFX valószínűleg megvárja az év második felét, ekkorra ígéri ugyanis az NVIDIA a GF100 lapka viszonylag nagy mennyiségű elérhetőségét. Ez azonban nem garantálja, hogy a gyártó gondolkodik az új generációs GeForce GTX 470 és 480 jelzésű modellekben, így az is elképzelhető, hogy csak a középkategóriás, illetve a belépőszintű megoldásokat fogja forgalmazni, melyek szintén az év második felében lesznek elérhetők.

Természetesen az XFX nem könyvelt el nagy veszteséget, hiszen továbbra is árulhatja az AMD HD 5000 szériás Radeonjait. Sőt a vállalat hamarosan hivatalosan is bemutatja a világ egyik leggyorsabb grafikus kártyáját, mely a Radeon HD 5970 4 GB Eyefinity 6 Black Edition névre hallgat, és limitált példányszámban lesz elérhető. A termék gyakorlatilag két darab teljes értékű Cypress lapkát tartalmaz egyenként 1600 shader processzorral és 850 MHz-es magórajellel. A GDDR5 szabványú fedélzeti memória chipenként 2 GB lesz és effektív 4800 MHz-en üzemel.


forrás: LegitReviews

Az XFX friss csúcsmodellje felújított hűtést használ, a tápellátásról pedig két darab 8 tűs PCI Express csatlakozó gondoskodik, míg a kimenetek közül hat darab mini DisplayPortot alkalmaz a gyártó, mely lehetőséget teremt hat darab monitor kezelésére is. Érdekesség, hogy a vállalat egy fegyverbe csomagolja a terméket, aminek igencsak kellemes kinézete van.


forrás: LegitReviews

A PCI Express 2.0 portba helyezhető, DirectX 11-es API-t támogató kártya megjelenése tavaszra várható, az ára pedig nagyjából 800-850 dollár lesz. A legyártandó mennyiségről még nincs információ, de 1000-1500 kártyára lehet majd számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés