X700 XT ejtve?

Bár sok helyen még meg sem érkeztek, könnyen lehet, hogy hamarosan végleg eltűnnek a Radeon X700 XT alapú videokártyák a boltok polcairól – írja a HEXUS.net angol internetes magazin. A hírforrás szerint cég új felső-középkategóriás termékvonalát a gyorsabb X800 variánsok fogják képezni.


Radeon X700 XT: tiszavirág életű lett?


A 8 pixel-futószalaggal ellátott, 475 MHz-en járó GPU-val bíró, 128 bites memóriabuszt használó X700  XT kártyákat vélhetően a 12 pixel-futószalagos, 400 MHz-es, R430 kódnevű GPU-ra épülő, 256 bites memóriabusszal rendelkező X800 vezérlők fogják felváltani a cég termékpalettáján.

Az ATI agresszív árpolitikával kívánja termékeit népszerűbbé tenni a középkategóriás kártyák piacán, ennek megfelelően az új kártyák a már beharangozott 250 dolláros árszinten kerülnek forgalomba, ami hozzávetőlegesen 50 000 forintos itthoni árat jelenthet.

Bár a konkurens NVIDIA már AGP-s változatban is hozzáférhetővé tette jelenlegi legütőkésebb középkategóriás termékét, a GeForce 6600 GT-t, egyre valószínűbb, hogy a kanadai cég továbbra is a PCI Express architektúra mielőbbi elterjedésének elkötelezettje marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés